Beste insectenlamp van 2023

Top 5 best geteste insectenlampen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 31 januari 2023 @14:59

beste_insectenlamp

Jij bent op zoek naar de beste insectenlamp? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de insectenlamp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 insectenlampen uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is VerminBuster insectenlamp als beste insectenlamp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste insectenlampen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een insectenlamp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste insectenlamp bijzonder krachtig is en een grote opvangbak heeft? Lees snel verder…

#1 Beste insectenlamp
VerminBuster Muggenlamp UV Licht . Eenvoudig en krachtig

Eenvoudig en krachtig

Deze UV insectenlamp is zeer eenvoudig in gebruik en heeft een enorme aantrekkingskracht op vliegend ongedierte. De opvangbak is eenvoudig te reinigen. Deze insectenlamp is dankzij de meegeleverde kabel ook op te hangen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste insectenlampen van dit moment

Hoe komt deze top 5 insectenlampen tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 13 insectenlampen uitvoerig getest en vergeleken.

13 insectenlampen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 insectenlampen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. VerminBuster Muggenlamp UV Licht 

  #1 Beste insectenlamp
  VerminBuster Muggenlamp UV Licht . Eenvoudig en krachtig

  Eenvoudig en krachtig

  Deze UV insectenlamp is zeer eenvoudig in gebruik en heeft een enorme aantrekkingskracht op vliegend ongedierte. De opvangbak is eenvoudig te reinigen. Deze insectenlamp is dankzij de meegeleverde kabel ook op te hangen.

 2. 2. Esperanza Insectendoderlamp – 600V – Terminator – Lamp

  #2 Beste koop insectenlamp
  Esperanza Insectendoderlamp – 600V – Terminator – Lamp. Compact maar doeltreffend

  Compact maar doeltreffend

  Deze compacte insectenlamp kan geplaatst of opgehangen worden en doodt insecten geruisloos. Werkt perfect tegen vliegen en muggen en is veilig in gebruik.

  €12,99 bij bol.com
  bol.com (€12,99)
 3. 3. Beper P206ZAN040 – Elektrische Insectenlamp

  #3 Meest krachtige insectenlamp
  Beper P206ZAN040 – Elektrische Insectenlamp. Voor intensief gebruik

  Voor intensief gebruik

  Deze uiterst krachtige insectenlamp is voorzien van 2x 20W UV-A lichtbuizen en trekt daarmee al het vliegende ongedierte aan. Voorzien van een handige afstandsbediening dus plaatsing op moeilijk bereikbare plaatsen is zeer goed mogelijk.

  €62 bij bol.com
  bol.com (€62,00)
 4. 4. Wolf Mozzi Zappa Lamp Black

  #4 Beste insectenlamp op accu
  Wolf Mozzi Zappa Lamp Black. Insectenlamp op accu

  Insectenlamp op accu

  Deze insectenlamp is perfect voor op de camping of op plekken waar je geen netstroom hebt. De Mozzi insectenlamp wordt geleverd met handige schoonmaakborstel en USB kabel om 'm op te laden. Last but not least is deze insectenkiller voorzien van een handige lamp/ Zeer geschikt voor in de (voor)tent.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 5. 5. Cheqo® Vliegenlamp – Insectenlamp

  #5 Goed alternatief insectenlamp
  Cheqo® Vliegenlamp – Insectenlamp. Werkt tot 100m2

  Werkt tot 100m2

  Deze insectenlamp werkt bijzonder goed. De ingebouwde ventilator zuigt de dode insecten eenvoudig op in het meegeleverde mandje. Deze insectenlamp is staand of hangen te gebruiken.

Waar vind je een goede insectenlamp?

Je bent op zoek naar de beste insectenlamp. Je wordt helemaal gek van alle vliegen en muggen die om je heen zoemen als je lekker in je tuin zit. Ze komen af op het eten en drinken dat buiten staat. Naast vervelend is dit ook nog eens niet erg hygiënisch. Vliegen en andere insecten staan er om bekend dat ze vaak op uitwerpselen gaan zitten. Daarnaast wordt je geprikt door muggen. Dit levert vervelende en jeukende bulten op. Hoe kom je van al deze nare vliegende beestjes af? Een insectenlamp is een hele goede oplossing, maar waar vind je die? En waar je moet je op letten bij het kopen van een dergelijke lamp?

Hoe werkt een insectenlamp?

Een lamp tegen insecten klinkt natuurlijk ideaal. Je kan hem in je tuin ophangen en bent af van alle vliegen, muggen en andere vliegende beestjes. De lamp straalt UV-stralen uit. Deze blauwe stralen trekken alle vliegende wezens aan. Het licht is voor hen onweerstaanbaar. De insecten vliegen richting de lamp en komen aan bij een rooster dat om de lamp heen zit. Als de insecten vervolgens nog dichterbij komen worden ze door een elektrische schok om het leven gebracht. Het rooster staat namelijk onder stroom. Het stroomvolume is dodelijk voor alle soorten vliegen, muggen en bijvoorbeeld motten. Voor mensen is deze lamp ongevaarlijk.

Diverse soorten en maten insectenlampen

Net als bij andere producten is de beste insectenlamp voor iedereen weer een andere keuze. Je hebt namelijk diverse soorten insectenlampen. Ze werken niet allemaal hetzelfde en ze zijn ook niet allemaal even groot. Ga op zoek naar een insectenlamp die voldoet aan al jouw behoeftes. Je kan kiezen voor een model dat meer geschikt is voor buiten of juist een model dat in je slaapkamer past. Een kleine lamp die je meteen in het stopcontact kan steken is ideaal voor een kinderkamer. Een grote lamp is uiteraard geschikt voor grotere ruimtes of voor in je tuin. Hieronder staan de bekendste varianten op een rijtje.

beste_insectenlamp_02

Vang insecten met kleefvellen

Sommige insectenlampen werken niet door middel van stroom, maar ze werken met kleefvellen. Zodra het insect gelokt is door de blauwe lamp komt hij terecht op een kleverige ondergrond. Hij kan niet meer los komen en zal dit niet overleven. Een sadistische, maar erg effectieve methode. Je moet het kleefvel af en toe wel vervangen, want op een gegeven moment raakt het vol met insecten. Dit is een erg onfris gezicht. Je kan vaak een verpakking met meerdere vellen kopen die lang meegaat. Zo ben je de hele zomer verzekerd van een insectenvrij huis.

De insectenlamp die werkt met geluidsgolven

Een bekende en beste methode om insecten te verjagen is een lamp die hoge geluidsgolven uitzendt. In dit geval worden de insecten dus niet in de val gelokt, maar worden ze juist weg gejaagd. Het geluid is namelijk erg vervelend voor hen. Mensen kunnen dit geluid gelukkig niet horen en hebben er dus geen last van. Je zal door deze hoge toon geen overlast meer hebben van vliegen en muggen. Het nadeel is wel dat deze geluidsbron erg duur is. Voor een standaard huishouden is dit vaak een te grote investering. Ga dan liever voor een goede insectenlamp die werkt met blauw licht.

De lamp die werkt met UV-licht

Een meer gebruikte en wat goedkopere soort lamp is de insectenlamp die UV-licht uitstraalt. Deze lamp trekt vliegende insecten juist aan. Ze zullen jou niet meer storen, omdat ze zo gefocust zijn op het blauwe UV-licht. Ze vliegen er direct op af en komen dan tegen een rooster aan dat onder stroom staat. Ze overleven dit niet en sterven een snelle dood. Een van de beste methodes om van storende insecten af te komen dus. Bovendien is een insectenlamp veel beter voor het milieu dan een spray die werk met pesticiden en ander gif. Een duurzame en betaalbare oplossing voor je probleem.

beste_insectenlamp_03

De gecombineerde insectenlamp

Dan zijn er nog lampen die meerdere functies hebben en zo heel effectief insecten bestrijden. Ze combineren bijvoorbeeld licht en een kleefvel. Of er wordt gebruik gemaakt van stroom en tevens een reservoir waarin de dode insecten worden opgevangen. Ook een combinatie van licht en warmte werkt erg goed om insecten te lokken. Ten slotte wordt er ook vaak gebruik gemaakt van luchtstromen om insecten aan te trekken en als het ware naar de lamp toe te zuigen. Door middel van een ingebouwde ventilator worden de insecten in de val gezogen.

Nog meer manieren van insectenbestrijding

Insectenlampen zijn super handig, maar je hebt er niet altijd het budget voor. Er zijn ook andere methodes die als de beste werken om van insecten af te komen. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwetse vliegenmepper. Of wat dacht je van een vliegenmepper die werkt op elektriciteit. Ook deze veroorzaakt een schok waardoor de vlieg of mug direct dood is. Je moet wel actief achter het insect aanrennen om hem te kunnen doden. Een insectenlamp is handiger als je lekker wilt blijven zitten.

Koop een anti insectenspray

Naast insectenlampen zijn er ook sprays op de markt waarmee je van vervelende insecten afkomt. Spray hiermee in het rond en zo dood je bijna alles wat je tegenkomt op je weg. Het beste is om de kamer waar de insecten zich bevinden af te sluiten. Daarna ga je in alle hoeken en gaten sprayen. Na afloop verlaat je de ruimte en moet je een tijdje wachten. Als je terugkomt heeft de spray zijn werk gedaan en ben je van de insecten verlost. Het nadeel van deze sprays is dat ze vaak met giftige stoffen werken. Deze zijn gevaarlijk voor bijvoorbeeld huisdieren.

Milieuvriendelijke methodes om insecten te bestrijden

Met azijn en kruidnagels kan je zelf een spray maken die de insecten weg jaagt of dood. Ook geuren als knoflook en lavendel zijn van nature insectenverjagers. Deze stoffen zijn niet schadelijk voor het milieu en dus een duurzame manier om van vervelende beestjes af te kopen. Bij een insectenlamp maak je ten slotte gebruik van stroom. Een van de beste methodes om van insecten af te komen is het verwijderen van bronnen die insecten aantrekken. Voorkom waterpoeltjes in je tuin. Ruim altijd goed al je etensresten en afwas op.

Gebruik vliegenmeppers en kleefstrips

Ouderwetse, maar effectieve methodes om insecten te bestrijden zonder hulp van elektriciteit zijn de middelen die je opa en oma gebruikten: de vliegenmepper en de kleefstrip. Hier komt geen insectenlamp bij kijken. Met een vliegenmepper mep je eenvoudig het insect dood. Alhoewel, zo eenvoudig is dit vaak niet. Je rent je vaak rot en vaak sla je mis. Het is een handige methode als je onderweg bent of geen ruimte hebt voor een insectenlamp. De beste methode om van insecten af te komen is het echter niet. Ook de kleefstrip is niet ideaal. Het ziet er vaak behoorlijk vies uit. Al die dode insecten lichaampjes die aan de strip blijven hangen. 

Laat je afwas niet staan!

Dit is echt een van de beste en meest eenvoudige tips voor het voorkomen van overlast door insecten. Doe na het eten altijd meteen de afwas. Laat geen vieze kruimels en restjes liggen. Vul je afwasmachine met de vuile vaat of maak een sopje. Was alles af en maak ook de tafel schoon met een doekje. Ook als je in de tuin hebt gegeten geldt dit advies. Insecten komen nou eenmaal af op geurtjes en restjes. Door hygiënisch te zijn verminder je het insecten probleem aanzienlijk. Dek ook altijd voedsel dat je op tafel hebt staan of fruit in je fruitschaal af. Door je eigen gedrag te veranderen voorkom je vaak al een hoop ellende. Heb je echt een hoek in huis of in de tuin waar de insecten maar op af blijven komen? Schaf dan voor die ruimte de beste insectenlamp aan.

Kies een passende insectenlamp

Er zijn diverse soorten insectenlampen verkrijgbaar. Je kan niet zomaar zeggen welke nou de beste is. Je persoonlijke voorkeuren en je levensinstelling hebben hier namelijk invloed op. Het ligt er ook aan welk budget je hebt voor de aankoop van de beste insectenlamp. Verder speelt mee hoe jouw kijk op de natuur is. Een lamp die insecten lokt en vervolgens dood door middel van een kleefvel is sadistischer dan een lamp die het insect meteen dood met een schok. Bij beide methodes zal je een hoop insecten doden. Of je nou een natuurliefhebber bent of niet. Je wilt toch wel heel graag van die vervelende vliegende insecten af en graag op een zo effectief mogelijke manier.

Vier tips voor het kopen van de beste insectenlamp

Je wilt nu echt overgaan tot het kopen van een insectenlamp. Je bent de vliegende beestjes helemaal zat en je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Je moet nog wat afwegingen maken voordat je overgaat tot je definitieve aankoop. Met deze vier tips weet je alvast wat beter welke keuze je moet gaan maken.

Tip 1: kies een lamp met een afneembaar reservoir

Als je een insectenlamp koopt neem er dan eentje met een afneembaar reservoir. Dit is een bakje waarin de dode insecten worden opgevangen. Deze bak is het handigst als je hem gemakkelijk los kan maken. Je leegt hem vervolgens na elk gebruik. Doe dit het liefst buiten zodat je niet het risico loopt op de geur van rottende vliegen en muggen in je vuilnisbak. Leeg de bak ook regelmatig. Anders stapelen de dode insecten zich op en krijg je last van vieze geurtjes. Maak het reservoir altijd even schoon met een sopje en droog het daarna weer goed af. Plaats het bakje weer terug onder de insectenlamp en hij werkt weer als de beste!

Tip 2: let op het bereik van de insectenlamp

Als je de insectenlamp buiten gebruikt wil je er eentje met een groot bereik. Het is natuurlijk niet handig als hij maar werkt binnen een paar vierkante meter. Je moet al snel denken aan een bereik van meer dan vijftig vierkante meter om echt baat te hebben van de lamp. Kies een lamp met een wat langer snoer zodat je hem op een geschikte plaats in je tuin of huis kan neerzetten. Een wat grotere variant werkt het beste als je hem centraal plaatst. Het blauwe UV-licht kan nu optimaal zijn werk doen en vanuit alle hoeken komen de insecten aangevlogen, op weg naar hun snelle dood.

Tip 3: koop een stille insectenlamp

Zeker als je de insectenlamp binnen gebruikt kan je het beste een stille variant kopen. Deze lampen kunnen namelijk behoorlijk irritant zijn als het gaat om het produceren van vervelende geluiden. Ze maken soms knetterende geluiden vanwege het rooster dat onder stroom staat. Ook zijn er versies van insectenlampen die werken met luchtstromen. Deze bevatten vaak ventilatoren die lawaaiig kunnen zijn en bovendien storende tocht kunnen veroorzaken. Ga dus het liefst voor een insectenlamp die een laag geluidsniveau heeft en een zacht licht uitstraalt. Een kleine insectenlamp die je direct in het stopcontact kan steken voldoet het beste aan deze eisen.

Tip 4: een duurzame insectenlamp

De beste insectenlamp is een duurzame lamp. Deze is gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaat lang mee. Een kwalitatieve lamp functioneert meestal optimaal. Dit in tegenstelling tot goedkopere varianten. De beste insectenlamp is niet al te zwaar en zeer gebruiksvriendelijk. Het is een lamp die meerdere insecten bestrijdt. Niet alleen vliegen, maar ook muggen en motten. Een extra pluspunt is het als de lamp ook nog mooi is om naar te kijken. Het oog wil ook wat natuurlijk en een insectenlamp kan behoorlijk lelijk zijn. Al met al moet de insectenlamp je vooral als de beste van die nare insecten afhelpen.

De meest gestelde vragen over de aankoop van een insectenlamp

Hoe duur is een insectenlamp?

Insectenlampen kunnen behoorlijk aan de prijs zijn. Dit heeft alles te maken met de grootte en het bereik van de lamp. De beste lamp bedient een groot oppervlak en verjaagt of dood honderden insecten. Voor jouw eigen woonkamer of tuin volstaat een kleiner model al snel. Je hoeft echt niet honderden euro’s uitgeven aan een insectenlamp. Ook voor de kleinere portemonnee zijn er hele goede insectenlampen verkrijgbaar. Het merk en bijvoorbeeld het lamptype spelen ook mee in de bepaling van de prijs. Let ook op het verbruik van de lamp. Je wilt niet een al te hoge energierekening krijgen voor het lokken van insecten. Gelukkig verbruiken de UV-lampen vaak maar weinig energie. 

Wat is de beste insectenlamp?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Voor iedereen geldt namelijk weer een ander antwoord. Wat voor de een de beste insectenlamp is, is dat voor de ander niet. Sta je ieder jaar op een camping waar je enorm veel overlast hebt van insecten? Dan is de beste insectenlamp voor jou een groot model. Het maakt niet uit hoeveel herrie deze maakt, want de lamp hangt toch buiten. Heb je juist veel last van insecten in je slaapkamer. Dan is een kleine lamp de beste keuze voor jou. Een bescheiden lampje met blauw licht en een kindvriendelijk rooster is ideaal voor op een slaapkamer. Het grote voordeel van de kleinere modellen is bovendien dat je hem direct in het stopcontact kan doen. 

Waar kan je een goede insectenlamp kopen?

Bij de grotere supermarkten en bij bouwhandels koop je vaak de beste insectenlampen. Wandel eens binnen en vraag het personeel om tips. Zij kunnen je uitstekend helpen bij het maken van de goede keuze. Is de lamp voor binnen of gebruik je hem juist buiten in je tuin? Aan de hand van jouw antwoord gaan de medewerkers op zoek naar een ideale insectenlamp voor jou. Verder heb je natuurlijk een enorm groot aanbod van insectenlampen online. Het is heerlijk om vanuit je eigen huis het internet af te surfen op zoek naar de beste deals. Je kan uit gigantisch veel modellen kiezen. De insectenlamp van je uiteindelijke keuze wordt vaak de dag erna al bezorgd.

Waar let je allemaal op bij het kopen van de beste insectenlamp?

Meerdere factoren spelen een rol bij het kopen van een insectenlamp. Je wilt de insecten zo snel mogelijk verjagen of doden. De beste lamp werkt dus snel en effectief. Als je niet wilt dat de beestjes te veel lijden kies dan niet voor een variant met kleefvellen. De insecten sterven een langzame dood en dat is niet heel plezierig om naar te kijken. Als je kiest voor een blauwe lamp met UV-licht gaan de insecten snel dood door middel van een stroomschok. Nog steeds behoorlijk heftig, maar de vliegende beestjes zijn dood voordat ze het goed en wel doorhebben. Let verder op de grootte van de lamp en het bereik. Bedenk goed voor welke ruimte je de insectenlamp gaat gebruiken. Maak aan de hand hiervan de beste keuze.

Ngomaals onze top 5 beste insectenlampen op een rijtje

 1. 1. VerminBuster Muggenlamp UV Licht 

  #1 Beste insectenlamp
  VerminBuster Muggenlamp UV Licht . Eenvoudig en krachtig

  Eenvoudig en krachtig

  Deze UV insectenlamp is zeer eenvoudig in gebruik en heeft een enorme aantrekkingskracht op vliegend ongedierte. De opvangbak is eenvoudig te reinigen. Deze insectenlamp is dankzij de meegeleverde kabel ook op te hangen.

 2. 2. Esperanza Insectendoderlamp – 600V – Terminator – Lamp

  #2 Beste koop insectenlamp
  Esperanza Insectendoderlamp – 600V – Terminator – Lamp. Compact maar doeltreffend

  Compact maar doeltreffend

  Deze compacte insectenlamp kan geplaatst of opgehangen worden en doodt insecten geruisloos. Werkt perfect tegen vliegen en muggen en is veilig in gebruik.

  €12,99 bij bol.com
  bol.com (€12,99)
 3. 3. Beper P206ZAN040 – Elektrische Insectenlamp

  #3 Meest krachtige insectenlamp
  Beper P206ZAN040 – Elektrische Insectenlamp. Voor intensief gebruik

  Voor intensief gebruik

  Deze uiterst krachtige insectenlamp is voorzien van 2x 20W UV-A lichtbuizen en trekt daarmee al het vliegende ongedierte aan. Voorzien van een handige afstandsbediening dus plaatsing op moeilijk bereikbare plaatsen is zeer goed mogelijk.

  €62 bij bol.com
  bol.com (€62,00)
 4. 4. Wolf Mozzi Zappa Lamp Black

  #4 Beste insectenlamp op accu
  Wolf Mozzi Zappa Lamp Black. Insectenlamp op accu

  Insectenlamp op accu

  Deze insectenlamp is perfect voor op de camping of op plekken waar je geen netstroom hebt. De Mozzi insectenlamp wordt geleverd met handige schoonmaakborstel en USB kabel om 'm op te laden. Last but not least is deze insectenkiller voorzien van een handige lamp/ Zeer geschikt voor in de (voor)tent.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 5. 5. Cheqo® Vliegenlamp – Insectenlamp

  #5 Goed alternatief insectenlamp
  Cheqo® Vliegenlamp – Insectenlamp. Werkt tot 100m2

  Werkt tot 100m2

  Deze insectenlamp werkt bijzonder goed. De ingebouwde ventilator zuigt de dode insecten eenvoudig op in het meegeleverde mandje. Deze insectenlamp is staand of hangen te gebruiken.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.