Top 5 beste WiFi antennes voor buiten

Wifi antenne voor buiten; voor een top signaal!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 3 november 2022 @09:46

beste_wifi_antenne

Jij bent op zoek naar de beste wifi antenne voor buitenom je wifi te versterken . Een wifi antenne draagt bij aan het vergroten van de signaalsterkte van je draadloze netwerk. In deze koopgids vind je de beste wifi antennes voor buiten: klik hier voor de top 5 beste wifi antenne (buiten). Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste buiten wifi antenne is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de Wavlink AC1200 Wavlink High Power Outdoor Wifi Router is.

De alleberste wifi antenne, dit is ‘m…

High Power Outdoor Wifi Router

beste_wifi_antenne_01
High Power Outdoor Wifi Router Bekijk op Bol.com

Wat is de beste Wifi antenne

De beste wifi antenne voor buiten maar ook voor binnen zorgt ervoor dat de signaalsterkte van je draadloze netwerk wordt vergroot. Je kunt, wanneer je dat wenst, meerdere wifi antennes aansluiten op een access point of router om zo je ontvangst verder uit te breiden. Let vooral op de volgende zaken:

 • Op welke band is de wifi antenne actief?
 • Compatibiliteit met meerdere apparaten
 • Is de wifi antenne ook geschikt voor buiten?
 • Wifi antenne beste koop, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

  De beste wifi antenne is niet perse degene verkozen tot de beste wifi antenne van 2021 of beste wifi antenne 2022. De wifi antenne die het beste is, is de wifi antenne die goed bij jouw situatie past, op kantoor of thuis! Ongeacht prijs of jaartal. We zetten in deze blog dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste wifi antenne.

  Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de wifi antenne. We bespreken onder andere de beste wifi antenne (buiten), de wifi antenne die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet de beste goedkope wifi antenne te zijn, maar is wel een wifi antenne met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

  Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog nog met je willen doornemen die goed zijn te weten voor aanschaf van een wifi antenne . Nu eerst door naar de top 5 (beste) wifi antenne!

  Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

  1

  Wavlink AC1200 Wavlink High Power Outdoor Wifi Router

  Beste wifi antenne

  beste_wifi_antenne_01

  Een zeer krachtige antenne voor een scherpe prijs

  Signaaluitzending: Omni-directioneel Signaalversterking: 15 dBi Voor binnen of buiten: Binnen en buiten Aantal antennes: 4 antennes Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja Product lengte: 43 cm

  Deze allerbeste wifi antenne voor buiten is vooral geschikt voor het leveren van gratis Wi-Fi-service in grotere gebieden.

  De AP/Repeater kan een bestaand 2,4 GHz of 5 GHz draadloos signaal aannemen, herhalen en uitbreiden naar een groter bereik waar het te ver weg is voor de router of het toegangspunt om te bereiken.

  Wat we goed vinden:

  • Bijzonder goede prijs en kwaliteitverhouding!
  • Eenvoudig te plaatsen.
  • Dual-Band Speed van 2.4GHz 300Mbps, 5GHz 867Mbps

  Wat we minder goed vinden:

  • Voor een kleiner noodzakelijk bereik kun je prima met een goedkopere variant af.
  2

  KagoLing WLAN-adapter, draadloze USB WLAN-dongle 1200 Mbps dual-band

  Beste koop

  beste_koop_wifi_antenne

  De beste prijs/ kwaliteit verhouding

  Signaaluitzending: Directioneel Signaalversterking: 2 dBi Voor binnen of buiten: Indoor en Outdoor Aantal antennes: 2 antennes Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja Product lengte: 8,15 cm

  Wanneer een wifi antenne een ‘beste koop’ stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit.


  Deze beste koop usb wifi antenne werkt met elke draadloze router. Upgrade eenvoudig je laptop, desktop etc. door middel van 802.11 GHz dual-band draadloos signaal. Deze wifi antenne detecteert en wijzigt de netwerk overdrachtsnelheid automatisch. Maximale snelheid tot 5 GHz 867 Mbps of 2,4 GHz 300 Mbps

  De kwaliteit alsmede het scherpe prijskaartje maakt deze wifi antenne dan ook terecht de wifi antenne usb beste koop.

  Wat we goed vinden:

  • Deze beste koop wifi antenne is zeer eenvoudig te installeren.
  • Vergroot en stabiliseert ook de signaalsterktes!
  • Deze wifi antenne voor buiten kun je ook binnen gebruiken.

  Wat we minder goed vinden:

  • Er zijn geen noemenswaardige minpunten.
  3

  WiFi adapter USB – 1200Mbps 5GHz – Dual Antenne

  Beste beoordeeld

  best beoordeelde wifi antenne

  Hoge kwaliteit voor een zachte prijs

  Signaaluitzending: Directioneel Signaalversterking: Onbekend Voor binnen of buiten: Indoor en Outdoor Aantal antennes: 2 antennes Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja Product lengte: 8,15 cm

  Met de hoge kwaliteit WiFi USB adapter van het Nederlandse merk Rolio kun je je huidige computer gemakkelijk voorzien van supersnel draadloos internet. Deze wifi-adapter sluit je aan op een vrije USB poort op de computer waarna het mogelijk is om alle beschikbare draadloze netwerken te ontvangen.

  De Wifi adapter ondersteunt draadloze snelheden tot 1200 Mbps op 2.4GHz en 5GHz netwerken. Daarnaast heeft deze adapter twee externe MIMO antennes voor verbeterde wifi-dekking.

  Wat we goed vinden:

  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • Vergroot het wifi bereik aanzienlijk
  • Zeer eenvoudig te installeren

  Wat we minder goed vinden:

  • Minder geschikt voor Linux gebruikers
  4

  Antenne – 4G – Router – 4G Router – 4G Antenne – Router Draadloos Wifi

  Beste koop onder 10 euro

  beste_wifi_antenne_onder_10_euro

  Voor een veel beter signaal

  Signaaluitzending: Omni-directioneel Signaalversterking: 2700 dBi Voor binnen of buiten: Indoor en Outdoor Aantal antennes: 1 antenne Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja Product lengte: 9 cm

  Deze wifi antenne maakt het op eenvoudige wijze mogelijk om het wifi signaal van de router te verbeteren. Heb je thuis of op kantoor een instabiele verbinding? Dan is deze wifi antenne misschien wel de oplossing.

  Doordat je de wifi antenne eenvoudig aan de router schroeft heb je geen vermogensverlies door het gebruik van kabels. Je wilt immers optimale wifi in huis of kantoor. De beweegbare bocht maakt het eenvoudig om de antenne zo te buigen dat je overal de beste wifi ontvangst hebt.

  Wat we goed vinden:

  • Zeer schappelijke prijs
  • Hoge signaalversterking
  • Buigbaar voor optimale wifi

  Wat we minder goed vinden:

  • Deze wifi antenne is alleen geschikt om het signaal vanaf de router te kunnen versterken
  5

  USB Wifi antenne

  Beste koop onder 15 euro

  beste_wifi_antenne_onder_15_euro

  Voor de plug and players onder ons

  Signaaluitzending: Directioneel Signaalversterking: 150 dBi Voor binnen of buiten: Indoor Aantal antennes: 1 antenne Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja Product lengte: 15 cm

  Eenvoudige plug & play antenne voor gebruik in de router. Ben jij op zoek naar wat extra signaal maar wil je de installatie zo eenvoudig als mogelijk houden? Dan is deze USB wifi antenne een goede keuze.

  Werkt op alle soorten routers en is zeer eenvoudig qua installatie.

  Wat we goed vinden:

  • Eenvoudige installatie
  • Zeer betaalbaar

  Wat we minder goed vinden:

  • Niet alle gebruikers zijn tevreden over de behaalde internetsnelheid.

  Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste wifi antenne

  Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste wifi antenne, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste wifi antenne, tot een succes. De beste wifi antenne kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

  Als eerste, je eigen voorkeuren

  Wanneer je op zoek bent naar de beste wifi antenne, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een wifi antenne voor thuisgebruik of voor zakelijk gebruik? Een sterke wifi antenne buiten, of gebruik je de wifi antenne binnen? Hoeveel bereik verwacht je van je wifi antenne en wil je een wifi antenne usb, of hoeft dat niet perse? En hoe zit het met je budget voor de koop van een wifi antenne?

  Wifi gebruiken we inmiddels bijna overal voor, denk maar aan een soundbar, de beste laptop voor videobewerking of bijvoorbeeld jouw wifi printer. Je kunt niet meer zonder, dan is het bijzonder prettig dat je een stabiel en sterk signaal hebt in huis of op kantoor.

  beste_wifi_antenne_03

  Het gebruiksdoel van een wifi antenne

  Het gebruiksdoel van een wifi antenne zal over het algemeen zijn het vergroten van je signaalsterkte voor wat betreft je (wifi)netwerk. Maar hoeveel groter wens jij het bereik? En hoe snel is het netwerk thuis of op kantoor waar je wifi antenne compatibel mee moet zijn? We vertellen daar in de volgende alinea een beetje meer over.

  Compatibiliteit van een wifi antenne

  Met compatibel wordt heel zwart wit bedoelt dat het ene systeem of toestel goed functioneert met een ander systeem of toestel. Probleemloos op elkaar kunnen worden aangesloten. Nog niet alle wifi antennes zijn universeel compatibel, passen dus niet bij en werken niet met alle toestellen of apparaten. Soms kan dat ook liggen aan een besturingsprogramma of bepaalde software. 

  Het is dus essentieel om voor de aanschaf van een externe wifi antenne of sterke wifi antenne voor buiten te checken of deze compatibel is, past bij jouw apparaten en bij jouw besturingsprogramma en/of software. Hiermee kan ‘connecten’!

  Het bereik van een wifi antenne

  Met een wifi antenne wil je het signaal van je wifi vergroten, ondersteunen of dichterbij halen op een plek die je router niet bereikt. Het is dus belangrijk voor aankoop te bedenken waar jij je wifi antenne precies voor nodig hebt, welk bereik je nodig hebt en waar. Want het bereik van een wifi antenne verschilt per model.

  Datasnelheid die een wifi antenne aan kan

  Wanneer er sprake is van een stabiel wifi netwerk die je mede wilt creëren of behouden met behulp van een wifi antenne, dan heb je ook hoge datasnelheden nodig. Dit zodat je zonder haperen kunt surfen, maar ook streamen of zelfs gamen. We raden je dan ook aan om te checken of de wifi antenne die je op het oog hebt voldoende datasnelheid kan verwerken (in ieder geval gelijk aan die van je bestaande wifi netwerk). We adviseren een datasnelheid aan te houden van in ieder geval 300 mb per seconde.

  beste_wifi_antenne_04

  Prijskaartje van een wifi antenne

  De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende beste wifi antennes die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een wifi antenne die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope wifi antenne? Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

  Hoe testen wij de beste wifi antenne

  Goed en snel internet… het blijft toch altijd een hekel ding. Apparatuur is kwetsbaar en hoeveel apparaten die gebruik maken van het internet neemt met de dag toe.

  Het is daarom belangrijk dat je een sterk wifi signaal in huis hebt, al is het maar omdat je veel thuis werkt. Vandaar ook deze koopgids. Stap voor stap begeleiden we je in de voor jou beste keuze wifi antenne.

  Natuurlijk hebben we zelf onderzoek gedaan en uitgezocht aan welke eisen een wifi antenne moet voldoen. Maar we kijken ook naar ervaringen van andere gebruikers en kijken per geselecteerd model naar de reviews.

  Wij wensen je veel succes met de aanschaf van de, voor jou, best geschikte wifi antenne.

  beste_wifi_antenne_05

  Veelgestelde vragen over de beste wifi antenne

  Wat is de beste wifi antenne?

  De beste wifi antenne, dat is niet één type model of merk, de beste wifi antenne is een persoonsgebonden keuze. Een goede wifi antenne voor buiten, maar ook voor binnen, is in ieder geval een antenne die bereik/ signaalsterkte verkrijgt en vergroot. Wellicht over zo’n groot mogelijke oppervlakte, of juist tot een bepaald gebied. De best wifi antenne hangt dus ook sterk samen met je gebruiksdoel.

  Waar voldoet een goede wifi antenne aan?

  Een goede wifi antenne is gebruiksvriendelijk en vergroot het bereik van je draadloze netwerk of wifi. Dit alles op een stabiele wijze. Daarbij vinden wij het belangrijk dat een wifi antenne eenvoudig te installeren is. 

  Welke wifi antenne moet ik kopen?

  De externe wifi antenne die jij het beste kunt aanschaffen, is de wifi antenne die bij jou en je (gebruik)situatie past. Maar in basis adviseren we je een beste wifi antenne te kopen die gebruiksvriendelijk is, duurzaam en natuurlijk zorgt voor een vergroot signaalsterkte van je draadloze netwerk.

   

  Hoe kan ik mijn wifi antenne aansluiten?

  Met een antenne kabel sluit je de buiten wifi antenne of antenne binnen aan op bijvoorbeeld een usb adapter of andere verbinding (kabel of poort). Sluit je de wifi antenne aan op je router? Dan maak je vaak gebruik van een USB poort of de daadwerkelijk antenne aansluiting. Vaak is dit een schroefdraad.

  De beste wifi antenne, de eindconclusie

  De beste wifi antenne is uiteraard ook een goede wifi antenne, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een wifi antenne zijn er sowieso drie zaken die handig zijn mee te nemen in je overwegingen alvorens aanschaf van een wifi antenne.

  Het belang van compatibiliteit

  Met compatibel wordt heel zwart wit bedoelt dat het ene systeem of toestel goed functioneert met een ander systeem of toestel. Probleemloos op elkaar kunnen worden aangesloten. Nog niet alle wifi antennes zijn universeel compatibel, passen dus niet bij en werken niet met alle toestellen of apparaten. Soms kan dat ook liggen aan een besturingsprogramma of bepaalde software. 

  Het is dus belangrijk om voor de aanschaf van een externe wifi antenne of sterke wifi antenne voor buiten te checken of deze compatibel is, past bij jouw apparaten en bij jouw besturingsprogramma en/of software. Hiermee kan samenwerken. Je kunt de meest fantastische wifi antenne kopen met geweldige recensies, wanneer deze niet werkt bij jou apparaten of software, heb je er alsnog niets aan.

  Wat is het bereik?   

  Met een wifi antenne wil je het signaal van je wifi vergroten, ondersteunen of dichterbij halen op een plek die je router niet bereikt. Het is dus belangrijk voor aankoop te bedenken waar jij je wifi antenne precies voor nodig hebt, welk bereik je nodig hebt en waar. Het bereik van een wifi antenne verschilt per model. Je kunt dus het beste voor aanschaf bekijken hoe het zit met individueel bereik van een wifi antenne.

  De snelheid van data

  Wanneer er sprake is van een stabiel wifi netwerk bij jou thuis of op kantoor die je mede wilt creëren of behouden met behulp van een wifi antenne, dan heb je ook hoge datasnelheden nodig. Dit zodat je zonder haperen kunt surfen, maar ook streamen of zelfs gamen. We raden je dan ook aan om te checken of de wifi antenne die je op het oog hebt voldoende datasnelheid kan verwerken (in ieder geval gelijk aan die van je bestaande wifi netwerk). We adviseren een datasnelheid aan te houden van in ieder geval 300 mb per seconde.

  Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste wifi antenne (buiten) en je uitgelegd dat de wifi antenne beste koop, niet perse de beste wifi antenne voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. We hopen dat de top 5 in deze blog je hiermee wel een eind op weg heeft geholpen.

  Wavlink AC1200 Wavlink High Power Outdoor Wifi Router

  De beste wifi antenne
  beste_wifi_antenne_01
  Wavlink AC1200 Wavlink High Power Outdoor Wifi Router De beste wifi antenne Bekijk op Bol.com

  KagoLing WLAN-adapter, draadloze USB WLAN-dongle 1200 Mbps dual-band

  Beste koop wifi antenne
  beste_koop_wifi_antenne
  KagoLing WLAN-adapter, draadloze USB WLAN-dongle 1200 Mbps dual-band Beste koop wifi antenne Bekijk op Bol.com

  WiFi adapter USB – 1200Mbps 5GHz – Dual Antenne

  Best beoordeelde wifi antenne
  best beoordeelde wifi antenne
  WiFi adapter USB – 1200Mbps 5GHz – Dual Antenne Best beoordeelde wifi antenne Bekijk op Bol.com

  Antenne – 4G Router

  Beste wifi antenne onder de 10 euro
  beste_wifi_antenne_onder_10_euro
  Antenne – 4G Router Beste wifi antenne onder de 10 euro Bekijk op Bol.com

  USB Wifi antenne

  Beste wifi antenne onder de 15 euro
  beste_wifi_antenne_onder_15_euro
  USB Wifi antenne Beste wifi antenne onder de 15 euro Bekijk op Bol.com

  Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

  Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

  Bedankt voor je stem!

  Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

  Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.