Beste dompelpomp met ingebouwde vlotter van 2023

Top 5 best geteste dompelpompen met ingebouwde vlotter volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 18 januari 2023 @14:29

beste_dompelpomp_met_ingebouwde_vlotter

Jij bent op zoek naar de beste dompelpomp met ingebouwde vlotter? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de dompelpomp met ingebouwde vlotter van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 dompelpompen met ingebouwde vlotter uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is DAB Nova 300M als beste dompelpomp met ingebouwde vlotter uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste dompelpompen met ingebouwde vlotter van dit moment. In dit artikel geven onze experts 8 tips voor het kopen van een dompelpomp met ingebouwde vlotter. Wist je bijvoorbeeld dat de beste dompelpomp met ingebouwde vlotter een capaciteit heeft van maar liefst 10.000 liter per uur? Lees snel verder…

#1 Beste dompelpomp met ingebouwde vlotter
DAB Nova Up 300 M-AE. Tot 1mm wegpompen

Tot 1mm wegpompen

Deze zeer krachtige maar betaalbare dompelpomp van DAB heeft een ingebouwde vlotter en kan daardoor in zeer kleine ruimtes werken. Met een capaciteit van 120W is deze dompelpomp relatief zuinig.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€219 bij waterpompshop.nl
waterpompshop.nl (€219,00)

Naar de top 5

Top 5 beste dompelpompen met ingebouwde vlotter van dit moment

Hoe komt deze top 5 dompelpompen met ingebouwde vlotter tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 10 dompelpompen met ingebouwde vlotter uitvoerig getest en vergeleken.

10 dompelpompen met ingebouwde vlotter vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 dompelpompen met ingebouwde vlotter worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. DAB Nova Up 300 M-AE

  #1 Beste dompelpomp met ingebouwde vlotter
  DAB Nova Up 300 M-AE. Tot 1mm wegpompen

  Tot 1mm wegpompen

  Deze zeer krachtige maar betaalbare dompelpomp van DAB heeft een ingebouwde vlotter en kan daardoor in zeer kleine ruimtes werken. Met een capaciteit van 120W is deze dompelpomp relatief zuinig.

  €219 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€219,00)
 2. 2. DAB Nova Up 180 M-NA

  #2 Beste koop dompelpomp met ingebouwde vlotter
  DAB Nova Up 180 M-NA. Compacte alleskunner

  Compacte alleskunner

  Deze dompelpomp heeft een capaciteit van maximaal 7500 liter per uur en kan vast delen aan tot 10mm doorsnee. Deze dompelpomp is voorzien van een airlock waardoor lucht eenvoudig afgevoerd zonder schade aan te richten.

  €139 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€139,00)
 3. 3. DAB Verty Nova 200 M-A

  #3 Best beoordeelde dompelpomp met ingebouwde vlotter
  DAB Verty Nova 200 M-A. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Met maar liefst een score van 9,6 een zeer gewilde dompelpomp op de markt. Je pompt tot 7500 liter per uur weg wat ruim voldoende is voor middelgrote klussen. Perfect voor vijver en zwembad of een ondergelopen kelder.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 4. 4. DAB EuroInox 40/80 M + DAB Control-D

  #4 Meest inzetbare dompelpomp met ingebouwde vlotter
  DAB EuroInox 40/80 M + DAB Control-D. Compact en krachtig

  Compact en krachtig

  Deze pomp is zeer krachtig en compact. Door zijn lage gewicht eenvoudig te verplaatsen. Komt met maar liefst 3 aansluitmogelijkheden waardoor je in elke situatie water kunt afpompen.

  €529 bij bol.com
  bol.com (€529,00)
 5. 5. Einhell GC-SP 3580 LL

  #5 Beste instapmodel dompelpomp met ingebouwde vlotter
  Einhell GC-SP 3580 LL. Klein van stuk maar sterk

  Klein van stuk maar sterk

  De perfecte instap dompelpomp voor in en rondom thuis. Maar liefst 8000 liter water afvoer capaciteit waardoor deze compacte dompelpomp toch als zeer krachtig gezien mag worden.

  €53,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€53,99)

Beste dompelpomp met ingebouwde vlotter

Wanneer je op zoek gaat naar de beste dompelpomp met ingebouwde vlotter, moet je eerst weten waar het voor dient en waar je op moet letten bij de aanschaf. Een dompelpomp is een pomp die ondergedompeld is in water (of een andere vloeistof die de pomp aankan) en eentje met een vlotter gaat automatisch aan zodra de vlotter in beweging komt en een bepaald niveau bereikt heeft. In de vlotter zit namelijk een mechanisme dat de pomp aan laat slaan zodra de vlotter horizontaal komt te liggen. Staat het water laag, dan heeft de vlotter geen horizontale status en hangt hij naar beneden of een beetje scheef. Het grote voordeel van een dompelpomp met ingebouwde vlotter is dus dat je er geen omkijken naar hebt, want je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn om de vlotter en pomp zijn werk te laten doen.

8 Tips voor het kopen van de beste dompelpomp met ingebouwde vlotter

Dompelpompen met vlotters zie je soms in de folders met aanbiedingen staan. Zelfs budgetwinkels hebben ze in een bepaald seizoen in hun assortiment opgenomen. Ze vormen dan geen onderdeel van het vaste aanbod in de winkel en er hoeft ook helemaal niks mis met deze aanbieding te zijn. Toch is de meest geschikte of beste dompelpomp met ingebouwde vlotter voor jou niet altijd de goedkoopste. Er zijn vele verschillende soorten pompen met ieder hun eigen karakteristieken. Waar je op mag letten voordat je een nieuwe dompelpomp met ingebouwde vlotter koopt, lees je hieronder in de acht tips die we je mee willen geven. Daarna vind je nog een overzicht van de vragen die het vaakst gesteld worden met daarbij de antwoorden.

Tip 1: Let op het soort water dat je wilt wegpompen met de dompelpomp

Het eerste dat je je moet realiseren is dat er verschillende pompen voor verschillende soorten water zijn dat je weg wilt pompen. Een waterreservoir dat regelmatig onderhouden wordt (zoals een vijver met filter waar het water 24 uur per dag doorheen gepompt wordt) vraagt om een andere pomp dan een sloot die na een flinke hoosbui leeggepompt moet worden. Of je dus met schoon of vuil water te maken krijgt, is een feit waar je je voor de aanschaf in moet verdiepen. Houd je hier geen rekening mee en koop je de beste dompelpomp met ingebouwde vlotter die voor schoon water te krijgen is en belast je die vervolgens met het wegpompen van (sterk) vervuild water? Dan loop je groot risico het binnenwerk van de pomp te beschadigen. Een beschadigde waterpomp is vaak helaas niet meer te repareren, omdat het te hard heeft moeten werken voor de capaciteit die hij had. Kan hij wel nog gerepareerd worden? Dan zijn de kosten hiervan vaak hoger dan de aanschaf van een nieuwe.

beste_dompelpomp_met_ingebouwde_vlotter_01

Tip 2: Denk aan de verschillende aandrijvingen voor de beste dompelpomp met vlotter voor jouw situatie

Het grootste verschil tussen de aandrijving zit hem in de motor die werkt op benzine of stroom. In de meeste gevallen is jouw beste dompelpomp met ingebouwde vlotter er eentje die werkt op stroom. Denk aan een waterput die bewust geïnstalleerd is voordat je je garage of kelder ingaat als die iets lager ligt dan de rest van de omgeving. Mocht er zoveel water vallen dat het richting je garage gaat stromen, dan vangt deze bak het te veel aan water op, zodat het niet je garage in kan stromen. In je garage heb je dan een stopcontact waar je de dompelpomp op kunt laten werken. Voor dompelpompen met veel meer vermogen (in de landbouw bijvoorbeeld) of dompelpompen die continu moeten kunnen werken, is een motor op benzine vaak weer geschikter.

beste_dompelpomp_met_ingebouwde_vlotter_02

Tip 3: Houd rekening met de opvoerhoogte van het water dat je weg wilt pompen

Als je de situatie van een vijver vergelijkt met die van een kelder, valt je direct op dat er verschil in hoogte zit voor het weg te voeren water. Een vijver die overloopt na een hoosbui (of een vijver die je elke zoveel jaar een keer leeg wilt pompen) ligt op dezelfde hoogte als je tuin en om het water kwijt te kunnen, hoeft de pomp het water geen meters te overbruggen. Een kelder ligt meestal op ongeveer twee meter diep, dus het laagste niveau van de kelder is ook op twee meter. Stroomt hier water naar binnen dat je weg wilt pompen, dan heeft een kelder meestal een lager gelegen uitsparing in de vloer waar het water naartoe stroomt. Het zoekt het laagste punt of en dit is dan de plek waar je de dompelpomp met vlotter wilt plaatsen. Deze pomp moet het water echter minimaal twee meter omhoog kunnen pompen om de ruimte te verlaten. Dat is nogal een verschil in hoogte met die vijver in je tuin. Gaat het niet om een kelder maar om een andere ruimte en moet je meer dan 8 meter hoogteverschil overbruggen? Dan is er een andere pomp nodig, namelijk een bronpomp in plaats van dompelpomp. Zelfs de beste dompelpomp met ingebouwde vlotter kan deze hoogte namelijk niet aan.

Tip 4: Bedenk dat zelfs de allerbeste dompelpomp met ingebouwde vlotter nooit een ruimte helemaal droog kan zuigen

De dompeldiepte geeft aan hoeveel millimeter water er nodig is om de pomp te laten werken. Meestal ligt dit ergens tussen de 15 en 20 millimeter, want dat is waar het aanzuiggat zit en dit moet helemaal gevuld kunnen worden om de pomp zijn zuigkracht te laten werken. Het is overigens ook nog zo dat een dompelpomp voor schoon water een kleiner aanzuiggat heeft dan een pomp voor vuil water en dus heeft die voor vuil water een diepere laag water nodig om te kunnen werken. Voor beiden geldt echter dat het de ruimte nooit 100% watervrij krijgt. De dompelpomp haalt alles weg, totdat de zuigkracht wegvalt doordat het water te laag staat. Je hebt bij het onderlopen van een kelder of garage dus nog altijd een reservemiddel nodig om die laatste paar millimeter boven de vloer op te dweilen. Het droogmaken van dit soort ruimten kost dan ook aardig wat inspanning en tijd, tenzij je ook een dweilpomp in huis hebt.

Tip 5: Besteed periodiek aandacht aan het onderhoud van de dompelpomp met ingebouwde vlotter

Elk product dat je aan kunt zetten heeft onderhoud nodig, of het nu je waterkoker in de keuken betreft die je met regelmaat moet ontkalken of je dompelpomp. In de wegwerpcultuur en met het steeds goedkoper worden van producten, vergeet je soms bijna om goed voor je spullen te zorgen. Toch heeft het zin om je pomp zelf te onderhouden. Het kan iets kleins zijn, zoals elke maand kijken of er geen grote stukken in de buurt van de pomp liggen waardoor hij kan blokkeren, tot groter onderhoud, zoals het geheel uit elkaar halen van de pomp en hem weer in conditie brengen. Bij de pomp die op benzine werkt moet je natuurlijk ook regelmatig checken of er nog genoeg in zit. En helaas is het nog steeds zo dat je dit niet alleen in de maanden met de r moet doen, want ook in de zomers kan er ineens een weersomslag zijn die met flink wat millimeters regen gepaard gaat. Op zo’n moment wil je dat de middelen die je inzet om de schade te beperken ook hun werk doen. Het gaat dus niet alleen om het aanschaffen van de voor jouw beste dompelpomp met ingebouwde vlotter, maar ook om het onderhouden ervan.

Tip 6: Ga na hoeveel water je zou willen wegpompen met de dompelpomp

Zelfs de beste dompelpomp met ingebouwde vlotter die je bij de budgetwinkels ziet, is vaak een kleinere pomp. Deze pomp doet het prima voor kleinere ruimten die leeggepompt moeten worden en je bent er meestal maar een paar tientjes voor kwijt. Voor een zaak die bijvoorbeeld dure vissen verkoopt waarbij grote vijvers horen, is ook een grotere pomp nodig. Een klein pompje met daaraan een kleine slag kan nooit genoeg water wegpompen om het water in de vijvers voldoende te laten circuleren. Hier komen de grote jongens om de hoek kijken en waar je bij de aanschaf dus op let, is het aantal liters dat in volume met de pomp verwerkt kan worden.

Tip 7: Niet alleen de pomp, maar ook de keuze voor een slang is van belang

Bij tip 6 las je al kort over de slang die aangesloten wordt op jouw beste dompelpomp met ingebouwde vlotter. Het soort slang hangt af van het doeleinde waarvoor je hem gebruikt. Een flexibele slang werkt prima als je aan het einde van de zomer je zwembad leeg wilt pompen. Je koppelt hem aan, laat de pomp zijn werk doen en koppelt hem daarna weer los. Het laatste beetje water veeg je er dan met een bezem uit of je pakt er een emmer met dweil bij. Een boer die een dompelpomp met vlotter gebruikt, kan echter niet uit de voeten met deze kleinere pomp met flexibele – en vaak dunnere – slang. Hij heeft een permanente oplossing nodig voor de aan- of afvoer van water. Hij wil een stevige slang die het hele seizoen kan blijven liggen en moet ook een koppeling hebben waar hij niet elke week naar om hoeft te kijken. De goede werking van een dompelpomp hangt dus af van de optelsom met slang en koppelstukken.

Tip 8: Let op de beveiliging die de pomp niet laat oververhitten en doorbranden

De beste dompelpomp met ingebouwde vlotter hoeft niet duur te zijn, maar over het algemeen zijn de goedkopere dompelpompen meestal niet uitgerust met een beveiligingsmechanisme dat in werking treedt als de motor te heet wordt. Bij dit soort dompelpompen is er bezuinigd op de duurdere componenten die de levensduur van de pomp ten goede komen. Het is nu eenmaal zo dat een goede pomp jarenlang meegaat en dan heb je als consument dus niet elk jaar een nieuwe nodig. De meeste bedrijven richten zich op deze markt (met bijbehorende lagere prijzen), terwijl de duurdere merken voor kwaliteit en langdurig functioneren van de pomp gaan. Een kwalitatief betere dompelpomp heeft dan ook een ingebouwde beveiliging tegen oververhitting.

Onze top 5 best geteste dompelpompen met ingebouwde vlotter op een rijtje

 1. 1. DAB Nova Up 300 M-AE

  #1 Beste dompelpomp met ingebouwde vlotter
  DAB Nova Up 300 M-AE. Tot 1mm wegpompen

  Tot 1mm wegpompen

  Deze zeer krachtige maar betaalbare dompelpomp van DAB heeft een ingebouwde vlotter en kan daardoor in zeer kleine ruimtes werken. Met een capaciteit van 120W is deze dompelpomp relatief zuinig.

  €219 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€219,00)
 2. 2. DAB Nova Up 180 M-NA

  #2 Beste koop dompelpomp met ingebouwde vlotter
  DAB Nova Up 180 M-NA. Compacte alleskunner

  Compacte alleskunner

  Deze dompelpomp heeft een capaciteit van maximaal 7500 liter per uur en kan vast delen aan tot 10mm doorsnee. Deze dompelpomp is voorzien van een airlock waardoor lucht eenvoudig afgevoerd zonder schade aan te richten.

  €139 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€139,00)
 3. 3. DAB Verty Nova 200 M-A

  #3 Best beoordeelde dompelpomp met ingebouwde vlotter
  DAB Verty Nova 200 M-A. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Met maar liefst een score van 9,6 een zeer gewilde dompelpomp op de markt. Je pompt tot 7500 liter per uur weg wat ruim voldoende is voor middelgrote klussen. Perfect voor vijver en zwembad of een ondergelopen kelder.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 4. 4. DAB EuroInox 40/80 M + DAB Control-D

  #4 Meest inzetbare dompelpomp met ingebouwde vlotter
  DAB EuroInox 40/80 M + DAB Control-D. Compact en krachtig

  Compact en krachtig

  Deze pomp is zeer krachtig en compact. Door zijn lage gewicht eenvoudig te verplaatsen. Komt met maar liefst 3 aansluitmogelijkheden waardoor je in elke situatie water kunt afpompen.

  €529 bij bol.com
  bol.com (€529,00)
 5. 5. Einhell GC-SP 3580 LL

  #5 Beste instapmodel dompelpomp met ingebouwde vlotter
  Einhell GC-SP 3580 LL. Klein van stuk maar sterk

  Klein van stuk maar sterk

  De perfecte instap dompelpomp voor in en rondom thuis. Maar liefst 8000 liter water afvoer capaciteit waardoor deze compacte dompelpomp toch als zeer krachtig gezien mag worden.

  €53,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€53,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.