Beste webcam van 2023

Top 5 best geteste webcams volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:22

beste_webcam_02

Jij bent op zoek naar de beste webcam? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de webcam van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20 webcams uitgebreid getest en vergeleken. Na 11 uur onderzoek is Logitech C922 Pro als beste webcam uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste webcams van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een webcam. Wist je bijvoorbeeld dat de beste webcam Full HD beeld heeft? Lees snel verder…

#1 Beste webcam
Logitech C922 Pro – Webcam – Streaming. Scherp en vloeiend beeld

Scherp en vloeiend beeld

Deze Logitech webcam geeft HD beeld en is zeer eenvoudig te installeren. Ook in donkere situaties is deze webcam erg sterk en daarom perfect voor jouw thuiskantoor.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€69,98 bij bcc.nl
bcc.nl (€69,98)

Naar de top 5

Top 5 beste webcams van dit moment

Hoe komt deze top 5 webcams tot stand?

11 uur getest door experts Onze experts hebben 20 webcams uitvoerig getest en vergeleken.

20 webcams vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 webcams worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Logitech C922 Pro – Webcam – Streaming

  #1 Beste webcam
  Logitech C922 Pro – Webcam – Streaming. Scherp en vloeiend beeld

  Scherp en vloeiend beeld

  Deze Logitech webcam geeft HD beeld en is zeer eenvoudig te installeren. Ook in donkere situaties is deze webcam erg sterk en daarom perfect voor jouw thuiskantoor.

  €69,98 bij bcc.nl
  bcc.nl (€69,98)
 2. 2. Logitech C270 – 720p HD Webcam 

  #2 Beste koop webcam
  Logitech C270 – 720p HD Webcam . Voordelige keus

  Voordelige keus

  Zeer geschikt voor af en toe een videocall. Je krijgt goed beeld en de installatie is zeer eenvoudig (plug & play). De ingebouwde microfoon werkt naar behoren en is duidelijk.

  €17,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€17,99)
 3. 3. Rolio Webcam voor PC – 4K – Ultra HD

  #3 Best beoordeelde webcam
  Rolio Webcam voor PC – 4K – Ultra HD. Met statief

  Met statief

  Rolio heeft zijn sporen verdiend in de fotografie en dat is te zien. 4K beeld en installatie is niet nodig. Ook de microfoon is erg helder en duidelijk. De behuizing van de webcam is tevens verlichting.

  €39,95 bij bol.com
  bol.com (€39,95)
 4. 4. Logitech – C925e Pro Full HD Webcam

  #4 Best privacy webcam
  Logitech – C925e Pro Full HD Webcam. Met privacy shutter

  Met privacy shutter

  Een zeer goede Full-HD webcam die ook nog eens jouw privacy waarborgt dankzij de de privacy shutter. De autofocus is snel en accuraat. Wel zo handig als je veel beweegt.

  €74,90 bij azerty.nl
  azerty.nl (€74,90)
 5. 5. Logitech HD-Webcam BRIO 4K 

  #5 Beste streaming webcam
  Logitech HD-Webcam BRIO 4K . Voor de fanatieke streamers

  Voor de fanatieke streamers

  Echt een dijk van een webcam, wat een haarscherp en helder beeld. Het gezichtsveld is eenvoudig aan te passen zodat alleen zichtbaar is wat jij wilt laten zien.

  €149 bij azerty.nl
  azerty.nl (€149,00)

Wat is de beste webcam?

De beste webcam is niet perse de webcam met het allerhoogste prijskaartje, of de webcam die het best beoordeeld is. De webcam die het beste is, is die webcam die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste webcam.

De beste webcam kopen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste webcam. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een beste webcam test. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de beste keuze voor wat betreft webcam, ook de webcam die het beste beoordeeld wordt en de ‘best buy’. Dat hoeft niet de beste budget webcam te zijn, maar is wel een webcam met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een webcam. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste webcam voor teams, dan is het ruimtelijk beeld en een groothoek waarschijnlijk belangrijk. Omdat je hiermee veel beeld en dus zicht hebt. Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5 beste webcam!

De beste webcam? Check hier de top 5!

De zoektocht naar de beste webcam kan best een lastige zoektocht zijn. Welk technische aspecten heb je nodig en welke aspecten hebben de webcams. Wij zochten het voor je uit. Hieronder vind je de complete top 5 inclusief alle eigenschappen die de webcams hebben.

Nummer 1:

Een echte alleskunner, dat is deze Logitech Pro webcam. Vooral de eenvoudige installatie, zeg gerust plug and play, valt. Werk jij veel in Teams? Dan is deze webcam zeer geschikt. In Een webcam voor teams vraagt vaak net iets meer van een webcam. Je zit namelijk vaak thuis te werken. Dan is bijvoorbeeld een krachtige sensor erg belangrijk. Je zit immers vaak niet met het meest optimale licht te werken.

Deze Logitech webcam is dan ook zeer geschikt. De jarenlange ervaring van Logitech met webcams betaalt zich echt uit. De ingebouwde microfoon geeft een helder geluid en daardoor ben je goed verstaanbaar tijdens een webcam vergadering.

Nummer 2:

Deze beste koop webcam voor thuiswerken heeft een goed beeld. Voor veel mensen die af en toe een videocall hebben (bijvoorbeeld in Teams of Skype) is deze webcam een goede keus. De ingebouwde microfoon is voorzien van een achtergrondruis filter waardoor geluid altijd helder en duidelijk is.

Qua beeldresolutie blijft deze webcam steken op 720P, dat noemen we ook wel HD ready. Met een framerat van 30 beelden per seconde zijn beelden vloeiend en helder. Ook bij omstandigheden waar het licht minder optimaal is werkt deze webcam uitstekend. De webcam herkent zelf dat het licht minder goed is en past het beeld daarop aan.

Nummer 3:

Rolio is een misschien wat minder bekend merk bij veel mensen maar wist jij dat Rolio al decennia bestaat? Rolio is bekend geworden in de fotografie markt en dat bewijst deze webcam zeker. Een 4K webcam (dat is ultra HD) dat geleverd wordt met een tripod en ingebouwde microfoon.

Zeker de moeite waard als je de webcam veel gebruikt voor Teams of Skype. Deze 4K webcam is voorzien van een ringlamp, deze zit direct om de lens gebouwd en geeft deze webcam altijd de perfecte lichtomstandigheden. Deze 4K webcam wordt geleverd met een tripod maar kun je ook zeer eenvoudig klemmen aan je beeldscherm.

Nummer 4:

Deze Full HD webcam is de perfecte aanvulling voor thuis of kantoor. Heb je veel gesprekken via Teams of Skype? Dan zul je versteld staan van de hoge kwaliteit van deze webcam. De ingebouwde microfoons van deze webcam geven stereogeluid waardoor jij altijd goed te verstaan bent.

De ingebouwde privacy shutter zorgt er voor dat niemand ongezien met je mee kan kijken. Wel zo prettig in een tijd waarin privacy meer dan ooit een ding is.

Nummer 5:

Alles wat een webcam maar kan bevatten zit aan boord bij deze 4K webcam. Niet alleen de perfecte webcam voor Teams of Skype maar ook een zeer geschikte webcam keuze voor de streamers onder ons. Zit je veel op Youtube of Twitch omdat je een fanatieke gamer of contentcreator bent? Deze 4K webcam kan het allemaal aan. Je filmt met maar liefst 60 frames per seconde waardoor het beeld niet alleen vloeiend is maar ook haarscherp.

Jij bepaalt zelf de kijkhoek. Deze is namelijk zeer eenvoudig in te stellen en zodoende blijft die lelijke kledingkast uit beeld als jij dat wilt. Ook zonder de optimale lichtomstandigheden presteert deze 4K webcam bijzonder goed.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste webcam?

Wanneer je op zoek bent naar de beste webcam, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste webcam, tot een succes. De beste webcam kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de best webcam, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Ook is het goed om na te gaan wat het hoofdzakelijke gebruiksdoel is of wordt van je webcam. Gebruik je hem alleen, of met meerdere mensen? Wanneer je op zoek bent naar een beste webcam voor teams, dan zijn er andere aandachtspunten dan wanneer je op zoek bent naar de beste goedkope webcam voor een potje gamen. Een webcam is een belangrijk onderdeel van je werkplek. Zeker als je veel online vergaderingen hebt. Maar denk je ook aan de rest van je werkplek? Wij selecteerden namelijk ook de het beste toetsenbord, de beste printer voor thuis en bijvoorbeeld de beste bureaustoel. We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste webcam hieronder uiteen.

Het gebruiksdoel 

Wanneer je een webcam aan wilt schaffen om videogesprekken, wellicht youtube of filmpjes voor overige kanalen wilt opnemen, live video, videospellen of de webcam(beelden) ook wilt inzetten als bewakingsfunctie, dan heb je voor deze streaming minimaal een full HD resolutie nodig. Het is goed dit in je achterhoofd te houden wanneer je de omschrijvingen en functies van de verschillende webcams doorspit.

beste _webcam_05

Hoogte van de resolutie

De hoogte van de resolutie van een webcam zegt wat over de kwaliteit van het beeld. Hoe lager de resolutie, hoe minder goed, of eigenlijk scherp het beeld wordt. Voor een video opname wordt over het algemeen een resolutie hoger dan 720P geadviseerd. Voor professioneel gebruik, wanneer je bijvoorbeeld regelmatig filmpjes opneemt voor zakelijke doeleinden, worden modellen met hogere resolutie geadviseerd (tot 4k). Dit zijn vaak ook de beste webcams voor thuiswerken.

Gezichtsveld lens

Dit punt is een belangrijke wanneer je op zoek bent naar de best webcam voor teams en met meerdere mensen vergaderd, of met meerdere mensen te zien bent voor de webcam. Het gezichtsveld van de lens is gerelateerd aan de wijdte van het vlak dat de camera oppikt. Gemiddeld ligt deze tussen de 90 en 180 graden. Wanneer je voornamelijk gesprekken voert met je familie en vrienden, is een gezichtsveld van rond de 90 graden voldoende. Maar bij het streamen van video’s, heb je echt een groter gezichtsveld nodig.

Aanwezigheid microfoon

De aanwezigheid van een microfoon of microfoons was niet standaard bij webcams, dit wordt echter wel steeds meer gebruikelijk. Check altijd welk microfoon(s) is of worden meegeleverd en de specificaties. Want waar je de webcam ook voor wilt gebruiken, je kunt over het algemeen niet zonder microfoon..

 Op zoek naar de beste webcam met microfoon, zoek dan vooral een webcam die opneemt in stereo. Dit is echt een enorm verschil met een mono microfoon. Stemmen en klanken zullen veel duidelijker zijn.

beste _webcam-07

Compatibiliteit

Wanneer je een beste webcam koopt, dan is het vrij wenselijk dat deze compatibel is met je/ past bij je besturingssysteem. Anders gaat het niet werken. Het is dan ook goed om te checken of de specs niet worden beperkt door de software of hardware van je laptop of computer. We zeggen daarom, lang leve de plug and play apparaten. Je hoeft voor gebruik niets te installeren of configuraties aan te passen. 

Overigens is het goed om te zien dat webcams steeds vaker plug and play zijn. Zeker gezien het feit dat we sinds enkele jaren veel meer thuis zijn gaan werken en dan onze meetings of afspraken online doen (bijvoorbeeld via Skype of Teams) is het handig dat dat fabrikanten van webcams veel meer tijd steken in het eenvoudig installeren van webcams.

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende webcams die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. En ook of je op zoek bent naar een beste budget webcam, of dat een webcam best iets meer mag kosten. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’. 

Het is vooral goed om te bepalen wat de frequentie is waarmee je de webcam gebruikt en voor wel doeleinde. Spreek je veel met klanten of externe partijen? Of ben je misschien wel frequent aan het streamen? Dan verdient het de aanbeveling om toch te kijken naar een 4K webcam of op z’n minst een Full HD webcam.

Hoe wij testen

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. In dit geval dus een webcam test. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat.

Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. In deze webcam test, of webcam review bekijken we dus alle geschikte webcams die in onze test en onderzoek naar voren zijn gekomen.

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

beste_webcam_06

Wat is de beste webcam? De eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste webcam. Of dat voor jou nou de beste webcam met microfoon is, de beste budget webcam of de beste goedkope webcam. Of misschien was je juist op zoek naar de beste webcam voor thuiswerken, beste webcam voor teams of de beste hd webcam. ​We hopen dat je zoektocht gelukt en geslaagd is. Want de keuze is uiteindelijk geheel aan jezelf. En dat is juist wanneer er veel keuze is, niet altijd eenvoudig.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een webcam. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste webcam voor teams, dan is het ruimtelijk beeld en een groothoek waarschijnlijk belangrijk. Omdat je hiermee veel beeld en dus zicht hebt. Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5 beste webcam!

Om het je makkelijk te maken, hierbij nogmaals de top 5 beste webcams!

 1. 1. Logitech C922 Pro – Webcam – Streaming

  #1 Beste webcam
  Logitech C922 Pro – Webcam – Streaming. Scherp en vloeiend beeld

  Scherp en vloeiend beeld

  Deze Logitech webcam geeft HD beeld en is zeer eenvoudig te installeren. Ook in donkere situaties is deze webcam erg sterk en daarom perfect voor jouw thuiskantoor.

  €69,98 bij bcc.nl
  bcc.nl (€69,98)
 2. 2. Logitech C270 – 720p HD Webcam 

  #2 Beste koop webcam
  Logitech C270 – 720p HD Webcam . Voordelige keus

  Voordelige keus

  Zeer geschikt voor af en toe een videocall. Je krijgt goed beeld en de installatie is zeer eenvoudig (plug & play). De ingebouwde microfoon werkt naar behoren en is duidelijk.

  €17,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€17,99)
 3. 3. Rolio Webcam voor PC – 4K – Ultra HD

  #3 Best beoordeelde webcam
  Rolio Webcam voor PC – 4K – Ultra HD. Met statief

  Met statief

  Rolio heeft zijn sporen verdiend in de fotografie en dat is te zien. 4K beeld en installatie is niet nodig. Ook de microfoon is erg helder en duidelijk. De behuizing van de webcam is tevens verlichting.

  €39,95 bij bol.com
  bol.com (€39,95)
 4. 4. Logitech – C925e Pro Full HD Webcam

  #4 Best privacy webcam
  Logitech – C925e Pro Full HD Webcam. Met privacy shutter

  Met privacy shutter

  Een zeer goede Full-HD webcam die ook nog eens jouw privacy waarborgt dankzij de de privacy shutter. De autofocus is snel en accuraat. Wel zo handig als je veel beweegt.

  €74,90 bij azerty.nl
  azerty.nl (€74,90)
 5. 5. Logitech HD-Webcam BRIO 4K 

  #5 Beste streaming webcam
  Logitech HD-Webcam BRIO 4K . Voor de fanatieke streamers

  Voor de fanatieke streamers

  Echt een dijk van een webcam, wat een haarscherp en helder beeld. Het gezichtsveld is eenvoudig aan te passen zodat alleen zichtbaar is wat jij wilt laten zien.

  €149 bij azerty.nl
  azerty.nl (€149,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.