Beste rattengif van 2023

Top 5 best geteste rattengif volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:04

beste_rattengif

Jij wilt het beste rattengif kopen? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het rattengif van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 24 rattengiffen uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Racan Pasta 3,5 kg als beste rattengif uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste rattengif fen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van rattengif . Wist je bijvoorbeeld dat het beste rattengif in een voordeelverpakking van maar liefst 3,5 kilogram komt? Lees snel verder…

#1 Beste rattengif
Racan Pasta 3,5kg tegen muizen, bruine en zwarte ratten – kant en klaar. Zeer krachtig middel

Zeer krachtig middel

Een zeer sterke pasta tegen bruine en zwarte ratten maar ook muizen. Het is aan te bevelen om deze anti rattenpasta in een lokdoos te plaatsen. Het gif is erg attractief voor ratten en doodt de dieren snel.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste rattengiffen van dit moment

Hoe komt deze top 5 rattengif tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 24 rattengiffen uitvoerig getest en vergeleken.

24 rattengiffen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 rattengif worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Racan Pasta 3,5kg tegen muizen, bruine en zwarte ratten – kant en klaar

  #1 Beste rattengif
  Racan Pasta 3,5kg tegen muizen, bruine en zwarte ratten – kant en klaar. Zeer krachtig middel

  Zeer krachtig middel

  Een zeer sterke pasta tegen bruine en zwarte ratten maar ook muizen. Het is aan te bevelen om deze anti rattenpasta in een lokdoos te plaatsen. Het gif is erg attractief voor ratten en doodt de dieren snel.

 2. 2. Barrière Radikal Toxa Pasta Ratten en Muizen 15X10GR

  #2 Meest handige rattengif
  Barrière Radikal Toxa Pasta Ratten en Muizen 15X10GR. In handige zakjes

  In handige zakjes

  Dit rattengif werkt ook tegen muizen en komt in 15 handige verpakkingen. Deze verpakkingen bestaan uit een pasta welke ongeopend in een lokdoos moet worden aangebracht. De ratten zullen deze verpakking open knagen en binnen enkele uren tot dagen sterven.

 3. 3. Knock Off Lokmiddel Blok voor Muis & Rat Fluo-NP

  #3 Beste alternatief rattengif
  Knock Off Lokmiddel Blok voor Muis & Rat Fluo-NP. Veilig voor het milieu

  Veilig voor het milieu

  Een alternatief voor rattenrif maar niet minder effectief. Dit blok dient geplaatst te worden in een rattenval en heeft een zeer aantrekkelijke geur en smaak. Ratten en muizen zullen dit blok niet kunnen weerstaan.

  €15,53 bij bol.com
  bol.com (€15,53)
 4. 4. BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen

  #4 Voordeelverpakking rattengif
  BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen. 100% effectief lokaas

  100% effectief lokaas

  Rattengif in de vorm van zakjes. Je krijgt maar liefst 30 zakjes totaal. Dat is ruim voldoende om een rattenplaag in één keer de das om te doen. Bij voorkeur de zakjes in lokdozen leggen op de vermoedelijke looproutes van de ratten.

 5. 5. Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g

  #5 Goed alternatief beste rattengif
  Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g. Lokaas en gif in één

  Lokaas en gif in één

  Deze pasta is zeer aantrekkelijk voor ratten en muizen. DE pasta komt in zakjes welke de ratten zelf kapot zullen maken. In verband met de veiligheid verdient het de aanbeveling om deze pasta zakjes in een lokdoos te plaatsen. Hierdoor lopen kinderen en huisdieren geen gevaar.

Het beste rattengif om de ratten op uw terrein te bestrijden

Heb jij last van ratten in huis, in je bedrijf op rondom je terrein? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Ratten zijn zeer onhygiënisch en staan bekend om het verspreiden van ziektes. Het is dan ook zeer ongezond om deze dieren in uw omgeving te hebben en het wordt aangeraden om direct aan de bel te trekken wanneer je ratten hebt ontdekt of gespot. In dit artikel vertellen je hoe je aan ratten komt, wat je hier het beste tegen kan doen, en welke middelen daar het handigst en meest effectief voor zijn. Lees daarom gauw verder als jij snel jouw rattenprobleem wil oplossen.

Hoe komt het dat ik een rattenprobleem heb?

Ratten zijn natuurlijk eigenlijk de grote versie van muizen. En net als muizen komen ratten af op plekken waar veel voedsel is. Zo zal je vast wel eens op een plek met veel containers ratten hebben zien lopen. Het is ook niet gek dat deze beesten zich veelal in de stad begeven, daar zijn immers veel mensen en dus veel voedsel te vinden. 

Met wat voor rat je precies te maken hebt kan verschillen. Meestal kom je terecht bij de zwarte rat, de bruine rat en de woel- of muskusrat. Zwarte ratten zitten vooral in zolders. Bruine ratten daarentegen kom je vooral tegen in de kelders van huizen en onder vloeren. Woelratten of muskusratten zijn de ratten die van water houden. Deze kan je vooral vinden in huizen en plekken die langs de grachten of oevers van water zijn. Ze houden vooral van sloten met daarin een beetje water dat stil staat, en waar veel waterplanten in zitten. Deze ratten bewegen zich voort via gangen die ze zelf graven en aan de grootte van die gangen kan je zien of het om muizen of ratten gaat. Wanneer er bijvoorbeeld een weg wordt open gebroken vanwege werkzaamheden, kan het zijn dat je opeens last krijgt van muizen of ratten. Dat komt doordat ze uit hun schuilplaats worden gehaald en een ander toevluchtsoord zoeken. Een huis met eten is dan al gauw een plek waar ze graag naartoe gaan. 

Ratten zijn erg vervelend om in huis te brengen. Ze brengen namelijk veel schade met zich mee doordat ze spullen kapot knagen. Daarnaast kunnen ze aan jouw eigen eten gaan zitten. Zeker wanneer je dit niet door hebt zelf, kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen, deze dieren brengen namelijk veel bacteriën en dus ziektes met zich mee. Daarbij laten ze overal uitwerpselen achter die ook niet bevordelijk zijn voor de hygiëne in huis en jouw eigen gezondheid. Redenen genoeg dus om te zorgen dat de ratten zo snel mogelijk weer uit jouw huis verdwijnen.

Hoe kan ik het best ratten bestrijden?

Allereerst is het goed om te weten dat de kans zeer groot is dat jij geen ratten of muizen krijgt als je een hond of kat in huis hebt. Vooral honden met een jachtinstinct zoals de teckel of de jack russel kunnen veel invloed hebben. En we weten natuurlijk allemaal dat katten de grootste vijanden zijn van deze kleine en grote knaagdieren. 

Of je nu te maken hebt met muizen of ratten, het is altijd belangrijk dat je zorgt dat er geen openingen zijn van buiten naar binnenin jouw huis. Muizen en ratten kunnen gemakkelijk zich hier doorheen bewegen en zo de keuken in sluipen. Een eerste stap is deze gaten dicht te maken met stevige materialen. IJzergaas is bijvoorbeeld een goede oplossing, hier kunnen ze niet zo gauw doorheen bijten. 

Ook is het belangrijk dat je zorgt dat jouw voedsel goed is afgesloten. In een koelkast zijn dingen over het algemeen veilig. Maar overweeg bijvoorbeeld een nieuwe prullenbak te kopen als je hier op dit moment geen deksel op hebt zitten. Verpakkingen in de keukenkastjes zijn ook niet veilig. Deze moet je in potten en plastic dozen verpakken die volledig afgesloten kunnen worden. Laat geen open verpakkingen liggen en zorg dat etensresten altijd in een bewaarbakje eindigen. Verpakkingen van dun plastic en papier worden door muizen en ratten open gebeten en zijn dus niet veilig genoeg. 

Deze voorzorgsmaatregelen werken voroal goed tegen de bestrijding van zwarte ratten, bruine ratten en huismuizen. Wanneer je last hebt van woelratten zijn de maatregelen iets drastischer. Deze bevinden zich veelal in het water rondom jouw huis. Je kan deze het beste vangen door een klem of fuik te plaatsen waarmee je de beesten vangt. Deze moet je dan wel met handschoenen plaatsen, anders komt de geur van een mens erop en dat zullen de ratten door hebben. Ze trappen dan niet meer in de val. Ook kan je overwegen om een nestkast voor torenvalken te plaatsen. Dit is de natuurlijke vijand van de woelrat en woelratten zullen dan ook gauw verdwijnen als ze merken dat er torenvalken in de buurt zijn. Je kan ook overwegen om de gemeente in te schakelen. Zij hebben vaak een bestrijdingsdienst voor woel- en muskusratten en kunnen op een zeer effectieve manier deze dieren bestrijden. 

Uiteraard zijn er ook een hoop bestrijdingsmiddelen op de markt die je kan inzetten om ratten te bestrijden. Vrijwel het bekendste middel hiervoor zijn muizen- of rattenkorrels. Dit zijn korrels, vaak gemaakt van graan of haver, waar rattengif overheen is gedaan. Graan is het lievelingskostje van deze knaagdieren en daarom zullen ze hier al snel op af komen. Afhankelijk van het gif dat ze krijgen raken de dieren in coma of onderkoeld. Vervolgens sterven ze. Er zijn nu ook geperste korrels speciaal voor ratten gemaakt, zogenaamde pellets. Anders bij rattenkorrels, zitten in deze pellets het gif ‘homogeen verdeeld’. Dat betekent dat het niet alleen maar aan de buitenkant van de korrel zit, maar ook aan de binnenkant door de hele korrel heen. 

Pellets werken over het algemeen nog een stuk beter. Muizen en ratten zijn namelijk redelijk slimme dieren. Als zij te vaak worden blootgesteld aan de korrels met het rattengif, leren ze om niet meer aan de buitenkant van de korrel te eten, maar deze eerst te pellen en dan pas te eten. Op die manier heeft het rattengif natuurlijk geen enkel nut en bovendien worden de dieren dan allemaal sterker en groter. Ook is het belangrijk dat je met deze korrels altijd zorgt dat je van rattengif verwisselt. Anders kunnen de andere ratten uit de familie op gegeven moment door gaan krijgen dat er iets mis is met de korrels die hun familieleden eten. De andere ratten zullen hier dan zelf niet meer van eten en dan heeft dus ook het rattengif geen zin meer. 

beste_rattengif_01

Wat voor soort rattengif kan ik krijgen?

Rattengif klinkt alsof er maar een soort gif is terwijl het eerder een verzamelnaam is voor heel veel verschillende soorten stoffen die je kan gebruiken. Toch hebben deze stoffen vaak wel een aantal dezelfde kenmerken. Een eerste is dat het vrijwel altijd smaak- en reukloos is. Dat is natuurlijk belangrijk om te zorgen dat de ratten niet wantrouwig worden en het gewoon opeten. 

Daarnaast moet het gif een uitgestelde werking hebben. Dat klinkt misschien gek, je wil namelijk het liefst natuurlijk dat het gif gelijk werkt zodat jij van je rattenprobleem af bent. Maar eigenlijk is dit een stuk slimmer. Dat werkt namelijk als volgt: ratten hebben bepaalde eetgewoontes. Altijd eten ze maar een klein beetje en daarna wachten ze even. Dat doen ze met een reden: ze willen namelijk weten of het eten dat ze innemen gevaarlijk is of niet. Wanneer het gif gelijk zijn werk doet, zal het niet meteen het gewenste effect hebben omdat ze maar een klein beetje hebben gegeten. Omdat ze merken dat ze zich er raar van gaan voelen zullen ze niet van het voedsel verder eten en had het gif dus geen zin. Bovendien lichten ze dan alle andere ratten in dat ze niet van dat voedsel moeten eten, en zijn ze dus niet in jouw rattengif getrapt. 

Het is dus belangrijke dat de eerste dosis van het rattengif net niet genoeg is om het dier te doden. Zo blijven ze dus eten van het gif. Vervolgens duurt het tussen de vier en de veertien dagen voordat de dieren vanwege inwendige bloedingen overlijden. Je zal vervolgens merken dat het rattengif effect heeft doordat je het niet meer hoeft aan te vullen. Als er niet meer van wordt gegeten dan heeft het rattengif gewerkt. 

Er zijn een aantal rattengiffen die je nog steeds in Nederland kan verkrijgen. Deze hebben we voor het gemak even voor je op een rijtje gezet.

beste_rattengif_02

Bromadiolon

Dit rattengif staat bekend als zeer krachtig en kan al met een dosis dodelijk zijn voor de ratten. Een voordeel van dit rattengif is dat het goed werkt op rattenpopulaties die al resistent zijn geworden tegen andere soorten gif (waar ze dus maar kleine beetjes van hebben gegeten).

Difenacum

Dit is een rattengif dat veelal wordt gebruikt om ratten te bestrijden rondom gebouwen, op het land en langs plekken waar veel water is. Het komt in de vorm van lokaas zoals graankorrels, pellets waarin dus het gif geperst is, of het wordt gemengd met een gel. Deze stof moet in een aantal dagen door de ratten worden opgenomen, ze moeten er dus meerdere keren van eten en er zit dus geen hele hoge dosis in. Uiteindelijk zorgt door het eten van deze stof na een aantal dagen een stolling van het bloed waaraan de dieren overlijden. Ook dit gif werkt goed tegen dieren die al een resistentie hebben opgebouwd tegen andere soorten rattengif.

Difethialon

Dit rattengif werkt iets anders dan de vorige. Deze stof veroorzaakt namelijk schade via de haarvaten van de ratten. Ook dit zorgt uiteindelijk voor inwendige bloedingen. De ratten die dit eten kunnen al resistent zijn tegen rattengif uit de eerste generatie. Toch werkt dit gif dan ook bij hun. Het is uiteindelijk een zeer krachtig rattengif, dat bij een dosis als dodelijk kan zijn voor de ratten.

Flocomafen

Dit rattengif wordt gezien als de meest giftige die je kan gebruiken en is daarom alleen toegestaan om te gebruiken binnenshuis en in rioleringen. Anders kan het schadelijk zijn voor het milieu, voor dieren die de stof niet mogen innemen en voor mensen. Het moet daarom met uiterste voorzichtigheid gebruikt worden.

Hoe gebruik ik rattengif?

Rattengif wordt altijd aangeraden om alleen te gebruiken samen met rattenvoerdozen. Dat zijn kleine dozen waarin een rat wel kan, maar andere dieren of mensen niet. Zeker wanneer je last hebt van ratten in je huis en je hebt kinderen, is het van groot belang dat je deze dozen gebruikt. Je wil namelijk niet dat jouw kind per ongeluk dit gif op eet, dat kan zeer gevaarlijk zijn. 

Deze zogenaamde lokdoos kan je het beste plaatsen waarvan je weet dat de rat daar is geweest, bijvoorbeeld bij een opening van het huis, dichtbij het water of op plekken waar je veel uitwerpselen hebt zien liggen. Je kan dit vooral veel zien langs de muren in huis, daar lopen ratten namelijk graag langs. Als je merkt dat je van meerdere dieren last hebt, kan je uiteraard meerdere lokdozen aanschaffen. Deze zorgen ervoor dat je meer pakkans krijgt. 

Het ligt er natuurlijk aan hoe groot de rat is en van hoeveel ratten je last hebt in huis. Aan de hand daarvan kan je bepalen hoeven rattengif je in de lokdoos moet plaatsen. Meestal wordt er gezegd dat je tussen de 60 en 140 gam gif in de doos plaatst. Zorg dat je in elk geval deze hoeveelheid in huis hebt. Het is van belang dat je het gif altijd aan blijft vullen, gedurende de dagen dat je de rat aan het bestrijden bent. Dat heeft te maken met het feit dat de rat elke keer maar een klein beetje van het rattengif eet. Als je ziet dat er van het rattengif wordt gegeten, betekent dit dat het werkt. Zorg dan dat er meer bijkomt, en blijf de lokdoos in de gaten houden. Vervolgens kan het zijn dat de rat sterft in de lokdoos of dat dit ergens anders gebeurt. Als dat laatste zo is, dan weet je dit doordat er op gegeven moment niet meer van het rattengif gegeten wordt.

Veelgestelde vragen over rattengif

Help, ik ben bang voor ratten. Wat doe ik nu?

Het is uiteraard helemaal niet vreemd om bang te zijn voor ratten. Veel mensen hebben hier een angst voor. De dieren zijn vies, onhygiënisch en brengen ziektes mee. Het is dan ook heel logisch dat je er niet blij van wordt als je deze ziet. Wanneer je het niet fijn vindt om ratten zelf te bestrijden, is het altijd een goed idee om een verdelger te bellen. Deze persoon weet precies wat te doen wanneer jij last hebt van ratten in huis. Daarnaast krijg je extra tips om te zorgen dat je nog sneller van jouw probleem afkomt. Let er wel op dat een verdelger vaak extra geld kost.

Hoeveel geld kost rattengif?

Het verschilt per soort rattengif hoeveel geld je hieraan kwijt bent. Natuurlijk ligt het er ook aan hoeveel rattengif je koopt en dat hangt weer af van hoeveel ratten je in huis hebt. Je kan al van 12 euro een doosje rattengif kopen. Vergeet niet om ook een lokdoos aan te schaffen, deze kan al gauw wat duurder zijn.

Mag ik rattengif gebruiken in Nederland?

Het is altijd beter om preventief van ratten af te komen dan om ratten te moeten bestrijden met rattengif. Dat komt omdat andere dieren soms ratten eten, waardoor deze weer doorvergiftigd kunnen worden. Ook weten sommige mensen vaak niet hoe ze rattengif moeten gebruiken waardoor de dieren juist resistent worden en het gif niet meer goed werkt. Het is in Nederland daarom eigenlijk niet meer toegestaan om particulier rattengif toe te passen. 

Wel is het absoluut nog mogelijk om een verdelger in te schakelen die de dieren kan verjagen. Zij hebben vaak een vergunning om door middel van een luchtbuks de dieren in één klap dood te schieten. Dat is niet alleen humaner, maar zorgt ook dat het probleem sneller wordt opgelost. Ook mogen zijn onder bepaalde voorwaarden wel nog gebruik maken van rattengif. Daar horen dan wel specifieke voorwaarden bij die je moet hebben.Nogmaals onze top 5 best geteste rattengif op een rijtje

 1. 1. Racan Pasta 3,5kg tegen muizen, bruine en zwarte ratten – kant en klaar

  #1 Beste rattengif
  Racan Pasta 3,5kg tegen muizen, bruine en zwarte ratten – kant en klaar. Zeer krachtig middel

  Zeer krachtig middel

  Een zeer sterke pasta tegen bruine en zwarte ratten maar ook muizen. Het is aan te bevelen om deze anti rattenpasta in een lokdoos te plaatsen. Het gif is erg attractief voor ratten en doodt de dieren snel.

 2. 2. Barrière Radikal Toxa Pasta Ratten en Muizen 15X10GR

  #2 Meest handige rattengif
  Barrière Radikal Toxa Pasta Ratten en Muizen 15X10GR. In handige zakjes

  In handige zakjes

  Dit rattengif werkt ook tegen muizen en komt in 15 handige verpakkingen. Deze verpakkingen bestaan uit een pasta welke ongeopend in een lokdoos moet worden aangebracht. De ratten zullen deze verpakking open knagen en binnen enkele uren tot dagen sterven.

 3. 3. Knock Off Lokmiddel Blok voor Muis & Rat Fluo-NP

  #3 Beste alternatief rattengif
  Knock Off Lokmiddel Blok voor Muis & Rat Fluo-NP. Veilig voor het milieu

  Veilig voor het milieu

  Een alternatief voor rattenrif maar niet minder effectief. Dit blok dient geplaatst te worden in een rattenval en heeft een zeer aantrekkelijke geur en smaak. Ratten en muizen zullen dit blok niet kunnen weerstaan.

  €15,53 bij bol.com
  bol.com (€15,53)
 4. 4. BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen

  #4 Voordeelverpakking rattengif
  BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen. 100% effectief lokaas

  100% effectief lokaas

  Rattengif in de vorm van zakjes. Je krijgt maar liefst 30 zakjes totaal. Dat is ruim voldoende om een rattenplaag in één keer de das om te doen. Bij voorkeur de zakjes in lokdozen leggen op de vermoedelijke looproutes van de ratten.

 5. 5. Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g

  #5 Goed alternatief beste rattengif
  Barrière Radikal – Toxa Granen Ratten en Muizen – 6 x 25 g. Lokaas en gif in één

  Lokaas en gif in één

  Deze pasta is zeer aantrekkelijk voor ratten en muizen. DE pasta komt in zakjes welke de ratten zelf kapot zullen maken. In verband met de veiligheid verdient het de aanbeveling om deze pasta zakjes in een lokdoos te plaatsen. Hierdoor lopen kinderen en huisdieren geen gevaar.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.