De beste webcam? Check de top 5!

Jij bent op zoek naar een webcam voor op je kantoor, bij je bedrijf of thuiswerkplek. Het maakt ook eigenlijk niet uit, je wilt gewoon de beste webcam voor jouw situatie. Of het nou gaat om de beste webcam voor thuiswerken of voor andere doeleinden. Er is veel keuze wanneer het gaat om webcams. Middels deze blog helpen wij je de zoektocht te vergemakkelijken, door onze top 5 beste koop webcam met je te delen. Leuk dat je meeleest!

Compact, prima beeld en een bescheiden prijskaartje! De Logitech C270

De beste webcam kopen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste webcam. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een beste webcam test. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de beste keuze voor wat betreft webcam, ook de webcam die het beste beoordeeld wordt en de ‘best buy’. Dat hoeft niet de beste budget webcam te zijn, maar is wel een webcam met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Heb je geen tijd of zin om de gehele blog mee te lezen, dan vertellen we je bij deze alvast wat de nummer één beste webcam is, namelijk de Logitech C270 – 720p HD Webcam – 3MP – Grijs. Dus ben je op zoek naar een webcam beste koop, dan zit je met deze webcam goed.

 Wat is de beste webcam?

De beste webcam is niet perse de webcam met het allerhoogste prijskaartje, of de webcam die het best beoordeeld is. De webcam die het beste is, is die webcam die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste webcam.

De beste webcam

Zoals aan het begin van deze blog al geschreven, op nummer 1 van de top 5 van de beste webcam staat de Logitech C270 – 720p HD Webcam – 3MP – Grijs. Het compacte uiterlijk en de grootte zorgen ervoor dat je deze webcam makkelijk mee kan nemen. Tevens zorgen de ingebouwde microfoon en het led lampje, die duidelijk aangeeft wanneer deze beste webcam met microfoon aan staat, voor veel gebruiksgemak.

Voor een zeer nette prijs van 32,99 krijg je veel waar voor je geld. De prijs kwaliteit verhouding is in deze dus weer meer dan prima te noemen. De reviews zijn dan ook overwegend positief en de Logitech C270 – 720p HD Webcam – 3MP – Grijs wordt beloond met 4,5 van de 5 sterren door de mensen die jou voorgingen en deze webcam als beste webcam uit hebben gekozen.

De best beoordeelde webcam

De webcam die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde webcam noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

De best beoordeelde webcam van dit moment is de Logitech C920 – HD Pro Webcam – Full HD 1080p – Twee microfoons. Met deze webcam zijn gesprekken nog nooit zo goed geweest. En dan bedoelen we niet inhoudelijk, waar daar heeft ook de best beoordeelde webcam (nog) geen invloed op, en wellicht maar gelukkig ook, maar wel geluidstechnisch.

De Logitech C920 HD Pro Webcam combineert een eenvoudige installatie (en veel gebruiksgemak) met video-opname van hoge kwaliteit. Zo is er sprake van een Full HD resolutie, ingebouwde microfoon en werkt de C920 HD Pro met Windows, MacOS, Android, Xbox en ChromeOS. Het prijskaartje is met zijn 79,29 zeker niet de laagste. Maar krijg je waar voor je geld dan zeggen we, absoluut! Dus ben jij op zoek naar net een beetje extra in de beste webcam, dan is de Logitech C920 – HD Pro Webcam – Full HD 1080p – Twee microfoons wellicht de beste hd webcam waar jij naar op zoek bent.

Best buy webcam (onder de 50 euro)

Wanneer een webcam een ‘best buy’ stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit. Omdat uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet meer dan 50 euro uit willen geven aan een webcam, hebben wij in deze blog ook dit bedrag aangehouden als het gaat om de best buy voor wat betreft de beste webcam.

Als allerbeste best buy komt dan uit de test de Riffaa Webcam voor Pc met Microfoon – Full HD Webcam 1080p – Inclusief tripod en klepje – Windows en Mac – Webcams met usb.

De webcam scoort 5 van de 5 sterren, de hoogst haalbare score dus. De reviews zijn lovend over de plug and play, de prima beeldkwaliteit van deze webcam, de ingebouwde dubbele microfoon met ruisonderdrukking, het ruimtelijk beeld (de groothoek) en de prijs. Met een prijskaartje van slechts 39,95 is deze zeer scherp te noemen. Voorgaande maakt deze webcam met recht the best buy!

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een webcam. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste webcam voor teams, dan is het ruimtelijk beeld en een groothoek waarschijnlijk belangrijk. Omdat je hiermee veel beeld en dus zicht hebt. Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5 beste webcam!

Inhoudsopgave

1. Beste webcam? De top 5

2. Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste webcam

2.1 Als eerste, je eigen voorkeuren

2.1.2 Het gebruiksdoel 

2.1.3 Hoogte van de resolutie

2.1.4 Gezichtsveld lens

2.1.5 Aanwezigheid microfoon

2.1.6 Compatibiliteit

2.1.7 Prijskaartje

3. Hoe wij testen

4. Wat is de beste webcam? De eindconclusie

1. Beste webcam? De top 5

Zoals al eerder in deze blog aangekondigd, hebben wij een top 5 van de beste webcams voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de beste webcam en wellicht ook de beste goedkope webcam (mocht je daar specifiek naar op zoek zijn) te vergemakkelijken. En dat is prettig, gezien de uitgebreide keuze die er is. De top 5 tref je hieronder.

  1.  Logitech C270 – 720p HD Webcam – 3MP – Grijs (prijs 32,99)

De nummer 1 is een compacte hd webcam met ingebouwde microfoon. De resolutie is 3 megapixel en een ideale webcam voor chatten, internet en video bellen. Het prijskaartje van de beste budget webcam, of wel de webcam beste koop, is bijzonder gunstig in combinatie met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt! De reden dat deze beste koop webcam de eerste positie in deze top 5 van harte verdiend.

  1. Webcam – 4 MP – Webcam met Microfoon en Tripod! – 2K – 30FPS – 2560×1440 – Webcams – Gaming – Webcam voor PC – Plug&Play – Tripod – Webcam cover – Laptop Camera – Webcam voor Computer – Windows/IO – Teams – Zoom – USB 2.0 – Werk & thuis (prijs 34,95) 

Deze beste webcam voor thuiswerken heeft een perfect beeld. De 4 miljoen megapixels dragen eraan bij dat videobellen maar ook opnames maken probleemloos verloopt. De twee ingebouwde microfoons zorgen ervoor dat je goed te verstaan bent! Verder mag de plug and play niet onbenoemd blijven. Je plugt de USB kabel in je laptop of computer en kunt direct aan de slag met deze mooie nummer 2 beste webcam.

  1. Logitech C920 – HD Pro Webcam – Full HD 1080p – Twee microfoons (prijs 80,69)

De nummer 3 in deze top 5 springt eruit door zijn goede kwaliteit video opname en tevens eenvoudige installatie. Er is sprake van een Full HD resolutie en ingebouwde microfoons. Deze microfoons zorgen voor een levensecht geluid. Verder zorgt de glazen lens voor prachtige, scherpe afbeeldingen. Het maakt deze webcam ook mede geschikt om fijn mee te gamen. Dit is misschien wel de beste hd webcam voor jou?!

  1. Logitech C920s – HD Pro Webcam (prijs 89,99)

Deze webcam levert duidelijk en zeer gedetailleerd beeld in levendige kleuren! Mede door de HD focus en de lichtcorrectie is er sprake van een constant hoge kleurkwaliteit, onder elke licht omstandigheid. De twee microfoons zorgen voor een optimaal geluidskwaliteit en het gezichtsveld van 78 graden is breed genoeg voor 2 mensen. De nummer 4 in deze top 5 is een alleskunner en mede daardoor de beste allround webcam, wat ons betreft.

  1. SMARTIFY Webcam – Met Ingebouwde Microfoon – Full HD 1080p – 4MP – Plug & Play (prijs 26,99).

De hekkensluiter van deze top 5 voor wat betreft de beste webcam test is de SMARTIFY Webcam – Met Ingebouwde Microfoon – Full HD 1080p – 4MP – Plug & Play. Net als zijn voorgangers, een fantastische webcam beste koop die gemakkelijk in gebruik is en waarmee je direct aan de slag kan. Zo kun je zonder verder installatie van programma’s videobellen. Ook zit er een ingebouwde microfoon in en is deze, alsmede het beeld, erg goed van kwaliteit.

We hopen je met deze top 5 beste webcam een eindje op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze voor wat betreft de beste webcam, of dat nou de beste 4k webcam is, de beste budget webcam of de beste webcam voor thuiswerken, de keuze is reuze, en dat maakt filteren en kiezen niet bepaald makkelijker.

​In de volgende alinea vertellen we je nog wat meer over de verschillen in webcams en de verschillende mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het antwoord op de vraag; wat is voor mij de beste webcam?

2. Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste webcam?

Wanneer je op zoek bent naar de beste webcam, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste webcam, tot een succes. De beste webcam kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

2.1 Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de best webcam, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Ook is het goed om na te gaan wat het hoofdzakelijke gebruiksdoel is of wordt van je webcam. Gebruik je hem alleen, of met meerdere mensen? Wanneer je op zoek bent naar een beste webcam voor teams, dan zijn er andere aandachtspunten dan wanneer je op zoek bent naar de beste goedkope webcam voor een potje gamen. We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste webcam hieronder uiteen.

2.1.2 Het gebruiksdoel 

Wanneer je een webcam aan wilt schaffen om videogesprekken, wellicht youtube of filmpjes voor overige kanalen wilt opnemen, live video, videospellen of de webcam(beelden) ook wilt inzetten als bewakingsfunctie, dan heb je voor deze streaming minimaal een full HD resolutie nodig. Het is goed dit in je achterhoofd te houden wanneer je de omschrijvingen en functies van de verschillende webcams doorspit.

2.1.3 Hoogte van de resolutie

De hoogte van de resolutie van een webcam zegt wat over de kwaliteit van het beeld. Hoe lager de resolutie, hoe minder goed, of eigenlijk scherp het beeld wordt. Voor een video opname wordt over het algemeen een resolutie hoger dan 720P geadviseerd. Voor professioneel gebruik, wanneer je bijvoorbeeld regelmatig filmpjes opneemt voor zakelijke doeleinden, worden modellen met hogere resolutie geadviseerd (tot 4k). Dit zijn vaak ook de beste webcams voor thuiswerken.

2.1.4 Gezichtsveld lens

Dit punt is een belangrijke wanneer je op zoek bent naar de best webcam voor teams en met meerdere mensen vergaderd, of met meerdere mensen te zien bent voor de webcam. Het gezichtsveld van de lens is gerelateerd aan de wijdte van het vlak dat de camera oppikt. Gemiddeld ligt deze tussen de 90 en 180 graden. Wanneer je voornamelijk gesprekken voert met je familie en vrienden, is een gezichtsveld van rond de 90 graden voldoende. Maar bij het streamen van video’s, heb je echt een groter gezichtsveld nodig.

2.1.5 Aanwezigheid microfoon

De aanwezigheid van een microfoon of microfoons was niet standaard bij webcams, dit wordt echter wel steeds meer gebruikelijk. Check altijd welk microfoon(s) is of worden meegeleverd en de specificaties. Want waar je de webcam ook voor wilt gebruiken, je kunt over het algemeen niet zonder microfoon..

 Op zoek naar de beste webcam met microfoon, check dan vooral even de nummer 3 van de top 4: de Logitech C920 – HD Pro Webcam – Full HD 1080p – Twee microfoons .

.

2.1.6 Compatibiliteit

Wanneer je een beste webcam koopt, dan is het vrij wenselijk dat deze compatibel is met je/ past bij je besturingssysteem. Anders gaat het niet werken. Het is dan ook goed om te checken of de specs niet worden beperkt door de software of hardware van je laptop of computer. We zeggen daarom, lang leve de plug and play apparaten. Je hoeft voor gebruik niets te installeren of configuraties aan te passen. 

De nummer 4 van de top van van beste webcam, de Logitech C920s – HD Pro Webcam is zo’n fijne plug and play webcam.

.

2.1.7 Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende webcams die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. En ook of je op zoek bent naar een beste budget webcam, of dat een webcam best iets meer mag kosten. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’. 

De nummer 5 van onze top 5, de SMARTIFY Webcam – Met Ingebouwde Microfoon – Full HD 1080p – 4MP – Plug & Play is een webcam van prima kwaliteit met een prijskaartje van maar 26,99. Dit is tevens de goedkoopste webcam uit de top 5!

3. Hoe wij testen

Dit is hoe wij testen:

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak.

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn.

……………………………………………………………………………………………………..

4. Wat is de beste webcam? De eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste webcam. Of dat voor jou nou de beste webcam met microfoon is, de beste budget webcam of de beste goedkope webcam. Of misschien was je juist op zoek naar de beste webcam voor thuiswerken, beste webcam voor teams of de beste hd webcam. ​We hopen dat je zoektocht gelukt en geslaagd is. Want de keuze is uiteindelijk geheel aan jezelf. En dat is juist wanneer er veel keuze is, niet altijd eenvoudig.

Los van het feit dat de nummer 1 van onze top 5, namelijk de Logitech C270 – 720p HD Webcam – 3MP – Grijs voor veel mensen een goede keuze is, omdat het een fijne en gebruiksvriendelijke webcam is en de prijs erg vriendelijk (wat ons betreft de beste budget webcam), hoeft dit voor jou niet het geval te zijn.

Wellicht past de beste beoordeelde webcam, de Logitech C920 – HD Pro Webcam – Full HD 1080p – Twee microfoons met zijn haarscherpe geluid en perfecte video opname, de webcam die net dat beetje meer biedt, beter bij je.

Of ga je toch voor the best buy; de Riffaa Webcam voor Pc met Microfoon – Full HD Webcam 1080p – Inclusief tripod en klepje – Windows en Mac – Webcams met usb. Deze webcam springt eruit voor wat betreft zijn plug and play capaciteiten en de prima beeldkwaliteit (erg ruimtelijk ook). Dit in combinatie met het scherpe prijskaartje maakt deze webcam terecht the best buy.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste webcam ​is niet één vaststaand model, merk of type, maar is een webcam die uiteindelijk het beste bij jou past. Voldoet aan jouw persoonlijke keuzes en verwachtingen, zoals in deze blog geschetst. 

We wensen je veel succes, plezier en uiteindelijk gebruiksgemak bij het uitzoeken en het gebruik van jouw beste webcam!

De webcam die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde webcam noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

De best beoordeelde webcam van dit moment is de Logitech C920 – HD Pro Webcam – Full HD 1080p – Twee microfoons. Met deze webcam zijn gesprekken nog nooit zo goed geweest. En dan bedoelen we niet inhoudelijk, waar daar heeft ook de best beoordeelde webcam (nog) geen invloed op, en wellicht maar gelukkig ook, maar wel geluidstechnisch.

De Logitech C920 HD Pro Webcam combineert een eenvoudige installatie (en veel gebruiksgemak) met video-opname van hoge kwaliteit. Zo is er sprake van een Full HD resolutie, ingebouwde microfoon en werkt de C920 HD Pro met Windows, MacOS, Android, Xbox en ChromeOS. Het prijskaartje is met zijn 79,29 zeker niet de laagste. Maar krijg je waar voor je geld dan zeggen we, absoluut! Dus ben jij op zoek naar net een beetje extra in de beste webcam, dan is de Logitech C920 – HD Pro Webcam – Full HD 1080p – Twee microfoons wellicht de beste hd webcam waar jij naar op zoek bent.

Best buy webcam (onder de 50 euro)

Wanneer een webcam een ‘best buy’ stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit. Omdat uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet meer dan 50 euro uit willen geven aan een webcam, hebben wij in deze blog ook dit bedrag aangehouden als het gaat om de best buy voor wat betreft de beste webcam.

Als allerbeste best buy komt dan uit de test de Riffaa Webcam voor Pc met Microfoon – Full HD Webcam 1080p – Inclusief tripod en klepje – Windows en Mac – Webcams met usb.

De webcam scoort 5 van de 5 sterren, de hoogst haalbare score dus. De reviews zijn lovend over de plug and play, de prima beeldkwaliteit van deze webcam, de ingebouwde dubbele microfoon met ruisonderdrukking, het ruimtelijk beeld (de groothoek) en de prijs. Met een prijskaartje van slechts 39,95 is deze zeer scherp te noemen. Voorgaande maakt deze webcam met recht the best buy!

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een webcam. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste webcam voor teams, dan is het ruimtelijk beeld en een groothoek waarschijnlijk belangrijk. Omdat je hiermee veel beeld en dus zicht hebt. Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5 beste webcam!