Beste saturatiemeter voor thuis van 2023

Top 5 best geteste saturatiemeters volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 21 december 2022 @12:10

beste_saturatiemeter

Jij bent op zoek naar de beste saturatiemeter ? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de saturatiemeter van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 saturatiemeters uitgebreid getest en vergeleken. Na 6,5 uur onderzoek is Medisana PM A10 als beste saturatiemeter uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste saturatiemeters van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een saturatiemeter . Wist je bijvoorbeeld dat de beste saturatiemeter zeer eenvoudig in gebruik is? Lees snel verder…

#1 Beste saturatiemeter
Medisana PM A10 – Saturatiemeter. Met twee kleurig LCD scherm

Met twee kleurig LCD scherm

Een zeer simpel te bedienen saturatiemeter die de uitslag duidelijk weergeeft op het grote LCD scherm. Wordt geleverd met 2 AA batterijen zodat je direct kunt beginnen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste saturatiemeters van dit moment

Hoe komt deze top 5 saturatiemeters tot stand?

6,5 uur getest door experts Onze experts hebben 13 saturatiemeters uitvoerig getest en vergeleken.

13 saturatiemeters vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 saturatiemeters worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Medisana PM A10 – Saturatiemeter

  #1 Beste saturatiemeter
  Medisana PM A10 – Saturatiemeter. Met twee kleurig LCD scherm

  Met twee kleurig LCD scherm

  Een zeer simpel te bedienen saturatiemeter die de uitslag duidelijk weergeeft op het grote LCD scherm. Wordt geleverd met 2 AA batterijen zodat je direct kunt beginnen.

 2. 2. Medisana Saturatiemeter PM 100

  #2 Beste koop saturatiemeter
  Medisana Saturatiemeter PM 100. Betrouwbaar en nauwkeurig

  Betrouwbaar en nauwkeurig

  Eenvoudige bediening door het One Touch principe. Snel en eenvoudig meten dus, ook zeer geschikt voor onderweg. Het Oled beeldscherm is zeer gemakkelijk af te lezen.

  €24,99 bij bcc.nl
  bcc.nl (€24,99)
 3. 3. Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter 

  #3 Best beoordeelde saturatiemeter
  Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter . Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze saturatiemeter werkt niet alleen zeer nauwkeurig maar is ook nog eens zeer zacht geprijsd. Werkt op 2 meegeleverde AAA batterijen en schakelt automatisch uit.

 4. 4. Beurer PO40 – Saturatiemeter/Pulseoximeter

  #4 Beste saturatiemeter met Pulseoximeter
  Beurer PO40 – Saturatiemeter/Pulseoximeter. Topkwaliteit

  Topkwaliteit

  Een zeer degelijke saturatiemeter die exaxt doet wat ie moet doen. Het meten van het zuurstofgehalte in het bloed. Wordt gelebverd met 2 Alkaline AAA batterijen zodat je direct kunt beginnen met meten.

  €37,40 bij bol.com
  bol.com (€37,40)
 5. 5. BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter vinger

  #5 Goed alternatief saturatiemeter
  BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter vinger. Medisch gekwalificeerd

  Medisch gekwalificeerd

  Deze zwart saturatiemeter van Burch komt keurig met een Nederlandse handleiding en 2 AAA batterijen. De metingen zijn nauwkeuerig en goed af te lezen op het Oled beeldscherm.

  €22,99 bij bol.com
  bol.com (€22,99)

Wat is een goede saturatiemeter?

Jij zoekt de beste saturatiemeter voor thuis

Met een saturatiemeter kun jij je niet alleen het zuurstofpercentage in je bloed meten en monitoren, voor korte of langere periode. Een saturatiemeter kan ook je hartslag meten. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste saturatiemeters en beantwoorden we de vragen; hoe werkt een saturatiemeter en wat is een goede saturatiemeter?

s_en_outs">

Beste saturatiemeter, lees hier alle in’s en out’s!

De saturatiemeter die voor jou de beste koop is, is niet perse de beste saturatiemeter van 2020, beste saturatiemeter 2021, beste saturatiemeter 2022 of de saturatiemeter best getest. Een betrouwbare saturatiemeter die voldoet aan jouw voorkeur(en), dat is de beste saturatiemeter. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een saturatiemeter beste koop voor jou.

Een beste professionele saturatiemeter, of misschien wel een saturatiemeter die goedkoop is de beste saturatiemeter 2021 of 2022 wellicht. Maar in ieder geval een saturatiemeter die aan jouw eisen voldoet en een betrouwbare saturatiemeter. We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft beste saturatiemeters, zodat jij je beste saturatiemeter kunt vinden.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste saturatiemeter’? We bespreken de beste saturatiemeter, de saturatiemeter die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een saturatiemeter die goedkoop is te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de saturatiemeter beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een saturatiemeter gaat kopen.

Onze top 5 saturatiemeters nader bekeken

Nummer 1:

Deze allerbeste saturatiemeter is speciaal gemaakt voor het meten van zowel de hartslag als de zuurstofverzadiging (SpO2%) in het bloed.

De weergave van meetwaarden zie je op een tweekleurig OLED-Display en de zuurstofverzadiging (SpO2%) als de hartslag kunnen als balk of als golfvorm worden weergegeven. Tevens zijn er meerdere verschillende weergave methoden mogelijk.

Deze gebruiksvriendelijke saturatiemeter meet daarbij zeer nauwkeurig en is prettig in gebruik. Zo zijn de gegevens goed af te lezen van het gebruikersscherm. Een dikke plus, helemaal wanneer je niet zo scherp ziet.

Nummer 2:

Wanneer een saturatiemeter een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop saturatiemeter. Het gaat in deze dus niet zozeer om een saturatiemeter die goedkoop is, maar om een combinatie van factoren.

Deze beste koop saturatiemeter heeft en draaibare display voor een optimale leesbaarheid van de meetgegevens. De gegevens worden weergeven in staaf en golf diagrammen. Er zijn daarnaast ook nog een zestal andere weergave mogelijkheden.

De saturatiemeter meet de zuurstofverzadiging van het bloed (SpO2%) en hartslagfrequentie. Zuurstofverzadiging en hartslagfrequentie kunnen in staaf- of golf diagram worden weergegeven. Daarnaast draait de OLED-display 360° mee voor optimale leesbaarheid van de meetgegevens.

Verder is de helderheid van het display in 10 standen in te stellen en de eenvoudige OneTouch bediening zorgt ervoor dat deze saturatiemeter ideaal te gebruiken is voor onderweg. Zo beschikt de saturatiemeter over een automatische uitschakeling na 8 seconden.

Nummer 3:

De saturatiemeter die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde bloeddrukmeter noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze best beoordeelde saturatiemeter meet in een handomdraai het zuurstofgehalte in je bloed. Deze saturatiemeter, ook wel pulse oximeter genoemd, is van uitstekende kwaliteit. Door zijn medische CE-certificering geschikt voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik. Een professionele saturatiemeter dus.

Kenmerken behorende bij de nummer drie in deze lijst zijn: one touch bediening, kleuren display, draaibaar scherm, uitslag binnen enkele seconden, visuele en hoorbare waarschuwingen etc.

Deze best beoordeelde betrouwbare saturatiemeter krijgt overall een hoge waardering (4.8 uit 5 sterren) van zijn gebruikers voor onder andere zijn betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Nummer 4:

Deze beste koop saturatiemeter met een prijskaartje van nog ruim onder de 50 euro is ervoor gemaakt de zuurstofverzadiging alsmede de hartslagfrequentie effectief en snel te meten. Een paar seconden na meting al, is de hartslag, saturatie en pulsmodulatie index zichtbaar. Zolang de meter op de vinger zit van desbetreffend persoon, worden deze waarden ook continu bijgewerkt.

Deze betrouwbare saturatiemeter wordt gebruikt bij en voor verschillende medische doeleinden en wordt geroemd om zijn accuraatheid, snelheid en gebruiksgemak.

Nummer 5:

Deze beste koop saturatiemeter met een prijskaartje van net onder de 20 euro, is met een relatief laag prijskaartje opvallend compleet. 

Deze saturatiemeter werkt direct. Inclusief geplaatste batterijen, koord, opbergtasje en Nederlandse handleiding. Meet binnen enkele seconden de zuurstofsaturatie van het bloed, de hartslag, hartfrequentie en de doorbloeding. 

Je kunt de duidelijke, grote OLED-scherm weergave aanpassen naar gewenste richting en cijfergrootte. Het alarm is ook instelbaar. Geschikt voor medisch, professioneel- en thuisgebruik. Simpel, snel, accuraat.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen voorkeuren en natuurlijk ook wensen liggen voor wat betreft een beste saturatiemeter. Wil je een saturatiemeter kopen die als beste naar voren kwam in een saturatiemeter review? Een beste saturatiemeter 2021 wellicht? Een goedkope saturatiemeter? Of een saturatiemeter met uitgebreide opties en keuzemogelijkheden. Die ook best een beetje meer mag kosten?

We hopen je met deze top 5 beste saturatiemeters in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze is reuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker.

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen qua goede saturatiemeter en mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het vinden van een betrouwbare saturatiemeter, zodat jij de voor jou beste saturatiemeter kunt kopen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een saturatiemeter?

Wanneer je op zoek bent naar een saturatiemeter best getest, een goede saturatiemeter en een betrouwbare saturatiemeter, wellicht zelfs een saturatiemeter voor professioneel gebruik, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn. We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste saturatiemeter, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, hoe werkt een saturatiemeter

Met een saturatiemeter kun jij je niet alleen het zuurstofpercentage in jouw bloed of dat van een ander meten en monitoren. Een saturatiemeter kan ook je hartslag meten. Voor langere of kortere periode. 

Over het algemeen is een saturatiemeter een draadloze knijper die je op je vinger zet, of op de vinger van degene bij wie je het zuurstofgehalte wilt meten natuurlijk. In de saturatiemeter zitten led lampjes die middels licht door je vinger meten hoeveel zuurstofgehalte er in je bloed zit. Het zuurstofgehalte in je bloed wordt saturatie genoemd. Saturatie wordt met een percentage weergegeven, om het de procenten hemoglobine meet dat zich in rode bloedcellen heeft gesetteld.

beste_saturatiemeter_03

Je eigen voorkeuren


Wanneer je op zoek bent naar een saturatiemeter, is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een saturatiemeter voor professioneel gebruik, of een saturatiemeter voor thuisgebruik? En wil je een (ISO) gecertificeerde bloeddrukmeter? Of wellicht een beste geteste saturatiemeter?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft de beste saturatiemeter is best groot, en dit maakt beslissen over welke saturatiemeter voor jou het beste is niet per definitie makkelijker.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een betrouwbare saturatiemeter is natuurlijk het meten en/ of monitoren van het zuurstofgehalte in het bloed. Maar is dit voor eigen gebruik? Wil jij je eigen zuurstof meten en/ of monitoren? Of wellicht bij en voor iemand binnen je gezin? Een saturatiemeter voor thuisgebruik dus? Of ben je op zoek naar een professionele saturatiemeter voor gebruik tijdens je werk?

Wanneer je de saturatiemeter gebruikt tijdens je werk, kan het ons bijvoorbeeld voorstellen dat het handig is dat er een opslaggeheugen voor gegevens is. Bij een saturatiemeter voor professioneel gebruik is dit vaak wel het geval. Ook is een betrouwbare saturatiemeter dan uitermate belangrijk. Een saturatiemeter die goedkoop is, is wellicht minder belangrijk in deze. Het gebruiksgemak juist wel weer!

Meetnauwkeurigheid

Wanneer jij bij jezelf of een ander het zuurstofgehalte in het bloed wilt meten, is de meetnauwkeurigheid, de correctheid van de metingen uiteraard zeer belangrijk. Je kunt over meetnauwkeurigheid lezen in reviews (van particuliere gebruikers maar ook van medici). Ook zijn er saturatiemeters die (ISO) gecertificeerd zijn. Dit betekent dat ze (CE) gekeurd zijn en dat er dus getest is op bijvoorbeeld betrouwbaarheid van een instrument.

Display

Het display van een saturatiemeter is van belang. Er zijn saturatiemeters met kleurendisplay en ook zonder kleurendisplay. Een display die meedraait, en ook displays die deze optie niet hebben. Tevens zijn er displays die verschillende soorten weergaven kennen, en displays van saturatiemeters waarbij deze optie er niet is. 

De leesbaarheid van de gegevens hangt samen met de duidelijkheid van een display. Een belangrijk iets dus wel, de display van een saturatiemeter voor professioneel gebruik, maar net zo goed voor een saturatiemeter voor thuisgebruik.

Opties

De keuze in saturatiemeters is groot. Zo zijn er uitgebreide en minder uitgebreide modellen op de markt. Welke opties jij wilt voor wat betreft een saturatiemeter, dat beslis je zelf. Een aantal extra opties die er zijn voor wat betreft een saturatiemeter; een (opslag)geheugen, alarmfunctie, meedraaiend display, mogelijkheid tot koppelen met smartphone (bluetooth). We komen daar verderop in deze koopgids nog even op terug.

beste_saturatie_meter_02

Batterij of accu

Over het algemeen werkt een saturatiemeter op batterijen. Deze worden soms wel, maar regelmatig ook niet meegeleverd. Sinds een tijdje zijn er echter ook saturatiemeters die werken op accu’s. Deze accu’s gaan over het algemeen langer mee en zijn overal en altijd op te laden met behulp van een usb kabel. En dat laatste kan in sommige gebruikssituaties wel erg ideaal zijn.

Draagkoord of opberg/reistasje

De wijze van bewaren en meenemen van een saturatiemeter is iets om ook even mee te nemen in je keuzeproces. Helemaal wanneer je regelmatig het zuurstofgehalte in je bloed moet meten, meerdere keren per dag. Of bij een ander natuurlijk.

Zo zijn er saturatiemeters die je aan een draagkoord bij je kunt houden. Ook kun jij je saturatiemeter in een speciaal daarvoor ontworpen beschermtasje bewaren. Een klein hardcase hoesje die makkelijk mee te nemen is en je saturatiemeter direct beschermt tegen vallen en weersinvloeden.

Geheugen van een saturatiemeter

Een saturatiemeter met geheugen. Bestaan ze? Jazeker. De saturatiemeters met over het algemeen een wat hoger prijskaartje zijn veelal voorzien van een geheugen. Een belangrijke optie, omdat je dan waardes terug kunt kijken die op een eerder moment gemeten zijn. Op bepaalde tijden en/ of dagen, bijvoorbeeld. 

Hierdoor kun je bijvoorbeeld een patroon of triggers ontdekken die van belang zijn bij het achterhalen van de oorzaak van een te hoog zuurstofpercentage en/ of een te hoge bloeddruk. Een hulpverlener, arts of andere medicus zal hier vaak ook interesse in tonen. Want het kan helpen bij een oplossing.

Een betrouwbare saturatiemeter

Een saturatiemeter kopen die betrouwbaar is. Een belangrijk gegeven. Een aantal van de saturatiemeters beste koop die er te verkrijgen zijn op de verkoopmarkt, zijn gekeurd en/ of gecertificeerd. Je kunt stellen dat het hier dan gaat om een goede saturatiemeter. Maar ook een niet gekeurde/ gecertificeerde saturatiemeter kan een goed saturatiemeter zijn, een betrouwbare saturatiemeter ook. Reviews vertellen in deze een hele hoop!

Saturatiemeter professioneel

Wanneer je op zoek bent naar een saturatiemeter voor professioneel gebruik, omdat je deze nodig hebt niet voor jezelf, maar voor (medische) werkzaamheden, dan snappen we dat je wellicht andere wensen hebt dan bij een saturatiemeter voor thuisgebruik. Een saturatiemeter met flink wat geheugen is dan handig, zodat je meerdere gegevens van personen tegelijk kunt opslaan. En ook gebruiksgemak, een fijn, duidelijk en helder display bijvoorbeeld staan in deze voorop. Alsmede ook een saturatiemeter die snel zijn werk doet.

Hoe uitgebreider de opties van een saturatiemeter en hoe groter het geheugen, hoe hoger het prijskaartje ook. Maargoed, daar krijg je in deze dan ook zeker wat voor terug.

De verschillende saturatiemeters

Er zijn veel verschillende soorten en ook merken saturatiemeters. Op dat laatste komen we in de volgende alinea nog even terug. Voor wat betreft de verschillende soorten saturatiemeters zit het verschil vooral in opties. 

Twee opties die nog niet uitgebreid ter sprake zijn gekomen, de alarmfunctie en bluetooth (koppeling met smartphone). Een alarmfunctie geeft ‘alarm’ wanneer de saturatiemeter niet goed op een vinger is aangebracht. Dit door middel van een licht of geluidssignaal. Zo wordt een onjuiste meting voorkomen, of in ieder geval sterk beperkt. 

Ook zijn er saturatiemeters die gekoppeld kunnen worden aan een smartphone. Een saturatie app kan gegevens uit het geheugen van de saturatiemeter doorsturen naar een smartphone. Een handig gegeven, wanneer er gegevens bewaard dienen te worden.

Merken saturatiemeters

Misschien heb je het al wel gemerkt, er zijn best veel verschillende merken saturatiemeters op de markt. Bekende saturatiemeter merken zijn onder andere; Burch, Medisana, Microlife,Pheartcare en Breurer. Welk merk saturatiemeter het beste is, daar kunnen we geen antwoord op geven. Want welke saturatiemeter voor jou het beste is, is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Hangt misschien wel meer samen met de opties van een saturatiemeter dan met een merk saturatiemeter.

Wat is een goede saturatiemeter

Een goede saturatiemeter, dat is een saturatiemeter die het zuurstofgehalte in het bloed naar juistheid en dus correct meet. Als het moet meerdere keren per dag. De meetvaliditeit, de overige opties zoals het geheugen en de eventuele certificering maken een goede saturatiemeter tevens een betrouwbare saturatiemeter. Ook vinden we dat een goede saturatiemeter duurzaam moet zijn. Afhankelijk van je verdere wensen en voorkeuren kun je op basis hiervan een saturatiemeter beste koop aanschaffen.

Wat kost een saturatiemeter

Een saturatiemeter die goedkoop is of juist niet, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende saturatiemeters die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een saturatiemeter een goede saturatiemeter is, hangt (niet altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een saturatiemeter beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een saturatiemeter die goedkoop is?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een saturatiemeter die goedkoop is kan voor jou wel de beste saturatiemeter zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Interpretatie van waardes

Middels deze koopgids trachten we je op weg te helpen bij het vinden van de voor jou beste saturatiemeter. We richten ons daarbij vooral op de verschillende specificaties, opties en mogelijkheden die een saturatiemeter wel of juist niet heeft. We bespraken een saturatiemeter die goedkoop is, maar ook een saturatiemeter voor professioneel gebruik. 

Er kwam een top 5 tot stand, mede door reviews en een saturatiemeter review. En ook beantwoorden we de vragen; hoe werkt een saturatiemeter en wat is een goede saturatiemeter. Iets wat we niet bespraken/ bespreken, is de interpretatie van saturatiewaarden. We vinden het belangrijk om hierbij ‘weg’ te blijven, omdat dit uitsluitend zaken zijn die je dient te bespreken met een daarvoor opgeleide medicus. Hij of zij kan je helpen bij eventuele vragen en verdere medische zaken omtrent (het monitoren van) het zuurstofgehalte in het bloed.

Wanneer je vragen hebt of twijfelt over je gezondheid, raadpleeg dan ook altijd je arts en ga vooral niet op eigen houtje dokteren of ‘interpreteren’. Een goede gezondheid is belangrijk en daarvoor hebben we gelukkig heel veel medisch opgeleide mensen in Nederland die jou bij en met je gezondheid kunnen helpen.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt de beste saturatiemeter. Je staat stil bij je gezondheid en wilt precies weten hoe het zit met het zuurstofgehalte in je bloed. Maar welk merk kies je, en aan welke specificaties moet een saturatiemeter in jouw situatie voldoen? In de basis is het simpel. Jij zoekt een goede saturatiemeter die aansluit bij jouw wensen.

Je zit hier goed, wij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de beste saturatiemeter en hebben op basis van eigen onderzoek en reviews een top 5 samengesteld.

Veelgestelde vragen over een saturatiemeter

Wat is de beste saturatiemeter?

Een beste saturatiemeter, dat is niet één type model of beste merk saturatiemeter. Een saturatiemeter beste koop is een persoonsgebonden keuze. Een beste saturatiemeter is dan ook die betrouwbare saturatiemeter met de voorkeuren die jij wenst, rekening houdende met het gebruiksdoel.

Wat is een goede saturatiemeter?

Een goede saturatiemeter is een saturatiemeter die jouw zuurstofpercentage (in het bloed) correct meet. Door de absorptie van licht meet de saturatiemeter jouw zuurstof. Het is belangrijk dat dit goed gebeurd. Ook vinden we duurzaamheid van een saturatiemeter een belangrijk aspect.

Welke saturatiemeter moet ik kopen?

De saturatiemeter die jij het beste kunt aanschaffen,is degene die bij jou en je gebruikssituatie past. In basis adviseren we je een saturatiemeter te kopen die gebruiksvriendelijk is, duurzaam en natuurlijk correct en vlot je zuurstof-percentage meet.

 

Saturatiemeter kopen, waar moet ik op letten?

Wanneer je van plan bent een saturatiemeter aan te schaffen, is het handig te letten op de kwaliteit/ duurzaamheid en verdere opties -zoals het meten van je hartslag- die wel of niet aanwezig zijn. Houdt hierbij het gebruiksdoel ook weer in gedachten. Heb je er eentje nodig zakelijk of gebruik je de saturatiemeter prive?

Waar kan ik een saturatiemeter kopen?

Een saturatiemeter kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com voor wat betreft saturatiemeter uitstekend uit de bus.

Beste saturatiemeter kopen, de eindconclusie

De saturatiemeter beste koop is uiteraard ook een goede saturatiemeter, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste saturatiemeter zijn er sowieso 5 zaken waar je in het bijzonder op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We zetten ze hieronder (nogmaals) op een rijtje.

Meetnauwkeurigheid

Wanneer jij bij jezelf of een ander het zuurstofgehalte in het bloed wilt meten, is de meetnauwkeurigheid, de correctheid van de metingen natuurlijk super belangrijk. Het gaat tenslotte om jouw gezondheid of die van anderen! Je kunt over meetnauwkeurigheid lezen in reviews (van particuliere gebruikers maar ook van medici). Ook zijn er saturatiemeters die (ISO) gecertificeerd zijn. Dit betekent dat ze (CE) gekeurd zijn en dat er dus getest is op bijvoorbeeld betrouwbaarheid van een instrument. In dit geval kun je een saturatiemeter in principe een betrouwbare saturatiemeter noemen dus.

Display

Het display van een saturatiemeter is een belangrijk onderdeel. Waarom, omdat er in deze veel verschillende keuze en ook kwaliteit te koop is. Zo zijn er saturatiemeters met kleurendisplay, maar ook zonder kleurendisplay. Een display die meedraait, en ook displays die deze optie niet hebben. Ook zijn er displays die verschillende soorten (staafjes, tabellen, grafieken etc.) weergaven kennen, en displays van saturatiemeters waarbij deze optie er niet is. De leesbaarheid van de gegevens hangt samen met de duidelijkheid van een display. Een belangrijk iets dus wel, de display van een saturatiemeter voor professioneel gebruik, maar net zo goed voor een saturatiemeter voor thuisgebruik.

(Overige) opties

Zoals al eerder aangegeven, de keuze in saturatiemeters is groot. Zo zijn er uitgebreide en minder uitgebreide modellen op de markt. Welke opties jij wilt voor wat betreft een saturatiemeter, dat beslis je zelf. Een aantal extra opties die er zijn voor wat betreft een saturatiemeter; een (opslag)geheugen, meedraaiend display, mogelijkheid tot koppelen met smartphone (bluetooth), etc.

Batterij of accu

Over het algemeen werkt een saturatiemeter op batterijen. Deze worden soms wel, maar regelmatig ook niet meegeleverd, overigens. Iets om even in de gaten te houden bij jouw saturatiemeter beste koop. Sinds een tijdje zijn er echter ook saturatiemeters die werken op accu’s. Deze accu’s gaan over het algemeen langer mee en zijn overal en altijd op te laden met behulp van een usb kabel. En dat laatste kan in sommige situaties wel erg ideaal zijn, natuurlijk.

Draagkoord of opberg/reistasje

Als laatste, het lijkt wellicht onbelangrijk, maar dat is het in de praktijk zeker niet. De wijze van bewaren en meenemen van je saturatiemeter. Helemaal wanneer je regelmatig het zuurstofgehalte in je bloed moet meten en/of je hartslag, meerdere keren per dag, is het handig hierover na te denken. Zo zijn er saturatiemeters die je aan een draagkoord bij je kunt houden. Zo wordt de kans op verlies of vergeten erg klein. Ook kun jij je saturatiemeter in een speciaal daarvoor ontworpen beschermtasje bewaren. Een klein hardcase hoesje die makkelijk mee te nemen is en je saturatiemeter direct beschermt tegen vallen, weersinvloeden etc.

Wat is de beste saturatiemeter

Een goede gezondheid, die van jou en ook van een ander, is belangrijk. En een heel groot goed! Het meten van het zuurstofpercentage in het bloed, voor korte of langere periode, soms ook. In sommige situaties zelfs van levensbelang. Een correcte meting is dan ook essentieel. Voor jou en voor anderen. Dit zodat er tijdig medisch actie kan worden ondernomen wanneer dat nodig blijkt. In dat opzicht heeft een saturatiemeter een belangrijke signaalfunctie en is een goede saturatiemeter een betrouwbare saturatiemeter. We hebben dit gegeven dan ook in ons achterhoofd gehouden bij het schrijven van deze koopgids.

Het einde van deze koopgids nadert echter. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste saturatiemeter en je uitgelegd dat de saturatiemeter best getest, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat deze koopgids, maar in het bijzonder de drie aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top vijf beste saturatiemeters je met het maken van een keuze wel een eind op weg helpen, of hebben geholpen.

De 5 beste saturatiemeters vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

 1. 1. Medisana PM A10 – Saturatiemeter

  #1 Beste saturatiemeter
  Medisana PM A10 – Saturatiemeter. Met twee kleurig LCD scherm

  Met twee kleurig LCD scherm

  Een zeer simpel te bedienen saturatiemeter die de uitslag duidelijk weergeeft op het grote LCD scherm. Wordt geleverd met 2 AA batterijen zodat je direct kunt beginnen.

 2. 2. Medisana Saturatiemeter PM 100

  #2 Beste koop saturatiemeter
  Medisana Saturatiemeter PM 100. Betrouwbaar en nauwkeurig

  Betrouwbaar en nauwkeurig

  Eenvoudige bediening door het One Touch principe. Snel en eenvoudig meten dus, ook zeer geschikt voor onderweg. Het Oled beeldscherm is zeer gemakkelijk af te lezen.

  €24,99 bij bcc.nl
  bcc.nl (€24,99)
 3. 3. Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter 

  #3 Best beoordeelde saturatiemeter
  Pheartcare Saturatiemeter Zuurstofmeter . Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze saturatiemeter werkt niet alleen zeer nauwkeurig maar is ook nog eens zeer zacht geprijsd. Werkt op 2 meegeleverde AAA batterijen en schakelt automatisch uit.

 4. 4. Beurer PO40 – Saturatiemeter/Pulseoximeter

  #4 Beste saturatiemeter met Pulseoximeter
  Beurer PO40 – Saturatiemeter/Pulseoximeter. Topkwaliteit

  Topkwaliteit

  Een zeer degelijke saturatiemeter die exaxt doet wat ie moet doen. Het meten van het zuurstofgehalte in het bloed. Wordt gelebverd met 2 Alkaline AAA batterijen zodat je direct kunt beginnen met meten.

  €37,40 bij bol.com
  bol.com (€37,40)
 5. 5. BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter vinger

  #5 Goed alternatief saturatiemeter
  BURCH Med ® Saturatiemeter zuurstofmeter vinger. Medisch gekwalificeerd

  Medisch gekwalificeerd

  Deze zwart saturatiemeter van Burch komt keurig met een Nederlandse handleiding en 2 AAA batterijen. De metingen zijn nauwkeuerig en goed af te lezen op het Oled beeldscherm.

  €22,99 bij bol.com
  bol.com (€22,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 2.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.