Beste soundbars van 2023

Top 5 best geteste soundbars volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 19 december 2022 @15:31

beste_soundbar_01

Jij bent op zoek naar de beste soundbar? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de soundbar van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 24 soundbars uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Samsun HW B430 als beste soundbar uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste soundbars van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een soundbar. Wist je bijvoorbeeld dat de beste soundbar een hele goed prijs kwaliteit verhouding heeft? Lees snel verder…

#1 Beste soundbar
Samsung HW-B430 – Soundbar – Essential B-serie – Zwart. Goed en gemakkelijk

Goed en gemakkelijk

Deze soundbar met draadloze subwoofer geeft helder geluid en een diepe bass. Zeer eenvoudig te bedienen en eventueel aan te vullen met bijpassende achterspeakers voor een echt bioscoop gevoel.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€118,30 bij bcc.nl
bcc.nl (€118,30)

Naar de top 5

Top 5 beste soundbars van dit moment

Hoe komt deze top 5 soundbars tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 24 soundbars uitvoerig getest en vergeleken.

24 soundbars vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 soundbars worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Samsung HW-B430 – Soundbar – Essential B-serie – Zwart

  #1 Beste soundbar
  Samsung HW-B430 – Soundbar – Essential B-serie – Zwart. Goed en gemakkelijk

  Goed en gemakkelijk

  Deze soundbar met draadloze subwoofer geeft helder geluid en een diepe bass. Zeer eenvoudig te bedienen en eventueel aan te vullen met bijpassende achterspeakers voor een echt bioscoop gevoel.

  €118,30 bij bcc.nl
  bcc.nl (€118,30)
 2. 2. Samsung HW-T400/XN – Soundbar – 2020

  #2 Beste koop soundbar
  Samsung HW-T400/XN – Soundbar – 2020. Met ingebouwde subwoofer

  Met ingebouwde subwoofer

  Deze zeer compacte soundbar heeft alles in huis voor een zeer scherpe prijs kwaliteit verhouding. Uitgerust met Bleutooth zodat je ook eenvoudig muziek kunt afspelen op deze Samsung soundbar.

 3. 3. Sonos Beam (Gen 2) – Soundbar – Wit

  #3 Best beoordeeld soundbar
  Sonos Beam (Gen 2) – Soundbar – Wit. Met dolby Atmos

  Met dolby Atmos

  Fan van Sonos en op zoek naar een soundbar? Beam is alles wat je zoekt. Het prachtige geluid is eenvoudig uit te breiden met alle speakers uit de Sonos serie. Beter dan Sonos kunnen we het geluid niet beschrijven; dramatisch realistisch. In de positieve zin van het woord.

  €519 bij bol.com
  bol.com (€519,00)
 4. 4. JBL Bar 2.0 – Soundbar – Zwart

  #4 Beste all in one soundbar
  JBL Bar 2.0 – Soundbar – Zwart. All in one soundbar

  All in one soundbar

  Alles voor het beste geluid. Wil je het nog beter? Dan kun je ook kiezen voor de versie met extra subwoofer. De kwaliteit van JBL hoor je uit deze soundbar. Echt heel veel kwaliteit voor je geld.

 5. 5. Sonos Arc Zwart

  #5 Beste geluidskwaliteit soundbar
  Sonos Arc Zwart. De topper van Sonos

  De topper van Sonos

  Wat een geluid, kraakhelder en diepe bassen. Eenvoudig te koppelen met andere Sonos speakers maar absoluut niet noodzakelijk. Ook in wit verkrijgbaar.

  €899 bij blokker.nl
  blokker.nl (€899,00)

Wat is de beste soundbar voor muziek?

De beste soundbar zorgt voor verbetering van geluid bij voornamelijk (platte) televisies.

Een soundbar bestaat uit 2 of meer luidsprekers die samen zorgen voor een mooi en goed geluid en creëert voor jou een surround ervaring. Je leest er hieronder meer over.

Beste soundbar, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

De beste soundbar is niet perse de beste soundbar 2020, beste soundbar 2021 of beste soundbar 2022 met het allerhoogste prijskaartje, of de soundbar die het best beoordeeld is. De soundbar die het beste is, is de soundbar die goed bij jou en je situatie past! Ongeacht prijs of jaartal.

We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste soundbar.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van de beste soundbar. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste soundbar die tevens compact is, is het belangrijk om te letten op afmetingen alvorens aanschaf.

Wil je graag een beste goedkope soundbar? Dan is het essentieel te filteren op prijs. En wanneer je specifiek op zoek bent naar een beste samsung soundbar of een beste lg soundbar, dan zul je voor jouw soundbar beste koop sowieso moeten filteren op merk(en).

Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen.

De top 5 beste soundbars nader bekeken

Nummer 1:

Deze nummer 1 beste soundbar geeft jouw muziek en films extra swung en impact! Verder is deze soundbar compact qua formaat en heeft een ingebouwde subwoofer! Het aansluiten is tevens een eitje door de bluetooth en NFC opties. Wat wil je nog meer?

Nummer 2:

Deze nummer 2 beste soundbar met ingebouwde subwoofer heeft een indrukwekkende bas met mogelijkheid tot extra door de Bass Boost modus. Dankzij de crosstalk-annulerings technologie worden vervelende geluiden geminimaliseerd.

Nummer 3:

Een geweldig geluid en uiterst eenvoudig koppelbaar met het complete assortiment van Sonos. Multiroom is een van de sterke punten van Sonos en daarbinnen vertegenwoordigt de Sonos Beam een belangrijke rol. Een superieur geluid door 4 elliptische full-rang woofers, een tweeter en drie passieve radiatoren. Ook beschikt de Sonos Beam over stembediening met maar liefst 5 ingebouwde microfoons.

Nummer 4:

De nummer 4 beste soundbar is een compacte soundbar met ingebouwde subwoofer. Deze soundbar is een ware uitkomst om het matige geluid van je TV een upgrade te geven, zonder dat je de kamer vol speakers hoeft te hangen. Zeer eenvoudige installatie mogelijkheden door plug and play of HDMI of optische kabel. Verder kun je streamen vanaf je telefoon met behulp van bluetooth.

Nummer 5:

De duurste van de serie maar wat een geluid. Deze Sonos soundbar is uitgerust met Dolby Atmos en daardoor veranderd elke woonkamer in een kleine bioscoop. De prijs is stevig maar daarvoor krijg je wel de kwaliteit van Sonos en natuurlijk is uitbreiden altijd een optie.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste soundbar?

Wanneer je op zoek bent naar de beste soundbar, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste soundbar, tot een succes. De beste soundbar kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste soundbar, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen en mogelijkheden zijn. Hoeveel ruimte heb je voor de soundbar? Ben je op zoek naar de beste goedkope soundbar, of maakt het prijskaartje je niet veel uit?

Wil je een beste lg soundbar, een beste samsung soundbar, of heb je qua merk geen voorkeur? En hoe zit het met draadloos of niet draadloos? We zetten de verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste soundbar hieronder kort uiteen.

Vergeet ook niet om onze andere blogs te lezen. Zo selecteerden wij al eerder de beste webcam, de beste bureaustoel en de beste laptop standaard. Zo beschik jij straks over de beste (thuis)werkplek.

beste_soundbar_03

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een beste soundbar, is natuurlijk het creëren van een fantastisch geluid uit je televisie (radio, laptop, etc). Gaat het dan vooral om muziek? En zijn dat dan concerten die je wilt beluisteren, muziek bij films die je intens wilt ervaren, of misschien geluid dat hoort bij je game spellen?

Goed om je gebruiksdoel in je achterhoofd te houden bij de zoektocht en alvorens aanschaf van voor jou beste soundbar. Want de verschillende merken en modellen hebben allemaal zo hun eigen specificaties en daarbij horende plussen en minnen.

De kwaliteit van het geluid

Uiteraard wil jij, wanneer je een soundbar aanschaft, dat deze beste soundbar je voorziet van fantastisch geluid uit televisie, radio, laptop etc. De (hoofd)reden dat jij een soundbar wilt aanschaffen. Tenminste, daar gaan we vanuit.


Een belangrijk aandachtspunt in deze is, wil jij de beste soundbar met subwoofer, of kies je toch voor een soundbar zonder subwoofer. Even voor de duidelijkheid, een subwoofer is een luidspreker die ontworpen is voor (zeer) lage tonen. Zo laag, dat een reguliere woofer/ luidspreker deze tonen niet kan laten horen.

Je kunt dus zeggen dat een subwoofer zorg draagt voor een extra dimensie geluidservaring. Of jij dat nodig vindt en wenst, is natuurlijk weer geheel aan jou zelf. In de top 5 best soundbars in deze koopgids vind jij de beste soundbar met subwoofer en ook de beste soundbar zonder subwoofer.

Het uiterlijk en de afmetingen

Het oog wil ook wat! Het uiterlijk en daarbij de afmetingen van de verschillende soundbars die er te koop zijn verschillen enorm. Het smaak is nou eenmaal erg persoonlijk. Maar wel een belangrijk praktisch punt, de afmetingen van de beste soundbar. Het is handig en verstandig eerst helder te hebben welke afmetingen passen in en bij jou televisie en/ of (thuis)situatie.

beste_soundbar_04

De aansluiting

Over het algemeen heb je een hdmi kabel of optische audio kabel nodog om een soundbar aan te sluiten. Je hebt dan verder geen extra kabels nodig. Er zijn echt ook draadloze soundbars te koop! Waneer een soundbar geen wifi heeft dan is muziek afspelen via bluetooth een optie.

Let op, het signaal reikt echter vaak niet verder dan een meter of 10 en indien de bluetooth verbinding verouderd is kan de muzeik minder mooi klinken. Dit komt omdat de oude bluetooth verbindingen de muziek moeten comprimeren. Deze kunnen namelijk niet op deze snelheid data versturen.

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende soundbars die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een beste koop soundbar die best iets meer mag kosten? Of ga je liever voor een beste budget soundbar (2020)?

Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Heo wij testen

Door uitgebreid onderzoek selecteren wij een top 5 van beste soundbars. Hierbij vergelijken we technische specificaties en nemen we de reviews van deze soundbars uiterst serieus. Welke ervaringen hebben andere gebruikers en wat betekent dit voor de score. Hierdoor kun jij snel en onderbouwd een keuze maken. Dat scheelt jou tijd. Fijn he?

Veelgestelde vragen over de beste soundbar

Wat is de beste soundbar?

De beste soundbar is degene die bij jou past en aan jouw wensen voldoet. Elk mens is anders en heeft dus ook zijn eigen wensen en voorkeuren. Toch zijn er drie belangrijke zaken voor wat betreft de beste soundbar voor muziek die voor een ieder essentieel zijn en dus punten van aandacht. Namelijk de kwaliteit van het geluid, het uiterlijk en de afmetingen en de aansluitingen. Voor de beste soundbar die op bovengenoemde zaken goed scoort, verwijzen we naar de nummer 1 van onze top 5 beste soundbar in deze blog.

 

Wat is de beste soundbar 2021?

De beste soundbar van 2021 is de beste soundbar voor tv die jou het beste past. Is je budget onbeperkt en wil je het systeem naadloos kunnen integreren in je bestaande audio speakers of wil je van dat blikkerige geluid af uit je tv maar wel voor een passende prijs? Belangrijk bij aankoop is de kwaliteit van het geluid, het uiterlijk/ de afmetingen en de aansluitingen die horen bij de soundbar.  

 

Wat is de beste Samsung soundbar?

Samsung heeft verschillende erg mooie soundbars op de markt gebracht die voornamelijk qua formaat, specs en ook prijs erg verschillen. Kies je voor een systeem met alleen een soundbar of wil je echt diepe bassen en kies je er dus voor om een soundbar + subwoofer opstelling te nemen? De beste Samsung soundbar, die kies je uiteindelijk zelf.

 

Wat is de beste manier om een soundbar aan te sluiten?

Dit hangt af van de aansluiting(en) van de desbetreffende soundbar. Over het algemeen heb je een hdmi kabel of optische audio kabel nodig om een soundbar aan te sluiten. Een kabel, let er daarbij wel op dat je kwaliteit gebruikt, zorgt ook voor een smetteloze dataverbinding tussen de geluidsbron en de soundbar. Zeker met een matige wifi of Bluetooth verbinding valt bekabeling te overwegen. Uiteraard staat de techniek niet stil. Bluetooth 5.0 en krachtige wifi zorgen voor een heldere verbinding en het geluidsverlies is zo goed als niet hoorbaar.

 

Welke soundbar is de beste? De eindconclusie

De beste soundbar is uiteraard ook een goede soundbar, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een goede soundbar zijn er sowieso drie eigenschappen die (misschien wel het meest) belangrijk zijn.

De kwaliteit van het geluid

Uiteraard wil jij, wanneer je een soundbar aanschaft, dat deze beste soundbar je voorziet van fantastisch geluid. De (hoofd)reden dat jij überhaupt een soundbar aanschaft (gaan we vanuit). 

Hoewel over de kwaliteit van geluid valt te twisten, vertellen de vele reviews en (gebruiks)ervaringen die er zijn voor wat betreft de beste soundbar, heel veel. Ook zijn er winkels waar jij soundbars zelf kunt testen en ‘horen’.

Het loont om je te verdiepen in het geluid van de beste soundbar. Dat doe je hier middels deze blog natuurlijk, maar kan bijvoorbeeld ook door je in te lezen bij beste soundbar tweakers of beste soundbar consumentenbond.

Het uiterlijk en de afmetingen

Het oog wil ook wat! Het uiterlijk van de verschillende soundbars die er te koop zijn, is divers te noemen. Het smaak is nou eenmaal erg persoonlijk. Wel een belangrijk praktisch punt, de afmetingen van de beste soundbar. Het is handig en verstandig eerst helder te hebben welke afmetingen passen in en bij jou (thuis)situatie.

De aansluiting

Over het algemeen heb je een hdmi kabel of optische kabel nodig om een soundbar aan te sluiten. Je hebt dan verder geen extra kabels nodig. Er zijn echter ook draadloze soundbars te koop. Waneer een soundbar geen wifi heeft dan is muziek afspelen via Bleutooth een optie. LEt op, het signaal reikt vaak niet verder dan een meter of 10 ene het geluid kan gecomprimeerd worden indien het hier een veroudere Bluetooth verbinding betreft.

Wanneer een soundbar op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste soundbar.

Om het je helemaal gemakkelijk te maken, hier nogmaals de top 5 soundbars

 1. 1. Samsung HW-B430 – Soundbar – Essential B-serie – Zwart

  #1 Beste soundbar
  Samsung HW-B430 – Soundbar – Essential B-serie – Zwart. Goed en gemakkelijk

  Goed en gemakkelijk

  Deze soundbar met draadloze subwoofer geeft helder geluid en een diepe bass. Zeer eenvoudig te bedienen en eventueel aan te vullen met bijpassende achterspeakers voor een echt bioscoop gevoel.

  €118,30 bij bcc.nl
  bcc.nl (€118,30)
 2. 2. Samsung HW-T400/XN – Soundbar – 2020

  #2 Beste koop soundbar
  Samsung HW-T400/XN – Soundbar – 2020. Met ingebouwde subwoofer

  Met ingebouwde subwoofer

  Deze zeer compacte soundbar heeft alles in huis voor een zeer scherpe prijs kwaliteit verhouding. Uitgerust met Bleutooth zodat je ook eenvoudig muziek kunt afspelen op deze Samsung soundbar.

 3. 3. Sonos Beam (Gen 2) – Soundbar – Wit

  #3 Best beoordeeld soundbar
  Sonos Beam (Gen 2) – Soundbar – Wit. Met dolby Atmos

  Met dolby Atmos

  Fan van Sonos en op zoek naar een soundbar? Beam is alles wat je zoekt. Het prachtige geluid is eenvoudig uit te breiden met alle speakers uit de Sonos serie. Beter dan Sonos kunnen we het geluid niet beschrijven; dramatisch realistisch. In de positieve zin van het woord.

  €519 bij bol.com
  bol.com (€519,00)
 4. 4. JBL Bar 2.0 – Soundbar – Zwart

  #4 Beste all in one soundbar
  JBL Bar 2.0 – Soundbar – Zwart. All in one soundbar

  All in one soundbar

  Alles voor het beste geluid. Wil je het nog beter? Dan kun je ook kiezen voor de versie met extra subwoofer. De kwaliteit van JBL hoor je uit deze soundbar. Echt heel veel kwaliteit voor je geld.

 5. 5. Sonos Arc Zwart

  #5 Beste geluidskwaliteit soundbar
  Sonos Arc Zwart. De topper van Sonos

  De topper van Sonos

  Wat een geluid, kraakhelder en diepe bassen. Eenvoudig te koppelen met andere Sonos speakers maar absoluut niet noodzakelijk. Ook in wit verkrijgbaar.

  €899 bij blokker.nl
  blokker.nl (€899,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.7

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.