Beste muizen plakstrip van 2023

Top 3 best geteste muizen plakstrips volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:20

beste_muizen_plakstrip

Jij bent op zoek naar de beste muizen plakstrip? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de muizen plakstrip van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 3 muizen plakstrips uitgebreid getest en vergeleken. Na 3 uur onderzoek is PestWest Chameleon als beste muizen plakstrip uit de test gekomen. Klik hier voor de top 3 beste muizen plakstrips van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een muizen plakstrip. Wist je bijvoorbeeld dat de beste muizen plakstrip uiterst krachtige lijm heeft welke niet zal druipen? Lees snel verder…

#1 Beste muizen plakstrip
PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks. Uiterst krachtige lijm plaat

Uiterst krachtige lijm plaat

Deze PestWest lijmplaat is uiterst krachtig en zal niet druipen bij erg warm weer. Het is aan te raden om de platen iedere 3 maanden te wisselen voor optimale werking.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€35,14 bij bol.com
bol.com (€35,14)

Naar de top 3

Top 3 beste muizen plakstrips van dit moment

Hoe komt deze top 5 muizen plakstrips tot stand?

7 uur getest door experts Onze experts hebben 8 muizen plakstrips uitvoerig getest en vergeleken.

8 muizen plakstrips vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 muizen plakstrips worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks

  #1 Beste muizen plakstrip
  PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks. Uiterst krachtige lijm plaat

  Uiterst krachtige lijm plaat

  Deze PestWest lijmplaat is uiterst krachtig en zal niet druipen bij erg warm weer. Het is aan te raden om de platen iedere 3 maanden te wisselen voor optimale werking.

  €35,14 bij bol.com
  bol.com (€35,14)
 2. 2. Muizenlijm 135g | ALT | Rattenlijm

  #2 Beste doe het zelf muizen plakstrip
  Muizenlijm 135g | ALT | Rattenlijm. Doe het zelf plakstrip

  Doe het zelf plakstrip

  Deze uiterst krachtige lijm werkt niet alleen tegen muizen maar ook tegen ratten. Elke kartonnen of houten plaat kan hierdoor een muizen plakstrip worden. Indien je veel overlast hebt van muizen of ratten is het aan te raden om meer tubes aan te schaffen.

  €12,50 bij bol.com
  bol.com (€12,50)
 3. 3. Mo-el 1888 Folie 1888 Folie voor lijmvallen

  #3 Beste grootverpakking muizen plakstrips
  Mo-el 1888 Folie 1888 Folie voor lijmvallen. 10 vellen uiterst krachtige plakstrips

  10 vellen uiterst krachtige plakstrips

  Deze plakstrips komen op een sterke kartonnen ondergrond en zijn daarmee direct geschikt voor gebruik. Het is aan te raden om de lijmplaten elke 3 maanden te vervangen ivm de levensduur van de lijm.

  €41,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€41,99)

De beste muizen plakstrips voor jouw muizenprobleem

Het is natuurlijk een zeer vervelend probleem wanneer je muizen in huis hebt. Het geeft een onbehaaglijk gevoel, het is onhygiënisch, en het is daarnaast ook zeker ongezond voor jou en je omgeving. Dat komt doordat muizen poepen op heel veel verschillende plekken en daarmee bacteriën achterlaten. Ook kan het voorkomen dat zakjes met bijvoorbeeld graan of rijst zijn aangevreten zonder dat je dit door hebt. Wanneer je hier dan toch van eet, kan je in aanraking komen met bacteriën die je uiteindelijk ziek kunnen maken. Niet prettig en daarom is het een goede reden om hier wat aan te doen. Een goede manier om hier verandering in te brengen zijn muizen plakstrips. Een handig middel waarmee je muizen kan bestrijden. Lees gauw verder om erachter te komen wat dit voor middel is, hoe je het gebruikt, wat de voordelen zijn en alle andere feiten die over dit bestrijdingsmiddel verteld kunnen worden.

Wat zijn muizen plakstrips?

Een muizen plakstrip, ook wel plakkerige val of lijmplank genoemd is een apparaat om knaagdieren te bestrijden. Of een apparaat, eigenlijk meer een stuk karton of soms een stuk plastig waar een kleverige lijm op is aangebracht. Het is specifiek ontworpen om muizen te vangen en werkt als volgt: wanneer een muis over het plaksel loopt, blijven de poten van de muizen plakken aan de plakstrip. Doordat de pootjes van de muis blijven plakken, kan deze niet meer weglopen en zal deze op de plakstrip overlijden. 

Muizen plakstrips zijn heel handig om neer te leggen in gebieden waar het niet haalbaar of wenselijk is om traditionele mechanische vallen te gebruiken, zoals de klassiek muizenval. Dit komt vooral goed uit wanneer je zelf ook kinderen of huisdieren hebt. Die hebben dan geen last van de pootjes of vingers die in een muizenval terecht komen. De plakstrips zijn ook zeer goedkoop en gemakkelijk in gebruik. Het is echter belangrijk om voorzichtig met de muizen pakstrips om te gaan en deze weg te gooien. Dat is niet alleen hygiënischer maar zorgt ook dat de gevangen muizen niet onnodig lijden. Dit kan je doen door regelmatig te controleren of er een muis is gevangen via de muizen plakstrips, anders kan de muis die erop is gestorven gaan ontbinden. Dat geeft natuurlijk geen fijne geur in huis.

Wat zijn de voordelen van muizen plakstrips?

Er zijn een hoop voordelen die maken dat muizen plakstrips populair zijn onder de bestrijdingsmiddelen voor knaagdieren. Hoewel het gebruik vrij eenvoudig is zijn er daarnaast ook nog een boel andere dingen. We hebben daarom de voordelen nog even voor je op een rijtje gezet.

Gemakkelijk te gebruiken

Zoals gezegd zijn de muizen plakstrips relatief eenvoudig in hun gebruik. Je hebt er namelijk geen mechanische vallen of andere ingewikkelde technieken voor nodig. Simpelweg de plakstrip plaatsen in een gebied waarvan jij denkt dat de muizen actief zijn, is meestal voldoende om ze te vangen. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je vervolgens een tijdje later kijken of er een muis is gevangen en wanneer dat zo is, gooi deze samen met de plakstrip in een zak weg. Hierover later meer.

beste_muizen_plakstrip_01

Goedkoop

De muizen plakstrips zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan andere soorten muizenvallen, zoals mechanische vallen of elektronische apparaten. Zeker wanneer je maar van weinig muizen last hebt is het een goede manier om de dieren te bestrijden.

Aas is niet nodig

Voor dit bestrijdingsmiddel is geen extra aas nodig. Dat is handig in situaties waarin aas niet effectief of moeilijk te gebruiken is. Muizen kunnen bijvoorbeeld resistent worden of niet aangetrokken worden door het aas. Maar het het kan ook zijn dat als de ruimte toegankelijk is voor kinderen of huisdieren, dit hen in de verleiding brengt om van het aas te eten. Dat kan gevaarlijk zijn omdat dit meestal is gecombineerd met gif.

Veilig voor gebruik in de buurt van kinderen en huisdieren

Dat brengt ons ook gelijk op dit voordeel. De muizen plakstrips bevatten namelijk geen giftige stoffen of mechanische onderdelen die schadelijk kunnen zijn voor kinderen of huisdieren. Dit maakt ze een veel veiligere optie om te gebruiken om muizen te bestrijden.

Bruikbaar in gebieden waar traditionele vallen ineffectief zijn

Muizen plakstrips kunnen worden gebruikt in gebieden zoals hoeken of verticale oppervlakken. Plaatsen waar mechanische vallen niet altijd even goed werken. Wanneer je merkt dat ze uit een plek komen waar je lastig bij komt, is het een handigere optie om deze strip neer te leggen. Je vangt dan gegarandeerd de muis, want die moet natuurlijk een keer uit zijn schuilplaats tevoorschijn komen.

Over het algemeen kan de muizen plakstrip een hele handige en zeer effectieve optie zijn om muizenproblemen in allerlei soorten omgevingen aan te pakken. Het is blijft echter altijd van groot belang dat je voor eigen hygiëne en om onnodig lijden van de muis te voorkomen, je de plakstrips zorgvuldig hanteert.

beste_muizen_plakstrip_02

Waar plaats ik de muizenplakstrips?

Bij het bestrijden van muizen met een muizen plakstrip, is het belangrijk om de strip te plaatsen op een plek waarvan je weet dat daar muizen actief zijn. Een van de locaties die je daarbij altijd in overweging moet nemen is langs de muren. Muizen kunnen namelijk de neiging hebben om langs muren te reizen, dus het plaatsen van een plakstrip tegen een muur of in een hoek kan zeer effectief werken.

Naast het plaatsen langs de muren zijn opberghokken of opslagruimtes vaak ook een geschikte locatie voor het plaatsen van een plakstrip. Muizen worden heel vaak aangetrokken door plaatsen waarin voedsel ligt. Denk bijvoorbeeld aan plekken zoals keukenkastjes. Ook op deze plaatsen kan het nuttig zijn om een plakstripte plaatsen om muizen te vangen. Een andere, ietwat gekkere plek waar muizen zich graag bevinden is onder apparaten. Deze plekken gebruiken ze vaak als schuilplaats of als warmtebron. Het helpt daarom altijd goed om plakstrips te plaatsen onder bijvoorbeeld koelkasten of fornuizen.

Tot slot kan je kijken in de buurt van toegangspunten naar het huis. Muizen komen namelijk niet zomaar binnen, dat komt vaak doordat sommige plekken niet goed zijn afgesloten. Ze kunnen huizen binnen komen via kleine openingen of gaten. Het is vaak nuttig om een plakstrip het plaatsen in de buurt van deze toegangspunten. Zo belemmer je de muizen om het huis binnen te komen.

Het is altijd van groot belang om de plakstrips zo nu en dan te controleren en om gevangen muizen, indien je er een op de plakstrip aantreft, zo snel mogelijk van de plakstrip te verwijderen. Dat doe je niet alleen omdat de muis anders onnodig lijdt, maar ook zodat het niet gaat stinken in huis. Als je merkt dat je geen muizen vindt met de plakstrip, is het nuttig om een andere locatie te gebruiken of om bestrijdingsmiddel van een ander type toe te passen.

Hoe effectief zijn de muizen plakstrips?

De beste manier om muizen plakstrips te gebruiken is door dat te doen in combinatie met andere methodes om muizen te vangen. Een voorbeeld hiervan is door bijvoorbeeld de muizen ook te belemmeren in hun toegang van het huis. Zorg dus dat deze openingen gedicht worden, dat je al je eten in goed afgesloten bakken plaatst, en dat dit op hogere plekken in de keukenkastjes te vinden is, waar muizen minder snel bij kunnen.

Wat doe ik wanneer ik een muis heb gevangen?

Als je eenmaal een muis op de plakstrip hebt kunnen vangen, moet je een aantal stappen verrichten om te zorgen dat de muis uiteindelijk echt uit het huis verwijderd is. In elke situatie is altijd van belang dat je handschoenen draagt. Dat is om te zorgen dat je niet in aanraking komt met de plakkerige substantie op de strip, maar ook zodat je niet met eventuele schadelijke of ziekmakende bacteriën in contact komt. Je wil dus liever niet de (dode) muis aanraken met je blote handen. 

Als de muis aan de plakstrip zit, til je deze voorzichtig op. Als deze nog leeft, kan je hem buiten het huis plaatsen. Wanneer de muis echter dood is, gooi je deze in een plastic zaak. Zorg altijd dat de zak goed is afgesloten wanneer je de muis weggooit. Anders trekt dit onnodig ander ongedierte aan. Het is daarom dan ook van belang dat je de muis altijd buiten in de container weggooit, en niet in de prullenbak in huis. Hetzelfde geldt voor de muizen plakstrips. 

Vervolgens zorg je dat je het gebied schoonmaakt rondom de plek waar je de muis gevangen hebt. Het kan namelijk zijn dat de muis uitwerpselen of ander vuil heeft achtergelaten op de plakstrip of op de vloer. Dit wil je schoon hebben zodat er geen eventueel aanwezige ziektekiemen of bacteriën achterblijven waar je ziek van wordt. Zorg bij deze schoonmaak altijd dat je handschoenen draagt zodat je niet in contact komt met deze schadelijke stoffen. Het is daarbij altijd belangrijk dat wanneer je je niet op je gemak voelt bij het verwijderen van muizen van de plakstrips, je ook kan overwegen een professionele ongediertebestrijder in te huren om de muis te verwijderen en de val voor je weg te gooien.

Werken muizen plakstrips ook voor ander ongedierte?

Een muizen plakstrip werkt niet per se goed voor het vangen van ander ongedierte. Ratten of andere grote knaagdieren zijn hier niet erg vatbaar voor. Dat komt doordat deze dieren vaak te groot en te krachtig zijn en daardoor niet aan de plakstrip blijven plakken. Ze kunnen hiervan ontsnappen of ze beschadigen het bestrijdingsmiddel in plaats van dat ze er last van krijgen. Dat is natuurlijk zonde. 

Mocht het zo zijn dat je wel echt last hebt van ratten of andere grote knaagdieren in huis, dan kan je wellicht beter overstappen op een ander bestrijdingsmiddel. In dat geval zijn klikvallen of de levende vangvallen meestal een stuk effectiever. Het is altijd goed om het juiste type val te kiezen voor het specifieke knaagdier waar jij last van hebt in huis. 

Ook zijn er andere middelen die je kan gebruiken wanneer je last hebt van een grote plaag muizen of wanneer je ander ongedierte probeert te bestrijden in huis. De belangrijkste daarvan zijn het afdichten van toegangspunten in huis – gaten die je kan dichtmaken waardoor de muizen eigenlijk naar binnen komen. Ook kan je voedsel- en waterbronne verwijderen waar de muis stiekem gebruik van maakt. Probeer dit bijvoorbeeld goed af te sluiten met plastic bakken. Ook kan je insectenwerende middelen aanschaffen. Het is altijd aan te raden om een combinatie van bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Zo pak je het meest effectief het ongedierteprobleem aan.

Welke factoren maken de beste muizen plakstrips?itel

Er zijn een aantal onderdelen van de plakstrip die bepalen hoe effectief deze gaat zijn in het bestrijden van jouw muizenprobleem. Het belangrijkste onderdeel daarvan is de grootte van de plakstrip. Je moet een grootte kiezen die geschikt is voor het vangen van muizen. Wanneer de plakstrip te groot blijkt is deze mogelijk minder effectief in het vangen van muizen. Als de plakstrip daarentegen weer te klein is, kan het lastiger worden om de plakstrip te gebruiken en uiteindelijk weg te gooien. 

Ook is de kwaliteit van de lijm een belangrijk onderdeel. Je moet uiteraard een plakstrip aanschaffen die beschikt over een hoogwaardige lijm die speciaal is bedacht voor het bestrijden van muizen. Als de lijm minder goed werkt, werkt uiteraard de muizen plakstrip ook minder goed. Zo kan het bestrijdingsmiddel beschadigd raken of je vangt simpelweg geen muizen. Dat zou natuurlijk zonde zijn wanneer je ze hebt neergelegd. 

Tot slot is duurzaamheid een belangrijke factor. Je wil een plakstrip hebben die gemaakt is van een duurzaam materiaal dat niet gelijk beschadigd raakt. Op die manier weet je dat de plakstrip op zijn plaats blijft en altijd een muis kan vangen. Gebruiksgemak speelt daarin natuurlijk ook een belangrijke rol. Probeer een muizen plakstrip te vinden die gemakkelijk te gebruiken en in te stellen is.

Hoeveel kosten de muizen plakstrips?

Hoeveel een muizen plakstrip kost kan verschillen. Met name grootte en de hoeveelheid plakstrips die in één plakket zitten, bepalen de kosten van het bestrijdingsmiddel. Ook ligt het er natuurlijk aan bij welke plek je de plakstrips inkoopt. Je kan ervan uit gaan dat je gemiddeld tussen de 5 en 10 euro kwijt bent aan pakketje met muizen plakstrips. Overigens is het wellicht van waarde om te kijken of je op een bepaalde plek muizen plakstrips in bulk kan inkopen. Dat zorgt er vaak voor dat de totale prijs per plakstrip lager uitvalt. 

Eén ding dat zeker is, is dat de muizen plakstrip veel goedkoper is dan veel andere soorten bestrijdingsmiddelen. Ook die kosten kunnen natuurlijk verschillen per hoeveelheid, grootte en soort. Zorg dat je altijd rekening houdt met de plaag waar jij last van hebt en het meest geschikte product voor jouw situatie.

Veelgestelde vragen over muizenp plakstrips

Zijn muizen plakstrips verboden in Nederland?

Het is in Nederland niet verboden om dit bestrijdingsmiddel aan te schaffen. In principe is het echter niet toegestaan om de muizen te vangen met de plakstrips. Dit is eigenlijk alleen belangrijk wanneer je zakelijk de plakstrips hebt aangeschaft en je bijvoorbeeld een keer gecontroleerd wordt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Zij kunnen een boete opleggen. Maar voor particulier gebruik hoef je hier eigenlijk niet bang voor te zijn. 

Het is wel goed om te weten dat de afgelopen jaren is opgeroepen om minder gebruik te maken van de muizen plakstrips. Muizen sterven namelijk een pijnlijke dood die vaak onnodig is en kan worden voorkomen door andere bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Vanuit een diervriendelijk perspectief kan je dan ook beter geen plakstrips gebruiken.Heb ik een lokmiddel of ander aas nodig wanneer ik deze muizen plakstrips gebruik?

Het is niet nodig om bij het gebruik van een muizen plakstrip ook nog aas te gebruiken. De plakstrip werkt door middel van een kleverige substantie die de muis laat vastplakken aan het stuk karton. Muizen vinden vaak de lijm en de plakstrip zelf al interessant genoeg en worden daar al door aangetrokken. 

Toch zijn er soms ook situaties waarin aas wel van pas kan komen. Dat is bijvoorbeeld als je merkt dat de muis die jij in huis hebt, absoluut niet in de verleiding komt om op de plakstrip te gaan staan. Als deze ongrijpbare muis toch gevangen moet worden, kan je alsnog aas gebruiken. Wat je dan kan gebruiken zijn bijvoorbeeld noten, zaden of stukjes fruit. Zorg bij de keuze van je aas ervoor dat je dit kan gebruiken in een huiselijke omgeving. Als je voor gif kiest, kan je dit beter alleen doen wanneer je geen huisdieren of kinderen hebt. Dat voorkomt schadelijke effecten wanneer ze dit per ongeluk opeten.Hoe erg lijden muizen op de plakstrips?

Hoewel een plakstrip voor muizen meestal erg goed werkt, is het een pijnlijke manier voor de muis om te sterven. Ze raken namelijk vast te zitten met hun pootjes en zijn zich daar bewust van. Uit paniek beginnen ze aan hun pootjes te knagen om alsnog los te komen. Dat doet natuurlijk pijn en veroorzaakt veel onrust. Het is daarom niet diervriendelijk om met muizen plakstrips van je muis af te komen.

Nogmaals onze top 3 beste muizen plakstrips op een rijtje

 1. 1. PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks

  #1 Beste muizen plakstrip
  PestWest Chameleon Lijmplaat Plastic à 6 stuks. Uiterst krachtige lijm plaat

  Uiterst krachtige lijm plaat

  Deze PestWest lijmplaat is uiterst krachtig en zal niet druipen bij erg warm weer. Het is aan te raden om de platen iedere 3 maanden te wisselen voor optimale werking.

  €35,14 bij bol.com
  bol.com (€35,14)
 2. 2. Muizenlijm 135g | ALT | Rattenlijm

  #2 Beste doe het zelf muizen plakstrip
  Muizenlijm 135g | ALT | Rattenlijm. Doe het zelf plakstrip

  Doe het zelf plakstrip

  Deze uiterst krachtige lijm werkt niet alleen tegen muizen maar ook tegen ratten. Elke kartonnen of houten plaat kan hierdoor een muizen plakstrip worden. Indien je veel overlast hebt van muizen of ratten is het aan te raden om meer tubes aan te schaffen.

  €12,50 bij bol.com
  bol.com (€12,50)
 3. 3. Mo-el 1888 Folie 1888 Folie voor lijmvallen

  #3 Beste grootverpakking muizen plakstrips
  Mo-el 1888 Folie 1888 Folie voor lijmvallen. 10 vellen uiterst krachtige plakstrips

  10 vellen uiterst krachtige plakstrips

  Deze plakstrips komen op een sterke kartonnen ondergrond en zijn daarmee direct geschikt voor gebruik. Het is aan te raden om de lijmplaten elke 3 maanden te vervangen ivm de levensduur van de lijm.

  €41,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€41,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.7

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.