Beste dompelpomp met slang van 2023

Top 5 best geteste dompelpompen met slang volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 10 januari 2023 @14:37

beste_dompelpomp_met_slang

Jij bent op zoek naar de beste dompelpomp met slang? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de dompelpomp met slang van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 dompelpompen met slang uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is DAB Nova 300M als beste dompelpomp met slang uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste dompelpompen met slang van dit moment. In dit artikel geven onze experts 8 tips voor het kopen van een dompelpomp met slang. Wist je bijvoorbeeld dat de beste dompelpomp met slang van het topmerk DAB is? Lees snel verder…

#1 Beste dompelpomp met slang
DAB Nova Up 300 M-AE. 10.000 liter per uur

10.000 liter per uur

Een zeer krachtige dompelpomp die bijna droog kan zuigen (tot max 1mm zonder de korf). Deze dompelpomp is geschikt voor schoon en licht vervuild water. Perfect voor vijver en zwembad dus.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€209 bij bol.com
bol.com (€209,00)

Naar de top 5

Top 5 beste dompelpompen met slang van dit moment

Hoe komt deze top 5 dompelpompen met slang tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 10 dompelpompen met slanguitvoerig getest en vergeleken.

10 dompelpompen met slang vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 dompelpompen met slang worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. DAB Nova Up 300 M-AE

  #1 Beste dompelpomp met slang
  DAB Nova Up 300 M-AE. 10.000 liter per uur

  10.000 liter per uur

  Een zeer krachtige dompelpomp die bijna droog kan zuigen (tot max 1mm zonder de korf). Deze dompelpomp is geschikt voor schoon en licht vervuild water. Perfect voor vijver en zwembad dus.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)
 2. 2. DAB Nova Up 180 M-NA

  #2 Beste koop dompelpomp met slang
  DAB Nova Up 180 M-NA. Goede prijs / kwaliteit verhouding

  Goede prijs / kwaliteit verhouding

  Deze dompelpomp heeft een capaciteit van 7500 liter per uur en is daarmee zeer geschikt voor huishoudens met een vijver of zwembad. Met airlock waardoor valse lucht wordt afgevoerd.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 3. 3. DAB Verty Nova 200 M-A

  #3 Best beoordeelde dompelpomp met slang
  DAB Verty Nova 200 M-A. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Met maar liefst 9,6 van 10 sterren is deze dompelpomp zeer geliefd. Kan in zeer kleine ruimtes werken en is voorzien van interne vlotter om ruimte te besparen.

  €224,05 bij a2koi.nl
  a2koi.nl (€224,05)
 4. 4. Grundfos Unilift CC 9 A1

  #4 Meest krachtige dompelpomp met slang
  Grundfos Unilift CC 9 A1. Absolute topkwaliteit

  Absolute topkwaliteit

  De meest krachtige dompelpomp met maar liefst 14 kuub pompcapaciteit. De drijvende vlotter zorgt ervoor dat deze nergens achter blijft steken. Voorzien van een zij en bovenuitgang.

  €429 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€429,00)
 5. 5. Einhell GC-SP 3580 LL

  #5 Goedkoop alternatief
  Einhell GC-SP 3580 LL. Klein maar krachtig

  Klein maar krachtig

  De perfecte dompelpomp voor de af-en-toe pomp klussen. Heeft een capaciteit van 8000 liter per uur. Qua bouwkwaliteit is deze dompelpomp met slang wel iets minder dan DAB of Grundfos maar toch voelt deze zeer stevig aan.

  €59,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€59,99)

Beste dompelpomp met slang

Om de beste dompelpomp met slang te vinden, moet je best nog even wat moeite doen. De meeste dompelpompen koop je namelijk zonder slang en dat betekent dat je zelf moet uitzoeken welke slang je erbij wilt hebben en welke er ook gekoppeld kan worden aan de dompelpomp. Het liefst koop je beiden bij dezelfde winkel of leverancier, zodat je goed kunt checken of het een wel op het ander past en of alle benodigde bevestigingsmiddelen erbij geleverd worden.

Acht tips voor het kopen van de beste dompelpomp met slang

Om je te helpen bij je keuze voor een dompelpomp en bijbehorende slang lees je hieronder een aantal tips waar je op kunt letten voor je aanschaf. Een dompelpomp kan namelijk best zwaar zijn en als je dan later een slang moet gaan kopen (wat kan gebeuren als de slang kapot zou gaan), moet je of een hele secure meetmethode hebben, of de doos met de doorsnee van de slang erop nog hebben, of het hele apparaat meenemen naar de winkel om een passende slang te kiezen.

Tip 1: De beste dompelpomp met slang – voor schoon of vuil water

Voordat je een winkel inloopt om een dompelpomp te kopen of online naar dompelpompen gaat kijken, moet je wel weten wat je weg wilt pompen. Het grootste onderscheid tussen de twee typen dompelpompen zit hem namelijk in het afvoeren van schoon water of dat van vuil water. Vuil water kun je dan zien als water dat sterk verontreinigd is en waar bestanddelen inzitten die niet goed door de dompelpomp verwerkt kunnen worden. Schoon water is dus regenwater, gefilterd vijverwater of leidingwater. Vuil water komt vaak van de bodem van de vijver (waar bladeren en andere zaken zich hebben verzameld) of uit sloten, maar plekken waar de bodem niet zuiver is en waar zich toch een hoop water verzamelt, kan ook als vuil water bestempeld worden (zoals bijvoorbeeld je kelder of garage waar altijd wel iets op de grond ligt dat het binnenwerk van een pomp kan beschadigen). Je zult dus voor je aankoop moeten observeren (en misschien wel voelen) of de bodem schoon is en het alleen schoon water betreft of niet.

beste_dompelpomp_met_slang_01

Tip 2: De opvoerhoogte van de pomp en de lengte van de slang

De beste dompelpomp met slang is er eentje die de hoogte of lengte kan overbruggen die jij in gedachten hebt bij de ruimte of het item dat leeg- of volgepompt moet worden. Dit noem je de opvoerhoogte en het getal dat je hierbij aantreft geeft aan hoeveel kracht de motor heeft om die hoogte maximaal aan te kunnen. Als jouw leeg te pompen item een diepte van een meter heeft, dan moet de pomp dus minimaal die meter aankunnen om het water eruit te kunnen halen en weg te voeren. Bij de lengte tref je nog een kanttekening aan, want stel je wil datzelfde item van een meter diep leegpompen, maar de goot waar je het water in wilt laten stromen ligt tien meter verder, dan hoort de opvoerhoogte minimaal een meter te zijn en wil je een slang die minimaal tot aan de goot komt. Je berekent daarom het allereerste beginpunt tot aan het eindpunt om de complete installatie goed te kunnen verrichten.

Tip 3: De afvoercapaciteit van de dompelpomp

Als voorbeeld lees je over twee vijvers: De eerste vijver ligt in je achtertuin en je houdt deze regelmatig schoon door blaadjes er in de herfst uit te halen en de vijverpomp met filter elke week te reinigen. Eens in het jaar haal je de vijver helemaal leeg, zodat je een overschot aan vissen kunt weggeven en kleine reparaties kunt uitvoeren. De tweede vijver ligt in het stadspark en in deze vijver zijn dieren uitgezet die er niet in thuishoren, waardoor de gemeente ervoor heeft gekozen om de gehele vijver op te schonen. De beste dompelpomp met slang voor vijver een kan natuurlijk niet dezelfde zijn die je bij vijver twee gebruikt. Je moet namelijk rekening houden met de afvoercapaciteit. Gebruik je in de stadsvijver dezelfde dompelpomp als bij het vijvertje in je tuin? Dan zorgt elke fikse regenbui er weer voor dat je van voren af aan kunt beginnen, want deze pomp voert gewoonweg te weinig water af om de klus aan te kunnen. Het formaat van de ruimte of het element dat je leeg wilt pompen, moet daarom afgestemd zijn op het volume dat de pomp kan afzuigen en dit druk je uit in een aantal liters per uur. Je hebt dompelpompen die 6.000 liter per uur kunnen wegduwen, maar er zijn er ook die (nog veel meer dan) 20.000 liter per uur kunnen afvoeren.

Tip 4: Soorten vlotters en waarom je een dompelpomp met of zonder vlotter wilt

Er zijn verschillende soorten vlotters die je kunt overwegen. De twee hoofdtakken zijn die met een interne of externe vlotter. Een externe vlotter zie je aan de buitenkant ‘hangen’. Er loopt dan een stevige slang van de pomp naar de vlotter en deze vlotter drijft met het stijgende water omhoog. Zodra de vlotter boven een bepaald niveau komt, geeft deze een signaal aan de pomp af dat hij mag gaan pompen. Externe vlotters kunnen langwerpig of rond zijn. Je hebt ze in grotere of kleinere afmetingen. De interne vlotter zie je niet, maar doet eigenlijk hetzelfde. Voor de beste dompelpomp met slang voor jouw situatie moet je eerst nagaan of een vlotter wel handig is.

Tip 5: Verschillende dompelpompen (en attributen) – verschillende prijsklassen

Voor nog geen tachtig euro heb je al een eenvoudige dompelpomp. Hij voert de basiszaken uit die je van een dompelpomp verwacht en heeft verder weinig accessoires of instellingen die je kunt aanpassen. De uitgebreidere dompelpomp kost meer, maar heeft ook meer mogelijkheden. Zo zijn er vuilwaterpompen die een intern mechanisme hebben om grotere stukken die in de pomp terecht zijn gekomen te vermalen. Dit betekent dat takjes of eikels die in je vijver lagen kleiner gemaakt worden, zodat ze toch met de pomp afgevoerd kunnen worden. Bij accessoires kun je verder denken aan verschillende opzetstukken of reserveonderdelen van items die het snelst vervangen moeten worden. Duurdere dompelpompen kosten een aantal honderd euro, maar deze hebben vaak een sterkere motor die meer water kan wegpompen of een grotere opvoerhoogte aankan.

beste_dompelpomp_met_slang_02

Tip 6: Soort dompelpomp met slang – handmatig of automatisch inschakelen

Als je een ondergelopen kelder wilt leegpompen, kan een dompelpomp met vlotter een goed idee zijn. Zelfs als je niet thuis bent, wordt het water weggepompt. Zodra er nog maar een paar millimeter is overgebleven, is de vlotter gezakt, geeft deze geen signaal meer af aan de pomp en stopt deze met werken. Een pomp die je handmatig instelt, blijft draaien zodra je de knop hebt omgezet. Hier moet je dus altijd bijblijven, want zodra het waterpeil zakt, is er niks om de pomp het signaal te geven dat hij mag stoppen met wegpompen. Ga je even weg en is de pomp sneller dan je dacht? Dan kan de pomp drooglopen en de motor oververhit raken of zelfs doorbranden. Dit is lastig of zelfs onmogelijk om te repareren. Wat de beste dompelpomp met slang voor jouw situatie is, hangt dus af van het doel dat je wilt bereiken en of je op het moment van aanspringen van de pomp altijd thuis wilt/zult zijn.

Tip 7: Reiniging en onderhoud van je dompelpomp met slang

Zodra je de beste dompelpomp met slang gevonden hebt, wil je er ook zo lang mogelijk plezier van hebben. Vaak worden dompelpompen met rampen in verband gebracht, zoals overstromingen als rivieren buiten hun oevers treden of hoosbuien die in een korte tijd zoveel regen laten vallen dat de natuur dit niet snel genoeg kan verwerken. Gelukkig zijn er ook leukere momenten om je dompelpomp aan het werk te zetten. Die vijver die eens in het jaar schoongemaakt wordt, het zwembad dat voor de herfst weer leeggemaakt en opgeborgen wordt, of die ton met regenwater die je hebt om je moestuin van water te voorzien; het zijn allemaal klussen of momenten die gepaard gaan met mooiere herinneringen. Toch doe je het langst met een apparaat als een dompelpomp als je er goed voor zorgt en dat kan betekenen dat je hem periodiek onderhoudt door hem eerst van de buitenkant te inspecteren en later de binnenkant aan een check te onderwerpen. Het kan zijn dat je kleine onderdelen wilt vervangen om te garanderen dat je dompelpomp het volgend seizoen ook weer goed zal doen.

Tip 8: Waarom de beste dompelpomp met slang huren slim kan zijn

Weet jij nog niet of je flink in een dompelpomp wilt investeren, omdat je nog niet weet hoe nuttig het ding zal blijken te zijn? Een keer een dompelpomp huren kan dan zinvol zijn. Je hoeft dan alleen naar een verhuurbedrijf te gaan die dompelpompen in het assortiment heeft en geeft aan wat je doel met de pomp is. Zij kunnen je dan advies geven over welke het meest geschikt is en je kunt dan live ervaren wat een goede dompelpomp voor verschil kan uitmaken. Dat iemand je zijn beste dompelpomp met slang wil lenen, is vaak lief bedoeld, maar je wilt niet diegene zijn die het apparaat per ongeluk kapot maakt en huurt er dan liever eentje. Je leert in ieder geval wat je wel en niet prettig aan de gehuurde dompelpomp vindt en dat maakt kiezen – zodra je wel een dompelpomp wilt kopen – een stuk makkelijker.

Veelgestelde vragen over een dompelpomp met slang

Wat is de beste dompelpomp met slang?

Zoals je bij de tips al hebt kunnen lezen, bestaat dé beste dompelpomp met slang niet. Op elk potje past een dekseltje en voor elke situatie is er een andere dompelpomp. Zodra je meerdere situaties hebt meegemaakt waarin een dompelpomp handig is gebleken (vuil water, schoon water, oppervlakkig water of juist dieper liggend water), hoef je alleen nog maar van die ‘zwaarste’ situatie uit te gaan om de juiste dompelpomp met slang bij te kiezen. Met de lengte van de slangen kun je eventueel nog variëren als je genoeg ruimte hebt om ze op te bergen.

Hoe maak je de keuze voor de beste dompelpomp met slang?

Je begint met het volume aan water dat je weg wilt hebben. Daarna kijk je om wat voor soort water het gaat en hoe hoog en hoe ver het vervoerd moet kunnen worden door de pomp en slang. De beste dompelpomp hoeft niet altijd de duurste te zijn met de meeste opvoerhoogte en het hoogste wattage. Voor veel kleinere leeg te pompen eenheden is een eenvoudigere dompelpomp die meestal ook goedkoper is groot genoeg. Je wilt eigenlijk een pomp die precies het volume en soort water aankan dat jij hebt en dan misschien net een niveau hoger.

Bij welk soort water schakel je over op een vuilwaterpomp?

Je kunt de allerbeste dompelpomp met slang in huis hebben gehaald, maar als je die voor schoon water hebt gekocht terwijl je vuiler water gaat wegpompen, heb je nog steeds verkeerd gekozen. Zelfs op een schone keldervloer ligt vaak wat zand en ook dit wordt bij een krachtige pomp meegezogen. Dan moet het binnenwerk van een pomp dit wel aankunnen, want anders is je nieuwe pomp bij de eerste keer inschakelen al defect. Sommige problemen kun je voorkomen door gebruik te maken van een extra rooster. Dit rooster – dat vuiligheid tegenhoudt – moet dan voor de opening geplaatst worden, maar het liefst helemaal rondom lopen. Houd dit rooster wel goed in de gaten, want als het verstopt raakt door bijvoorbeeld bladeren, kan de pomp stoppen met werken, terwijl er nog wel water staat dat weggevoerd had kunnen worden. Het liefst laat je zo’n pomp nooit (te lang) alleen.

Wat kun je zelfs met de beste dompelpomp met slang niet wegpompen?

Vijvers die al jarenlang geen groot onderhoud hebben gehad, kun je bijvoorbeeld niet leeghalen met een gewone dompelpomp. Alleen het schone water dat aan het oppervlak ligt, kan met de dompelpomp voor schoon water weggepompt worden. Daarna kun je misschien nog een aantal centimeter met een vuilwaterpomp wegkrijgen, maar de laatste laag dien je er toch handmatig uit te scheppen. Elk water dat je niet tot aan de bodem kunt zien, kan een gevaar voor een dompelpomp vormen. Je weet nooit wat erin ligt. Het kan om speelgoed gaan (knikkers, autootjes), stenen die erin gegooid zijn, te veel zand of te veel organisch materiaal dat de pomp kan verstoppen bij een te dikke substantie. Dit soort situaties vraagt om een variatie aan oplossingen en niet alleen om de beste dompelpomp met slang.

Wanneer geen gewone, maar een hogedruk dompelpomp?

De beste dompelpomp met slang kan ook een hogedruk dompelpomp zijn. Wat is het verschil met gewone dompelpompen? Gewone dompelpompen gebruik je vaker om een ruimte of object leeg te pompen. Je kunt ze ook inzetten om het vijverwater dat je bijvoorbeeld buiten de vijver verzameld had daarna weer terug in de vijver te pompen. Gaat het echter om grotere oppervlakken en langdurige terugpompen – zoals je doet als je een grote tuin wilt besproeien – dan is een hogedruk dompelpomp vaak een beter idee. Dit soort pompen is duurder, maar daarentegen wel geschikter voor dit specifieke doel door de frequentie van het gebruik en de hoeveelheid sproeien die plaats gaat vinden. Een gewone dompelpomp kan dit niet lang volhouden.

Een dompelpomp op accu; is dat wat?

Er zijn ook dompelpompen op accu en dat is niet zozeer milieubewust, aangezien je ze toch ook op moet laden, maar wel handig voor de meer afgelegen gebieden die je wilt leegpompen. Het gaat dan om plekken waar je met de beste dompelpomp met slang die op stroom werkt niet kunt komen. Er is geen verlengsnoer lang genoeg om het gebied te bereiken en een pomp op accu is dan ideaal (tenzij je een generator hebt die je mee kunt nemen naar dit afgelegen stuk land). Accupompen zijn vaak wel wat zwakker dan de gewone pomp die je in het stopcontact steekt. Dus daar moet je wel rekening mee houden. Je hebt wat meer geduld nodig (en bij een groter volume tussentijds weer opladen van de accu) om de plek leeg te pompen.

Nogmaals onze top 5 beste dompelpompen met slang op een rijtje

 1. 1. DAB Nova Up 300 M-AE

  #1 Beste dompelpomp met slang
  DAB Nova Up 300 M-AE. 10.000 liter per uur

  10.000 liter per uur

  Een zeer krachtige dompelpomp die bijna droog kan zuigen (tot max 1mm zonder de korf). Deze dompelpomp is geschikt voor schoon en licht vervuild water. Perfect voor vijver en zwembad dus.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)
 2. 2. DAB Nova Up 180 M-NA

  #2 Beste koop dompelpomp met slang
  DAB Nova Up 180 M-NA. Goede prijs / kwaliteit verhouding

  Goede prijs / kwaliteit verhouding

  Deze dompelpomp heeft een capaciteit van 7500 liter per uur en is daarmee zeer geschikt voor huishoudens met een vijver of zwembad. Met airlock waardoor valse lucht wordt afgevoerd.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 3. 3. DAB Verty Nova 200 M-A

  #3 Best beoordeelde dompelpomp met slang
  DAB Verty Nova 200 M-A. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Met maar liefst 9,6 van 10 sterren is deze dompelpomp zeer geliefd. Kan in zeer kleine ruimtes werken en is voorzien van interne vlotter om ruimte te besparen.

  €224,05 bij a2koi.nl
  a2koi.nl (€224,05)
 4. 4. Grundfos Unilift CC 9 A1

  #4 Meest krachtige dompelpomp met slang
  Grundfos Unilift CC 9 A1. Absolute topkwaliteit

  Absolute topkwaliteit

  De meest krachtige dompelpomp met maar liefst 14 kuub pompcapaciteit. De drijvende vlotter zorgt ervoor dat deze nergens achter blijft steken. Voorzien van een zij en bovenuitgang.

  €429 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€429,00)
 5. 5. Einhell GC-SP 3580 LL

  #5 Goedkoop alternatief
  Einhell GC-SP 3580 LL. Klein maar krachtig

  Klein maar krachtig

  De perfecte dompelpomp voor de af-en-toe pomp klussen. Heeft een capaciteit van 8000 liter per uur. Qua bouwkwaliteit is deze dompelpomp met slang wel iets minder dan DAB of Grundfos maar toch voelt deze zeer stevig aan.

  €59,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€59,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.