Beste stille mini koelkast van 2023

Top 5 best geteste stille mini koelkasten volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 10 januari 2023 @09:50

beste_stille_mini_koelkast

Jij bent op zoek naar de beste stille mini koelkast? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de stille mini koelkast van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 19 stille mini koelkasten uitgebreid getest en vergeleken. Na 13 uur onderzoek is Salora CBF4300WH als beste stille mini koelkast uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste stille mini koelkasten van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een stille mini koelkast. Wist je bijvoorbeeld dat de beste stille mini koelkast maar liefst een 4,7 scoort van 5 sterren? Lees snel verder…

#1 Beste stille mini koelkast
Salora CFB4300WH – Bar – Koelkast – 43 Liter – Wit. Compact maar groots in prestatie

Compact maar groots in prestatie

Ondanks zijn compacte formaten is deze mini koelkast zeer ruim. Netto heeft deze stille mini koelkast toch nog 43 liter inhoud. Er zit zelfs een vriesvak in van 2 liter.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€136,47 bij bol.com
bol.com (€136,47)

Naar de top 5

Top 5 beste stille mini koelkasten van dit moment

Hoe komt deze top 5 stille mini koelkasten tot stand?

13 uur getest door experts Onze experts hebben 19 stille mini koelkasten uitvoerig getest en vergeleken.

19 stille mini koelkasten vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 stille mini koelkasten worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Salora CFB4300WH – Bar – Koelkast – 43 Liter – Wit

  #1 Beste stille mini koelkast
  Salora CFB4300WH – Bar – Koelkast – 43 Liter – Wit. Compact maar groots in prestatie

  Compact maar groots in prestatie

  Ondanks zijn compacte formaten is deze mini koelkast zeer ruim. Netto heeft deze stille mini koelkast toch nog 43 liter inhoud. Er zit zelfs een vriesvak in van 2 liter.

  €136,47 bij bol.com
  bol.com (€136,47)
 2. 2. Marbor FW210 Pro – 10L Mini Fridge

  #2 Meest compacte stille mini koellkast
  Marbor FW210 Pro – 10L Mini Fridge. Nauwelijks hoorbaar

  Nauwelijks hoorbaar

  Deze mini koelkast is bijzonder stil, met 35db is dat vergelijkbaar met gefluister op 5 meter afstand. Deze koelkast biedt plaats aan 4 blikjes of jouw beauty producten.

 3. 3. PRIMO PR110RKB Retro Koelkast – Mini – 47L

  #3 Best beoordeelde stille mini koelkast
  PRIMO PR110RKB Retro Koelkast – Mini – 47L. Retro in een ruim jasje

  Retro in een ruim jasje

  Deze zwarte retro koelkast maakt iets meer geluid maar met 41 dB is ie nauwelijks hoorbaar. Je krijgt dan wel 47 liter inhoud en uitstekende koelprestaties. Het vriesvakje is bedoelt om bevroren producten goed te houden en niet om producten op kamertemperatuur in te vriezen.

  €139,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€139,95)
 4. 4. Klarstein MKS-13 mini koelkast

  #4 De stilste mini koellkast
  Klarstein MKS-13 mini koelkast. De allerstilste mini koelkast

  De allerstilste mini koelkast

  Deze 30L mini koelkast is perfect voor het koel houden van drankjes en produceert slechts 23dB, dat klinkt hetzelfde als een blad in de wind. Daarbij is deze mini koelkast ook nog eens zeer zuinig.

 5. 5. Klarstein HEA-Beersafe-M – Mini-koelkast

  #5 Meest krachtige stille mini koelkast
  Klarstein HEA-Beersafe-M – Mini-koelkast. Krachtige koelprestaties

  Krachtige koelprestaties

  Met 42dB niet de stilste koelkast, het is het aanslaan van de ventilator om de paar minuten. Daartussen maakt deze koelkast geen geluid. Dat geluid is allesbehalve storend. Je krijgt dan wel een zeer krachtige koeler die ook nog eens prachtig staat

Een stille mini koelkast kopen; wij helpen je graag verder!

Jij bent op zoek naar een stille mini koelkast. Een mini koelkast die stil zijn ‘werk’ doet, dus. Een kleine stille koelkast, je vraagt je misschien af waar je die het beste kunt vinden? Laten wij nou de leukste, beste stille mini koelkast voor je gevonden hebben!

Stille mini koelkast kopen

Je bent op zoek naar een kleine stille koelkast, een stille mini koelkast, welteverstaan. Tenminste, daar gaan we vanuit. Anders was je waarschijnlijk niet op deze pagina terecht gekomen. 

Een stille mini koelkast, zijn die er eigenlijk wel? En waar moet ik bij aanschaf dan precies op letten? We kunnen ons voorstellen dat dit vragen zijn waar je tegenaan loopt. We vertellen je daar hieronder meer over.

Een kleine stille mini koelkast kopen, een goed idee?

Een stille mini koelkast, hoe handig is dat? Is de aanschaf een goed idee? Dat hangt ten eerste af van jou en je gebruikssituatie. Wanneer je op zoek bent naar een kleine stille koelkast omdat je niet zoveel producten hebt om te koelen, of een stille kleine koelkast wilt gebruiken als extra koelruimte naast je reguliere, grote(re) koelkast, dan is een mini koelkast perfect, en ga je er waarschijnlijk veel gemak en plezier van beleven! 

Het gebruiksdoel, maar ook jouw eigen verwachtingen, die kun je het beste zelf invullen. Houdt hier dus rekening mee bij het beantwoorden van de vraag of een kleine stille koelkast aanschaffen voor jou een goed idee is.

beste_stille_mini_koelkast_02

Broers en zussen

Een stille mini koelkast koelt in principe net zo goed als zijn grotere ‘broers en zussen’. Het vriesgedeelte echter, dat is in alle eerlijkheid in sommige gevallen wel een wat ander verhaal. Het is belangrijk om hieromtrent de specs te checken van een kleine stille koelkast. In sommige gevallen is het namelijk zo dat een vriesvakje van een mini koelkast ingevroren producten wel ingevroren houdt, maar producten niet zelf in kan vriezen. Hiervoor niet krachtig genoeg is dus!

Of een kleine stille koelkast een goed idee is (om aan te schaffen), dat kun jij dus zelf het beste beoordelen. Met een beetje hulp natuurlijk, van dit artikel bijvoorbeeld.

Wat zijn eigenlijk de verdere voordelen van een stille kleine mini koelkast? We bespreken ze hieronder met je!

Stille mini koelkast, de voordelen

Een mini koelkast heeft echt verschillende voordelen ten opzichte van een reguliere koelkast. Los van het feit dat een stille mini koelkast gewoon al een mooie accessoire op zich kan zijn, door zijn compacte, mooie -misschien wel retro- design en geluidloze werking, brengt een stille mini koelkast ook wel veel andere praktische voordelen mee. We bespreken deze voordelen in onderstaande alinea’s met je.

Naast ruimte, want het woord zegt het al, een kleine stille koelkast is een stille mini koelkast, bespaar je met een kleine koelkast, en helemaal wanneer het gaat om een stille kleine koelkast zonder vriezer, ook energie. Want uiteraard gebruikt een mini koelkast een heel stuk minder energie dan een regulier (groter) model (die met vriesvak in het bijzonder). De energiekosten zijn deze dagen sky high! Dat weet iedereen en voelt ook iedereen in zijn of haar portemonnee. 

Dus kunnen bezuinigen en besparen op energiekosten is een gegeven waar iedereen blij van wordt, toch? Dit kan perfect met een kleine stille koelkast, en helemaal een stille kleine koelkast die ook nog eens geen vriesvak heeft. Een stille mini koelkast die ook nog eens het juiste energielabel heeft (A,B of C), is helemaal de spreekwoordelijke kers op de taart! We komen daar verderop in dit artikel nog even op terug.

Een stille mini koelkast kun je verder bijna letterlijk overal ‘kwijt’. Op de camping, op je slaapkamer, zelfs in je auto. Of natuurlijk ‘gewoon’ in de keuken. Er zijn zelfs al mini koelkasten die erg stil hun ‘werk’ doen (je producten koel houden dus) te koop met een inhoud van minder dan 10 liter! Over ienieminie gesproken.

Inhoud

De vraag is trouwens wel, of je dan nog genoeg ruimte hebt voor al de producten die je koel wilt bewaren. Want hoe kleiner de inhoud van een mini koelkast die stil zijn werk doet, hoe minder ruimte je hebt natuurlijk.

Gelukkig is ook voor wat betreft inhoud wel weer keuze te over. Je kunt bijvoorbeeld ook een kleine stille koelkast kopen met een inhoud van 50 liter +. In deze houdt je voldoende ruimte over voor je te koelen of gekoelde producten. Wanneer dat niet het geval is, moet jij je misschien toch afvragen of de aanschaf van een mini koelkast voor jou wel een goede keuze is, of dat je beter kunt gaan voor een koelkast met reguliere (grotere) maat en inhoud.

En wat dacht je van keuzes voor wat betreft kleuren? Er zijn stille mini koelkasten in letterlijk allerlei kleuren te verkrijgen! Echt waar, in deze is er ook weer keuze te over. 

Wat dacht je van een stille mini koelkast in de gewaagde kleur roze, blauw, geel of groen? Wanneer je liever voor wat meer neutraal gaat, zit je met een zwarte kleine koelkast altijd goed. Al geldt dit ook voor een witte kleine koelkast of een kleine koelkast met de kleur grijs, bijvoorbeeld.

Uiteindelijk zullen de kleuren van je huis, caravan, auto, schuur, keet of waar jij je stille mini koelkast ook wilt gebruiken, waarschijnlijk doorslaggevend zijn in de kleurkeuze. In deze is er geen goed of fout, beter of best! Maar alleen jouw eigen voorkeur.

De vele verschillende mogelijkheden en keuzes voor wat betreft een kleine stille koelkast kopen zijn best flink. Dit maakt beslissen echter ook wel lastiger. We hopen je middels deze blog hiermee verder te helpen. Of misschien al wel hebben geholpen!

Onder andere met behulp van de volgende alinea, waar op te letten wanneer je een stille mini koelkast aanschaft?

Stille mini koelkast kopen, waar op te letten?

Je hebt besloten dat je een mini koelkast wilt gaan kopen, en dan specifiek een mini koelkast die stil is tijdens gebruik. Geen harde zoem heeft, of ratelend geluid maakt bij het koelen van jouw producten. Dat snappen we helemaal.

Het liefst wil jij natuurlijk ook een kleine stille koelkast kopen met een gunstige prijs. Een mini koelkast aanbieding, en dan ook in het specifiek een stille mini koelkast aanbieding, is er gelukkig met grote regelmaat wel te vinden. Zowel online, op internet en in webshops, als offline, in megastores bijvoorbeeld.

Wanneer je een stille mini koelkast wilt kopen, is het goed om vooraf even over een aantal zaken na te denken. Je wilt uiteraard een kleine koelkast kopen die een prettig prijskaartje heeft, maar het moet tevens dus een stille mini koelkast zijn, en een mini koelkast die uitstekend koelt! 

Het voornamelijke doel, het hoofddoel van ook mini koelkasten is natuurlijk; het koel houden van jouw etenswaren en/ of overige gekoelde of te koelen producten! Dat blijft natuurlijk het belangrijkst. Los van eventuele verdere zaken. Zoals design, kleur en gewicht en grootte.

De vraag werpt zich vervolgens op, waarvoor wil jij je kleine koelkast verder precies gaan gebruiken? Wat is het gebruiksdoel? Wil jij blikjes bier, cola of andere frisdranken koel houden in je stille mini koelkast? Of misschien voornamelijk kaas, brood(waren), olijven, gebak en andere veel voorkomende eetbare producten? 

En gaat het om grote, zwaardere producten? Of veelal kleine(re) producten? Dit laatste is belangrijke informatie voor wat betreft de grootte van de inhoud van een kleine, maar stille koelkast die bij jou past.

Of heb je misschien een heel ander gebruiksdoeleinde voor ogen? Want dat kan natuurlijk ook! Wat dacht je van het opslaan van make-up of andere huidproducten die gekoeldbewaard moeten worden? Of wellicht maak je gebruik van medicatie die gekoeld bewaard moet worden, en is dat de reden dat je een stille mini koelkast wilt kopen?

beste_stille_mini_koelkast

Het budget

Wat het gebruiksdoel ook mag zijn, een ieder heeft als eerste rekening te houden met een zijn portemonnee. Een ieder heeft een zeker (maximaal) uit te geven budget.

Het is dus praktisch en handig om vooraf je budget zelf te bepalen en deze helder te hebben. Dit helpt je zoektocht naar een passende kleine koelkast die stil zijn werk doet, in te kaderen.

Wat wil jij uitgeven aan een kleine, stille koelkast?? Zoals de prijzen van onze favoriete kleine mini koelkasten in dit artikel ook al wel laten zien, de prijskaartjes variëren enorm. Zo zijn er mini koelkasten van rond de 100 euro, maar lopen de prijzen ook op. Prijskaartjes van 250 euro of het dubbele zelfs, zijn niet ongewoon.

De prijzen van mini koelkasten en ook de stille varianten, kunnen dus flink oplopen. Met uitschieters van ver boven de 1000 euro. Dit zijn over het algemeen echter wel mini koelkasten geschikt voor professioneel gebruik. Voor in de horeca bijvoorbeeld. Wanneer je een stille mini koelkast die relatief goedkoop is wilt aanschaffen, zit je voor een bedrag rond de 100 a 150 euro echt wel goed. Maar een lage prijs is echt niet alles! Het is belangrijk om een beetje verder te kijken dan alleen het prijskaartje, want daar heb je uiteindelijk gemak van.

Want naast het budget, het prijskaartje van een stille mini koelkast, zijn ook je eigen wensen voor wat betreft opties en mogelijkheden belangrijk. We praten je daar in onderstaande alinea nog even wat verder over bij. Want we vertelden je het al eerder. De keuze voor wat betreft mini koelkasten, is reuze.

Een kleine stille koelkast en overige opties en mogelijkheden

Wanneer je niet alleen maar op zoek bent naar een kleine stille koelkast, maar ook op zoek bent naar een stille mini koelkast aanbieding, is een mini koelkast die qua prijs geen complete aanslag is op je portemonnee voor jou belangrijk. Dat snappen we, want het zijn dure tijden. Maar staar jezelf niet volledig blind op enkel de prijs!

Een goedkope stille mini koelkast moet natuurlijk van meer markten thuis zijn dan alleen maar het predikaat ‘goedkoop’. Het is dus goed om stil te staan bij de verschillende opties en mogelijkheden die een mini koelkast met een strakke prijs wel, of juist niet heeft.

In de specificaties horende bij een stille mini koelkast kun je veel, of eigenlijk alles terugvinden over wat deze kleine koelkast verder wel en ook niet ‘kan’. Bijvoorbeeld hoe stil (of juist niet) een specifieke mini koelkast is! Hoeveel decibel geluid hij maakt bij het koelen. Het is dus belangrijk om altijd specificaties te checken.

Maar ook is het belangrijk om helder te hebben wat jouw eigen wensen zijn voor wat betreft overige opties en mogelijkheden. Wil jij bijvoorbeeld een stille mini koelkast zonder vriesvak, of is een vriesvak essentieel voor jou? En wil je een stille mini koelkast met glazen deur wellicht? Het grote voordeel hiervan, je kunt zien wat er in je stille mini koelkast staat, zonder de deur open te hoeven doen. Dit scheelt energie en dus kosten. Daarbij staat het ook mooi, zo’n glazen deur. Maar dat is geheel persoonlijk natuurlijk. Wellicht zit jij er helemaal niet op te wachten. Wil jij juist stille mini koelkast zonder glazen deur!

Of juist een stille mini koelkast in retro style? Dit is absoluut mogelijk, deze zijn te koop, maar retro style bij een mini koelkast is zeker geen standaard design. Hier zul je dus zelf op moeten selecteren/ zoeken. Vaak betaal je voor een retro mini koelkast die ook nog een stil zijn werk doet, een hogere prijs. Bedenk dus goed of alleen het design dit je waard is!

Een punt van aandacht

Nog een ander belangrijk punt van aandacht, ben je op zoek naar een energiezuinige, stille mini koelkast? Dan is het goed om te kijken naar een kleine, stille koelkast met een energielabel A, B, of C. Het zijn de drie meest zuinige energielabels. Voor je beeldvorming, energielabel G is veruit het minst energiezuinige label. Verder als G gaat de energietabel dan ook niet.

Daarbij is naast het energielabel, het daadwerkelijke verbruik van een stille mini koelkast zeer relevant. Ook deze informatie is (over het algemeen) terug te vinden in de specs! Zeker niet vergeten deze specifieke informatie dan ook te checken. Je doet je portemonnee er een groot plezier mee! Helemaal in deze bizar hoge energiekosten tijden.

En wil je een stille mini koelkast 12 volt? Of is deze 12v voor jou niet heilig? En hoe zit het met de mogelijkheid tot gebruik van een usb bij je stille mini koelkast? En ben je specifiek op zoek naar een design of specifieke kleur kleine koelkast? Kleurkeuzes te over! Zo kun je mini koelkasten kopen in het roze, blauw, geel en groen. Gelukkig zijn er ook neutralere kleuren, zoals zwart, wit en grijs!

Heb je verder wensen omtrent de inhoud van je stille mini koelkast? Qua opties zijn er in deze ook weer mogelijkheden te over. Je hebt, zoals we eerder al schreven, echt hele mini – mini koelkasten. Een mini koelkast met een inhoud van plus minus 4 liter is echt klein! Er zijn echter ook kleine stille koelkasten van 8, 10 of 12 liter! Nog steeds klein, maar niet ieniemienie.

Daarnaast heb je ook stille mini koelkasten en een inhoud van bijvoorbeeld 40 liter, 50 liter, of 60 liter. Het is aan jou en je gebruiksdoel om te beslissen wat het beste bij jou en je situatie past. Dat kunnen en willen wij niet voor je doen. Maar qua inhoud van een mini koelkast ook opties te over dus.

Als laatste willen we de maten van jouw stille mini koelkast nog even doorspreken. De maten van een kleine stille koelkast kunnen onderling best behoorlijk verschillen. Afhankelijk van jouw koelkast mini en de ruimte die je hiervoor gereserveerd hebt (wel of niet kunt vrij maken ook), is de grootte, breedte en diepte van een kleine koelkast meer of minder belangrijk. 

Dit alles is een belangrijk gegeven om je in je achterhoofd te houden, wanneer het gaat om opties en het maken van keuzes.

We hopen dat bovenstaande informatie bijdraagt of heeft gedragen aan het maken van een 

goede keuze voor wat betreft jouw beste stille mini koelkast en de aanschaf hiervan. Wij wensen je succes en uiteindelijk veel gebruiksgemak bij de aankoop en het gebruik!

Onze top 5 beste geteste stille mini koelkasten op een rijtje:

 1. 1. Salora CFB4300WH – Bar – Koelkast – 43 Liter – Wit

  #1 Beste stille mini koelkast
  Salora CFB4300WH – Bar – Koelkast – 43 Liter – Wit. Compact maar groots in prestatie

  Compact maar groots in prestatie

  Ondanks zijn compacte formaten is deze mini koelkast zeer ruim. Netto heeft deze stille mini koelkast toch nog 43 liter inhoud. Er zit zelfs een vriesvak in van 2 liter.

  €136,47 bij bol.com
  bol.com (€136,47)
 2. 2. Marbor FW210 Pro – 10L Mini Fridge

  #2 Meest compacte stille mini koellkast
  Marbor FW210 Pro – 10L Mini Fridge. Nauwelijks hoorbaar

  Nauwelijks hoorbaar

  Deze mini koelkast is bijzonder stil, met 35db is dat vergelijkbaar met gefluister op 5 meter afstand. Deze koelkast biedt plaats aan 4 blikjes of jouw beauty producten.

 3. 3. PRIMO PR110RKB Retro Koelkast – Mini – 47L

  #3 Best beoordeelde stille mini koelkast
  PRIMO PR110RKB Retro Koelkast – Mini – 47L. Retro in een ruim jasje

  Retro in een ruim jasje

  Deze zwarte retro koelkast maakt iets meer geluid maar met 41 dB is ie nauwelijks hoorbaar. Je krijgt dan wel 47 liter inhoud en uitstekende koelprestaties. Het vriesvakje is bedoelt om bevroren producten goed te houden en niet om producten op kamertemperatuur in te vriezen.

  €139,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€139,95)
 4. 4. Klarstein MKS-13 mini koelkast

  #4 De stilste mini koellkast
  Klarstein MKS-13 mini koelkast. De allerstilste mini koelkast

  De allerstilste mini koelkast

  Deze 30L mini koelkast is perfect voor het koel houden van drankjes en produceert slechts 23dB, dat klinkt hetzelfde als een blad in de wind. Daarbij is deze mini koelkast ook nog eens zeer zuinig.

 5. 5. Klarstein HEA-Beersafe-M – Mini-koelkast

  #5 Meest krachtige stille mini koelkast
  Klarstein HEA-Beersafe-M – Mini-koelkast. Krachtige koelprestaties

  Krachtige koelprestaties

  Met 42dB niet de stilste koelkast, het is het aanslaan van de ventilator om de paar minuten. Daartussen maakt deze koelkast geen geluid. Dat geluid is allesbehalve storend. Je krijgt dan wel een zeer krachtige koeler die ook nog eens prachtig staat

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

4 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.