Beste elektrische onkruidverwijderaar van 2023

Dit zijn de beste 5 elektrische onkruidverwijderaars volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 21 september 2023 @10:47

Jij wilt snel en effectief onkruid verwijderen in de tuin en bent op zoek naar de beste elektrische onkruidverwijderaar. Onze experts hebben 15 elektrische onkruidverwijderaars uitgebreid getest en na 34 uur onderzoek is dit de beste onkruidverwijderaar: Eurom. Ben je benieuwd naar de top 5 elektrische onkruidverwijderaars van dit moment? Klik hier voor de top 5 beste onkruidverwijderaars

#1 Beste onkruidverwijderaar
EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER. 2000W power

2000W power

Snel en effectief onkruid verwijderen doe je met deze Euro onkruidbrander. Het ergonomische handvat is prettig in gebruik. Tevens is deze hete lucht brander ook geschikt voor het verwijderen van verf.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€22,09 bij toolmax.nl
toolmax.nl (€22,09)

Naar de top 5

beste_onkruidverwijderaar_still

Top 5 beste onkruidverwijderaars van dit moment

Hoe komt deze top 5 beste onkruidverwijderaars tot stand?

34 uur getest door experts Onze experts hebben 15 onkruidverwijderaars uitvoerig getest en vergeleken.

15 onkruidverwijderaars vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 beste onkruidverwijderaars worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER

  #1 Beste elektrische onkruidverwijderaar
  EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER. 2000W power

  2000W power

  Snel en effectief onkruid verwijderen doe je met deze Euro onkruidbrander. Het ergonomische handvat is prettig in gebruik. Tevens is deze hete lucht brander ook geschikt voor het verwijderen van verf.

  €22,09 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€22,09)
 2. 2. EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBORSTEL  

  #2 Beste koop onkruidverwijderaar
  EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBORSTEL  . Veilig onkruid verwijderen

  Veilig onkruid verwijderen

  Deze krachtige borstel is zeer eenvoudig maar vooral veilig in gebruik. Het ergonomisch en verstelbare handvat maakt het verwijderen van onkruid zeer eenvoudig.

  €65,57 bij bol.com
  bol.com (€65,57)
 3. 3. Güde Voegenreiniger

  #3 Beste eenvoudige onkruidverwijderaar
  Güde Voegenreiniger. Eenvoudige onkruidverwijderaar

  Eenvoudige onkruidverwijderaar

  Dankzij het geleidewiel is onkruid verwijderen nog nooit zo eenvoudig geweest. Onze ervaring is dat zelfs het meest hardnekkige onkruid geen kans heeft.

 4. 4. PARKSIDE® Elektrische onkruidverdelger 

  #4 Goedkoopste onkruidverwijderaar
  PARKSIDE® Elektrische onkruidverdelger . Scherpe prijs kwaliteitverhouding

  Scherpe prijs kwaliteitverhouding

  Wat een gemak voor een prikkie. Deze onkruidverdelger kan naast gebruik op de steel ook als pistool gebruikt worden. Met geïntegreerde verlenghandgreep.

  €48 bij bol.com
  bol.com (€48,00)
 5. 5. Kärcher Accu Onkruidverwijderaar 

  #5 Krachtigste onkruidverwijderaar
  Kärcher Accu Onkruidverwijderaar . De kracht van Kärcher

  De kracht van Kärcher

  Niet de goedkoopste onkruidverwijderaar maar dat voel je ook. Enorm degelijk gebouwd, eenvoudig in gebruik maar vooral de kracht van het apparaat valt op.

  €299,95 bij bol.com
  bol.com (€299,95)

Tips voor het kopen van de beste onkruidverwijderaar

Heb je een tuin? Dan bestaat er een grote kans dat je met onkruid te maken hebt. Wanneer je onkruid z’n eigen leven laat leiden, kan het binnen de kortste keren je hele tuin overnemen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Vandaar dat je een doeltreffend apparaat kunt kopen om je onkruid mee te verwijderen. Op deze pagina lees je meer over de beste onkruidverwijderaars. Je komt erachter wat het is, hoe het werkt, op welke manier je het apparaat kunt onderhouden en de meest gestelde vragen over de onkruidverwijderaar worden uitgebreid beantwoord. Wanneer je regelmatig tijd steekt in het verwijderen van hardnekkig onkruid, kost het je steeds minder tijd en moeite om je tuin bij te houden.

Wat is het verhaal achter onkruid in je tuin?

Wil je korte metten maken met onkruid in je gazon of tuin? Dan is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van de groei van het onkruid is. Vaak is een gazon te zwak als er onkruid in groeit. Dit is het gevolg van een te kort gemaaid gazon, te weinig voedingsstoffen in de bodem of een periode van droogte. Hoe beter jij je tuin onderhoudt, hoe minder kans het onkruid krijgt. Wist je dat vogels onkruid kunnen verplaatsen? Zij laten de zaadjes in je tuin vallen doordat zij in je tuin poepen. Hebben je buren last van onkruid? Dan kunnen die zaadjes ook in jouw tuin terechtkomen. Onderzoek toont aan dat het af te raden is om chemische bestrijdingsmiddelen in te zetten tegen onkruid in de tuin. Tijd voor een onkruidverwijderaar dus!

De mening van experts over onkruidverwijderaars

Een onkruidloze tuin bestaat helaas niet. Je zal altijd een beetje onkruid in je tuin vinden. Het is een feit dat hoe beter jij je onkruid bijhoudt, hoe minder moeite en tijd het je op termijn kost om je tuin er netjes bij te laten liggen. Zorg er in ieder geval voor dat je de tuin niet door onkruid laat overwoekeren. Dit kun je doen door een onkruidverwijderaar aan te schaffen. Daarnaast zijn er online veel tips te vinden voor het verwijderen van onkruid. Dit artikel is zeker een aanrader om te lezen. Online wordt er veel geschreven en gesproken over het verwijderen van onkruid. Alle experts zijn het er in ieder geval over eens dat een goede onkruidverwijderaar in ieder geval één van de beste apparaten is die je kunt aanschaffen om onkruid te verwijderen.

Wat is een onkruidverwijderaar?

Een onkruidverwijderaar helpt je om je tuin vrij te maken van onkruid. Je kunt hier het beste voor kiezen als je geen chemische middelen wil inzetten om onkruid uit je tuin te krijgen. Chemicaliën zorgen er namelijk voor dat de rest van je planten aangetast kunnen worden. Daarnaast is de inzet van chemische middelen om van onkruid af te komen niet goed voor de natuur. Dieren en insecten kunnen hier erge last van krijgen. Wanneer jij je tuin op een milieubewuste manier van onkruid wil onthouden, kun je het best voor een onkruidverwijderaar kiezen. Het is vaak een simpel te gebruiken apparaat, dat je helpt om onkruid effectief te verwijderen. Tuinexpert en groenjournalist Marc Verachtert onderstreept het belang van een onkruidverwijderaar in dit artikel.

Merken onkruidverwijderaars

Er zijn veel producenten en merken die een onkruidverwijderaar in hun assortiment hebben. Onze experts hebben in dit onderzoek gekeken naar verschillende merken, zoals; Eurom (een bekend bedrijf dat sinds 1974 actief is in de markt met elektrische apparatuur), Güde (bekend van divers tuingereedschap), Parkside (de fabrikant van dit merk is Lidl), Kärcher (wereldwijd marktleider op het gebied van reinigingstechniek), Gardena (toonaangevend in tuingereedschap), Vonroc (authentiek Nederlands merk) en Fiskars (producent van tuingereedschap).

beste onkruidverwijderaar

Uit welke soorten onkruidverwijderaars kun je kiezen?

Er zijn twee verschillende soorten onkruidverwijderaars waar je uit kunt kiezen. Je hebt de handmatige en de elektrische onkruidverwijderaar. Vanzelfsprekend kost het je meer moeite en tijd om met een handmatige onkruidverwijderaar te werken. Vandaar dat veel mensen voor de elektrische optie gaan. Je hoeft er niet meer door te schoffelen en handmatig onkruid wieden is verleden tijd. Ongewenste planten die tot onkruid worden gerekend zijn brandnetels, de melkdistel, straatgras en vogelmuur. Het mooie van de onkruidverwijderaar is dat je voorgoed kunt afrekenen met ongewenste onkruidgroei in je tuin. De apparaten zijn effectief, kunnen zowel voor je gazon als voor onkruid tussen je tegels gebruikt worden en zorgen ervoor dat je tuin er netjes bij komt te liggen

“Wees onkruid telkens een stapje voor. Hoe jonger de sprietjes, hoe gemakkelijker het te bestrijden is. Doe dus regelmatig een controlerondje door de tuin, en grijp in waar nodig.”

Laurence Tuinexpert

Bron: ‘Onkruid bestrijden en voorkomen: tips van onze tuinexpert Libelle.nl

Waarom wil je dit apparaat kopen?

Ben jij gek op je eigen tuin en wil je met mooi weer in de tuin van je uitzicht genieten? Dan wil je natuurlijk wel dat ongewenste planten geen kans krijgen. Onkruid is een vervelend probleem, zeker als je er niets tegen doet. Een nette en opgeruimde tuin is vrij van onkruid. Dit kun je bereiken door een onkruidverwijderaar aan te schaffen. Een elektrisch apparaat dat je helpt om van je onkruid af te komen is makkelijk in gebruik en zorgt in een handomdraai dat jouw tuin er blinkend schoon uitziet. Het makkelijke aan dit apparaat is dat je er zelf niet met een schepje mee op je knieën hoeft. Door de lang steel en het brede handvat kun je gewoon staand korte metten maken met het onkruid dat je tegenkomt.

Welke voordelen zitten eraan het inzetten van een onkruidverwijderaar?

Zoals je eerder al kon lezen, zorgt een onkruidverwijderaar ervoor dat je de tuin op een milieubewuste manier vrij kunt houden van onkruid. Er komen geen chemische middelen aan te pas. Je kunt het apparaat handmatig of elektrisch gebruiken. Het is multifunctioneel, effectief en gebruiksvriendelijk. Iedereen kan met dit apparaat overweg. Je hoeft er geen hovenier voor te zijn. Daarnaast gaat een accu van de elektrische uitvoering lang mee. Je kunt er tot wel 30 min achter elkaar mee wieden. Het apparaat doet precies waar het voor ontworpen is. Lees wel altijd de handleiding door als je het voor het eerst gebruikt. Hierna weet je wat je moet doen, dus dan kun je zonder handleiding aan de slag.

Hoe werkt de beste onkruidverwijderaar?

Wanneer je voor een elektrische onkruidverwijderaar kiest, is het belangrijk dat je de accu oplaadt voordat je ermee aan de slag gaat. Een volle accu kan tussen de 25 en 40 minuten meegaan. Dit is voldoende tijd om je tuin vrij van onkruid te maken. Je kunt de knoppen bedienen en het juiste programma starten. Hierna beweeg je rustig over het onkruid heen, zodat dit wordt weggeslagen. Dit apparaat maait je onkruid weg, er wordt geen onkruid met wortel en al uit de grond getrokken. Dat zou je toch echt met de hand moeten doen. Je kunt soms voor verschillende opzetstukken kiezen. Begin met scherpe bladen om het onkruid weg te snijden en eindig met een borstel om al het onkruid weg te vegen.

Op welke manier onderhoud je dit apparaat?

Wanneer je een elektrische onkruidverwijderaar koopt, is het belangrijk om je apparaat goed te onderhouden. Dit doe je door het apparaat na ieder gebruik vrij te maken van onkruidresten. Doe dit pas als je de accu hebt verwijderd, je wil niet per ongeluk met je vingers in de bladen terecht komen. Hierna kun je de accu binnen of in de schuur bewaren. Laad het apparaat de eerste paar keer volledig op, voordat je het gebruikt. Verder kun je ervoor kiezen om het apparaat met een vochtige doek af te nemen. Het is niet de bedoeling dat je dit met schoonmaakmiddelen doet. 

Merk je dat de bladen bot worden omdat je het apparaat al een lange tijd gebruikt? Dan kun je kijken of je de bladen los kunt kopen, zodat je deze kunt vervangen. Soms kun je gebruikmaken van de garantie. Ieder merk werkt met eigen garantieperiodes en regels. Wanneer je met zorg met je apparaat omgaat en je het op de juiste manier bewaard, kun je er jaren mee doen! Het is je eenmalige investering daarom zeker waard.

Welke kenmerken passen bij de beste onkruidverwijderaar?

De beste onkruidverwijderaar is er eentje die je efficiënt kunt inzetten tegen onkruid in de tuin. De beste variant biedt je extra’s, waardoor je net meer gemak en luxe ervaart. Denk bijvoorbeeld aan een verstelbare telescopische steel. Deze kun je op je eigen lengte afstellen, zodat je staand van je onkruid af kunt komen zonder last van je rug te krijgen. De beste variant is betaalbaar, zit boordevol kwaliteit en is ook nog eens milieubewust. Je kunt voor multifunctionele opties kiezen, waardoor je het apparaat voor verschillende klussen in de tuin kunt gebruiken. Sommige apparaten kunnen zelfs onkruid verwijderen, bladblazen én met hoge druk reinigen. Hoe handig is dat?

Hoe zit het met de voeding of de aandrijving van dit apparaat?

Wil je graag een elektrische onkruidverwijderaar kopen? Dan werkt deze vaak op een aandrijving of voeding. Kies in ieder geval voor een apparaat met een oplaadbare accu, in plaats van een snoer. Snoerloze apparaten zorgen ervoor dat je flexibel bent en je vrij kunt bewegen in je tuin. De accu kun je van tevoren opladen, zodat je zeker weet dat je voldoende energie hebt om de klus in de tuin te klaren. Zeker wanneer je een grote tuin hebt, is het verstandiger om voor een elektrische variant te kiezen. Zo kun je sneller een groter oppervlak van onkruid ontdoen. De accu’s gaan vaak jaren mee, het kan zijn dat de accu na enige tijd vervangen dient te worden. Hierna gaat je apparaat dan wel opnieuw een aantal jaar mee.

Welke merken zijn het meest populair op het gebied van de beste onkruidverwijderaars?

Naast uit verschillende soorten onkruidverwijderaars, kun je ook uit verschillende merken kiezen. De beste onkruidverwijderaars zijn door bekende merken ontworpen. Een goede optie is het apparaat van Kärcher. Dit Duitse merk staat vooral bekend om hogedrukreinigers, maar heeft ook goede onkruidverwijderaars gemaakt. Een ander betrouwbaar en bekend merk is Bosch. Dit merk maakt allerlei technische apparaten, zoals onkruidverwijderaars. Wil je de beste onkruidverwijderaar van een gerenomeerd tuingereeschap bedrijf kopen? Dan kun je voor een apparaat van Gardena kiezen. Verder worden de Eurom- en Gloria-onkruidverwijderaars aangeraden door kenners en klanten.

Dit zijn de top 5 beste onkruidverwijderaars op de markt

 1. 1. EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER

  #1 Beste elektrische onkruidverwijderaar
  EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER. 2000W power

  2000W power

  Snel en effectief onkruid verwijderen doe je met deze Euro onkruidbrander. Het ergonomische handvat is prettig in gebruik. Tevens is deze hete lucht brander ook geschikt voor het verwijderen van verf.

  €22,09 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€22,09)
 2. 2. EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBORSTEL  

  #2 Beste koop onkruidverwijderaar
  EUROM ELEKTRISCHE ONKRUIDBORSTEL  . Veilig onkruid verwijderen

  Veilig onkruid verwijderen

  Deze krachtige borstel is zeer eenvoudig maar vooral veilig in gebruik. Het ergonomisch en verstelbare handvat maakt het verwijderen van onkruid zeer eenvoudig.

  €65,57 bij bol.com
  bol.com (€65,57)
 3. 3. Güde Voegenreiniger

  #3 Beste eenvoudige onkruidverwijderaar
  Güde Voegenreiniger. Eenvoudige onkruidverwijderaar

  Eenvoudige onkruidverwijderaar

  Dankzij het geleidewiel is onkruid verwijderen nog nooit zo eenvoudig geweest. Onze ervaring is dat zelfs het meest hardnekkige onkruid geen kans heeft.

 4. 4. PARKSIDE® Elektrische onkruidverdelger 

  #4 Goedkoopste onkruidverwijderaar
  PARKSIDE® Elektrische onkruidverdelger . Scherpe prijs kwaliteitverhouding

  Scherpe prijs kwaliteitverhouding

  Wat een gemak voor een prikkie. Deze onkruidverdelger kan naast gebruik op de steel ook als pistool gebruikt worden. Met geïntegreerde verlenghandgreep.

  €48 bij bol.com
  bol.com (€48,00)
 5. 5. Kärcher Accu Onkruidverwijderaar 

  #5 Krachtigste onkruidverwijderaar
  Kärcher Accu Onkruidverwijderaar . De kracht van Kärcher

  De kracht van Kärcher

  Niet de goedkoopste onkruidverwijderaar maar dat voel je ook. Enorm degelijk gebouwd, eenvoudig in gebruik maar vooral de kracht van het apparaat valt op.

  €299,95 bij bol.com
  bol.com (€299,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

11 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.8

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.