Beste bloeddrukmeter voor thuis van 2023

Top 5 best geteste bloeddrukmeters volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 21 december 2022 @11:43

beste_bloeddrukmeter

Jij bent op zoek naar de beste bloeddrukmeter? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de bloeddrukmeter van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 bloeddrukmeters uitgebreid getest en vergeleken. Na 27 uur onderzoek is Omron Evolv als beste bloeddrukmeter uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste bloeddrukmeters van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een bloeddrukmeter. Wist je bijvoorbeeld dat de beste bloeddrukmeter heel gemakkelijk is te bedienen via een app? Lees snel verder…

#1 Beste bloeddrukmeter
OMRON EVOLV Slimme Bovenarm Bloeddrukmeter met app – Klinisch Gevalideerd. Klinisch gevalideerd

Klinisch gevalideerd

Deze bloeddrukmeter blinkt uit in kwaliteit en is zeer eenvoudig in gebruik. De metingen zijn snel en nauwkeurig volgens de tests. Meet ook een onregelmatige hartslag.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€112 bij coolblue.nl
coolblue.nl (€112,00)

Naar de top 5

Top 5 beste bloeddrukmeters van dit moment

Hoe komt deze top 5 bloeddrukmeters tot stand?

27 uur getest door experts Onze experts hebben 13 bloeddrukmeters uitvoerig getest en vergeleken.

13 bloeddrukmeters vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 bloeddrukmeters worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. OMRON EVOLV Slimme Bovenarm Bloeddrukmeter met app – Klinisch Gevalideerd

  #1 Beste bloeddrukmeter
  OMRON EVOLV Slimme Bovenarm Bloeddrukmeter met app – Klinisch Gevalideerd. Klinisch gevalideerd

  Klinisch gevalideerd

  Deze bloeddrukmeter blinkt uit in kwaliteit en is zeer eenvoudig in gebruik. De metingen zijn snel en nauwkeurig volgens de tests. Meet ook een onregelmatige hartslag.

  €112 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€112,00)
 2. 2. OMRON X3 Comfort – Bovenarm Bloeddrukmeter

  #2 Beste koop bloeddrukmeter
  OMRON X3 Comfort – Bovenarm Bloeddrukmeter. Groot en duidelijk beeldscherm

  Groot en duidelijk beeldscherm

  Deze bloeddrukmeter is voorzien van een uiterst eenvoudig en helder beeldscherm. Het manchet zit comfortabel. Deze bloeddrukmeter detecteert ook een onregelmatige hartslag.

  €65 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€65,00)
 3. 3. Omron M6 Comfort 

  #3 Best beoordeelde bloeddrukmeter
  Omron M6 Comfort . Zeer hoge beoordeling

  Zeer hoge beoordeling

  Deze Omron bloeddrukmeter kan ook een gemiddelde berekenen waardoor je nog nauwkeuriger kunt meten. Deze bloeddrukmeter heeft een geheugen voor 2 personen.

  €84,99 bij bol.com
  bol.com (€84,99)
 4. 4. Beurer BM95 – Bloeddrukmeter bovenarm + ECG functie

  #4 Beste bloeddrukmeter met ECG functie
  Beurer BM95 – Bloeddrukmeter bovenarm + ECG functie. Met ECG functie

  Met ECG functie

  Eenvoudig te bedienen en te bekijken via de app via Bluetooth. Herkent ook voorkamerfibrilatie en vroegtijdige samentrekkingen van het hart. Met alarmfunctie. Schakelt automatisch uit.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 5. 5. Bintoi® BX300 – Bloeddrukmeter Bovenarm

  #5 Goedkoop alternatief bloeddrukmeter
  Bintoi® BX300 – Bloeddrukmeter Bovenarm. Zeer scherp geprijsd

  Zeer scherp geprijsd

  Deze bleoddrukmeter wordt geleverd inclusief opbergtas en batterijen. Naast een onregelmatige hartslag detecteert deze bloeddrukmeter ook een onjuist aangebracht manchet. Zo weet je altijd of je nauwkeurig meet.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een bloeddrukmeter voor thuis?

Wanneer je op zoek bent naar de best geteste bloeddrukmeter, een goede bloeddrukmeter in zijn algemeen of jouw beste koop bloeddrukmeter, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn. We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste bloeddrukmeter, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, hoe werkt een bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter is een apparaat die de druk meet waarmee het bloed door je lichaam gepompt wordt. Dit gebeurd over het algemeen door een band die om je bovenarm wordt gewikkeld. Nieuwere bloeddrukmeters kunnen de bloeddruk ook aan je pols meten.

De wijze van bloeddruk meten wordt de oscillometrische methode genoemd. De manchet zorgt ervoor dat de druk in de bloedvaten opbouwt en vervolgens ook weer afneemt. De trillingen die ontstaan bij het dichtdrukken van de vaatwand en weer opengaan van de slagader worden gemeten door een betrouwbare bloeddrukmeter. Het gaat hier om zowel de bovendruk (wanneer de trillingen ontstaan) en de onderdruk (wanneer de trillingen wegebben).

Volledigheidshalve nog het volgende, de bovendruk is de druk waarmee het bloed door het lichaam wordt gepompt. De onderdruk is de druk die in de slagaders gemeten wordt.

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een bloeddrukmeter, is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een handmatige bloeddrukmeter, of een automatische bloeddrukmeter, ook wel elektronische bloeddrukmeter genoemd. En wil je een goedgekeurde bloeddrukmeter (door het DABL instituut getest)? Een digitale bloeddrukmeter ook?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus na te denken over je specifieke voorkeuren. Want de keuze voor wat betreft de beste bloeddrukmeter is best groot, en dit maakt beslissen over welke bloeddrukmeter voor jou het beste is niet per definitie makkelijker.

beste_bloeddrukmeter_02

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een bloeddrukmeter is natuurlijk het meten van een bloeddruk. Dat is duidelijk. Maar is dit voor eigen gebruik? Wil jij je eigen bloeddruk meten en/ of monitoren? Of wellicht bij en voor iemand binnen je gezin? Een bloeddrukmeter voor thuisgebruik dus? Of ben je op zoek naar een ‘professionele bloeddrukmeter’ voor gebruik tijdens je werk (als sportcoach, doktersassistente, arts, etc.) 

Wanneer je de bloeddrukmeter gebruikt tijdens je werk, kan het ons voorstellen dat je geen handmatige bloeddrukmeter wenst, maar een automatische bloeddrukmeter. Een digitale bloeddrukmeter ook die gemakkelijk en snel afleest. Ook is het dan wellicht prettig dat je meerdere gegevens van personen op kunt slaan in het geheugen van de bloeddrukmeter.

Het manchet van een bloeddrukmeter

Het manchet van de bloeddrukmeter is de band die om de bovenarm bevestigd wordt van de persoon wiens bloeddruk wordt gemeten. Hieraan zit de luchtslang die is verbonden met de hartslagmeter zelf. Er zijn verschillende maten manchetten te koop. Het is dus handig om de omtrek van je bovenarm in centimeters te meten, zodat je weet welke maat manchet je nodig hebt en passend zit. Want een passende manchet is erg belangrijk voor een nauwkeurige bloeddrukmeting.

Gaat het bij jouw aankoop niet om een bloeddrukmeter voor eigen gebruik, maar (zakelijk) gebruik voor derden, is het handig om een maat te kiezen die vrij standaard is. Past om veel bovenarmen van je gemiddelde medemens. Als standaard omtrek wordt gezien alles tussen de 22 tot en met 32 centimeter. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor de zekerheid twee bloeddrukmeters met verschillende maten manchetten te kopen.

Geheugen van een bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter met geheugen, kan dat? Bestaan ze? Jazeker. De bloeddrukmeters met over het algemeen een wat hoger prijskaartje zijn voorzien van een geheugen. Een belangrijke optie, omdat je dan waardes terug kunt kijken die op een eerder moment gemeten zijn. Op bepaalde tijden en/ of dagen, bijvoorbeeld. 

Hierdoor kun je bijvoorbeeld een patroon of triggers ontdekken die van belang zijn bij het achterhalen van de oorzaak van een te hoge bloeddruk. Een hulpverlener, arts of andere medicus zal hier vaak ook interesse in tonen. Want het kan helpen bij het bestrijden van een afwijkende bloeddruk.

beste_bloeddrukmeter_03

Goedgekeurde bloeddrukmeter (klinisch gevalideerd)

Uiteraard ben je op zoek naar een betrouwbare bloeddrukmeter. Tenminste, daar gaan we voor het gemak en bij het schrijven van deze koopgids vanuit. Want als je de beste bloeddrukmeter voor jou eenmaal gevonden hebt, wil je dat de gemeten of te meten waarden ook kloppen. Het DABL instituut en Stride BP zijn twee organisaties die bloeddrukmeters keuren en in deze worden erkend door de Hartstichting. Wanneer je dan ook een bloeddrukmeter test doorspit, op zoek naar een goedgekeurde bloeddrukmeter, weet je dat je deze organisaties in het oog kunt houden. Dat wil overigens niet zeggen dat de test van een bloeddrukmeter die niet gekeurd is bij voorbaat al waardeloos is. Een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter geeft echter wel dat beetje extra zekerheid hieromtrent.

Een betrouwbare bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter die betrouwbaar is..We hebben zojuist hierboven geschreven over een (goed)gekeurde bloeddrukmeter. Een goedgekeurde bloeddrukmeter is (in principe) een betrouwbare bloeddrukmeter. Het betekent echter niet dat een niet-gekeurde bloeddrukmeter per definitie niet betrouwbaar is. 

Best een aantal van de bloeddrukmeters die er te verkrijgen zijn op de verkoopmarkt, zijn niet gevalideerd (gekeurd), maar wel prima bloeddrukmeters die secuur doen waar ze voor zijn gemaakt. Jouw bloeddruk meten (of die van een ander). Want laten we eerlijk zijn, wanneer een product niet goed werkt, in dit geval het meten van een bloeddruk, dan schiet dit ook het doel van de fabrikant totaal voorbij. Namelijk zijn product (in grote getale) verkopen. 

Een professionele bloeddrukmeter

Wanneer je op zoek bent naar een professionele bloeddrukmeter, omdat je deze nodig hebt niet voor jezelf, maar voor (medische) werkzaamheden, dan snappen we dat je wellicht andere wensen hebt dan bij een bloeddrukmeter voor thuisgebruik. Wellicht wil je een bloeddrukmeter met boezemfibrillatie optie. Een hartslag en bloeddrukmeter in één, of een bloeddrukmeter met flink wat geheugen, zodat je meerdere gegevens van personen tegelijk kunt opslaan.

Hoe uitgebreider de opties van een bloeddrukmeter en hoe groter het geheugen, hoe hoger het prijskaartje ook. Maargoed, daar krijg je in deze dan ook zeker wat voor terug.

Bloeddrukmeter voor thuisgebruik

Wanneer je op zoek bent naar een bloeddrukmeter voor jezelf of een gezinslid, ben je op zoek naar een bloeddrukmeter voor thuisgebruik. Wat in deze wat ons betreft voorop staat, is het gebruiksgemak en de gebruiksvriendelijkheid van de beste bloeddrukmeter voor jou persoonlijk. Wellicht is er niet altijd hulp aanwezig wanneer je thuis je bloeddruk opmeet, het is dan belangrijk dat je dit toch zonder problemen kan doen. Soms zelfs meerdere keren per dag. 

Over de verschillende bloeddrukmeters en welke beste koop bloeddrukmeter voor thuisgebruik we adviseren, lees je in onderstaande alinea meer.

De verschillende bloeddrukmeters

Een bloeddrukmeter die handmatig werkt en een automatische bloeddrukmeter, dat zijn grofweg de twee grootste verschillen in (de werking van) bloeddrukmeters. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de automatische bloeddrukmeter de markt eigenlijk vrijwel geheel heeft overgenomen van de (wat meer ouderwetse) handmatige bloeddrukmeter. Bij een bloeddrukmeter die handmatig werk, wordt het manchet handmatig opgepompt. De druk kan vervolgens worden afgemeten op een klokje. Voor wat betreft de automatisch bloeddrukmeter, ook wel elektrische bloeddrukmeter, wordt gebruik gemaakt van de oscillometrische methode. Aan de hand van trillingen in de wand van de slagaders worden metingen verricht die je vervolgens af kunt lezen op je digitale bloeddrukmeter.

Uiteraard kan het zijn dat je voorkeur ligt bij een handmatige bloeddrukmeter en het is ook zeker niet dat dit geen goede bloeddrukmeter is. Maar de best geteste bloeddrukmeters zijn niet voor niets veelal automatische bloeddrukmeters. Een bloeddrukmeter moet betrouwbaar zijn en dit zijn ze mede door de komst van de elektrische bloeddrukmeter nog meer geworden. Gezien het gebruiksgemak en de kwaliteiten adviseren wij dan ook een automatische bloeddrukmeter.

Merken bloeddrukmeters

Misschien heb je het al wel gemerkt, er zijn best veel verschillende merken bloeddrukmeters op de markt. Een merk met een groot assortiment bloeddrukmeter is bijvoorbeeld Omron. Maar ook Medisana, Bintoi en Inventum zijn bekende merken. Welk merk bloeddrukmeter het beste is, daar kunnen we geen antwoord op geven. Want welke bloeddrukmeter voor jou het beste is, is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Feit is wel dat er gelukkig weinig slechte bloeddrukmeters zijn.

Wat is een goede bloeddrukmeter

Een goede bloeddrukmeter, dat is een bloeddrukmeter die jouw bloeddruk naar juistheid en dus correct meet. Als het moet meerdere keren per dag. De kwaliteit van het manchet, het geheugen en de eventuele klinische validatie maken een goede bloeddrukmeter tevens een betrouwbare bloeddrukmeter. Ook vinden we dat een goede bloeddrukmeter duurzaam moet zijn. Afhankelijk van je verdere wensen en voorkeuren kun je op basis hiervan een goede bloeddrukmeter en tevens jouw beste bloeddrukmeter kopen.

Wat kost een bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende bloeddrukmeters die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een bloeddrukmeter een goede bloeddrukmeter is, hangt (niet altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar bloeddrukmeter beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope bloeddrukmeter?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een bloeddrukmeter die goedkoop is kan voor jou wel de beste bloeddrukmeter zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Interpretatie van waardes

Middels deze koopgids trachten we je op weg te helpen bij het vinden van de voor jou beste bloeddrukmeter. We richten ons daarbij vooral op de verschillende specificaties, opties en mogelijkheden die een bloeddrukmeter wel of juist niet heeft. We bespraken een goedkope bloeddrukmeter, maar ook een bloeddrukmeter voor professioneel gebruik. Een hartslag en bloeddrukmeter of digitale bloeddrukmeter. Er kwam een top 5 tot stand, mede door reviews en een bloeddrukmeter test, en ook beantwoorden we de vragen; hoe werkt een bloeddrukmeter en wat kost een bloeddrukmeter. Iets wat we niet bespraken/ bespreken, is de interpretatie van bloeddrukwaarden. We vinden het belangrijk om hierbij ‘weg’ te blijven, omdat dit uitsluitend zaken zijn die je dient te bespreken met een daarvoor opgeleide medicus. Hij of zij kan je helpen bij eventuele vragen en verdere medische zaken omtrent (het monitoren van) je bloeddruk.

Wanneer je vragen hebt of twijfelt over je gezondheid, raadpleeg dan ook altijd je arts en ga vooral niet op eigen houtje dokteren of ‘interpreteren’. Een goede gezondheid is belangrijk en daarvoor hebben we gelukkig heel veel medisch opgeleide mensen in Nederland die jou bij en met je gezondheid kunnen helpen.

Veelgestelde vragen over een bloeddrukmeter

Wat is de beste bloeddrukmeter?

Een beste bloeddrukmeter, dat is niet één type model of beste merk bloeddrukmeter voor thuisgebruik. Een bloeddrukmeter beste koop is een persoonsgebonden keuze. Een beste bloeddrukmeter is dan ook die goede bloeddrukmeter met de voorkeuren die jij wenst.

Wat is een goede bloeddrukmeter?

Een goede bloeddrukmeter is een bloeddrukmeter die jouw bloeddruk naar juistheid en dus correct meet. De kwaliteit van het manchet, het geheugen en de klinische validatie zijn in deze belangrijk. Ook vinden we in deze duurzaamheid een belangrijk aspect.

Welke bloeddrukmeter moet ik kopen?

De bloeddrukmeter (voor thuisgebruik bijvoorbeeld) die jij het beste kunt aanschaffen,is degene die bij jou en je gebruikssituatie past. In basis adviseren we je een bloeddrukmeter te kopen die gebruiksvriendelijk is, maar vooral ook correct en valide je bloeddruk meet.

 

Bloeddrukmeter kopen, waar moet ik op letten?

Wanneer je van plan bent een bloeddrukmeter aan te schaffen, is het handig te letten op de kwaliteit, het type en de grootte van het manchet, het geheugen van een bloeddrukmeter (wel of niet aanwezig) en of een bloeddrukmeter klinisch gevalideerd is.

Waar kan ik een bloeddrukmeter kopen?

Een bloeddrukmeter kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Beste bloeddrukmeter kopen, de eindconclusie

De bloeddrukmeter beste koop is uiteraard ook een goede bloeddrukmeter, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste bloeddrukmeter zijn er sowieso 4 zaken waar je in het bijzonder op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We zetten ze hieronder (nogmaals) op een rijtje

Het manchet van een bloeddrukmeter

We hebben de term in deze koopgids al eerder uitgelegd, het manchet van de bloeddrukmeter is de band die om de bovenarm bevestigd wordt van de persoon wiens bloeddruk wordt gemeten. Hieraan zit de luchtslang die is verbonden met de hartslagmeter. 

Er zijn verschillende maten manchetten te koop. Wanneer je een bloeddrukmeter voor eigen gebruik koopt, is het dus handig om de omtrek van je bovenarm in centimeters te meten, zodat je weet welke maat manchet jij nodig hebt en passend zit. Een passende manchet is erg belangrijk voor een nauwkeurige bloeddrukmeting.

Wanneer je op zoek bent naar een bloeddrukmeter niet voor eigen gebruik, maar om de bloeddruk van anderen op te meten, is dat een iets lastiger verhaal. Je kunt dan het beste kiezen voor de meest standaard formaat. Als standaard omtrek wordt gezien alles tussen de 22 tot en met 32 centimeter.

Geheugen van een bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter met geheugen, kan dat? Zijn ze te koop? Deze vragen kunnen we volmondig met ‘ja’ beantwoorden! De bloeddrukmeters die zijn voorzien van een geheugen zijn over het algemeen wat duurder. Ook is het uiteraard gewoon in de specificaties van een bloeddrukmeter terug te vinden. 

Een geheugen kan een hele waardevolle optie zijn, omdat je dan waardes terug kunt kijken die op een eerder moment gemeten zijn. Op bepaalde tijden en/ of dagen, bijvoorbeeld. Bij jezelf of bij een ander. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een patroon of triggers ontdekken die van belang zijn bij het achterhalen van de oorzaak van een te hoge bloeddruk. Een hulpverlener, arts of andere medicus zal hier vaak ook interesse in tonen. Want het kan helpen bij het bestrijden van een afwijkende bloeddruk.

Goedgekeurde bloeddrukmeter (klinisch gevalideerd)

Uiteraard ben je op zoek naar een betrouwbare bloeddrukmeter. Tenminste, daar zijn we bij het schrijven van deze koopgids in zijn totaliteit vanuit gegaan. Want als je de beste bloeddrukmeter voor jou eenmaal gevonden hebt, wil je dat de gemeten of te meten waarden ook kloppen. 

Het DABL instituut en Stride BP zijn twee organisaties die bloeddrukmeters keuren en in deze worden erkend door de Nederlandse Hartstichting. Wanneer je dan ook een bloeddrukmeter test doorspit, op zoek naar een goedgekeurde bloeddrukmeter, weet je dat je deze organisaties in het oog kunt houden. 

Dat wil overigens niet zeggen dat de test van een bloeddrukmeter die niet gekeurd is bij voorbaat al waardeloos is. Want dit is zeker niet het geval. Een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter geeft echter de zekerheid dat de bloeddrukmeter in kwestie getest is en de waardes betrouwbaar zijn gebleken tijdens het testen. Hoe belangrijk een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter voor jou is, kun je alleen persoonlijk beoordelen en is dan ook een persoonlijke keuze.

De verschillende bloeddrukmeters

Een bloeddrukmeter die handmatig werkt en een automatische bloeddrukmeter, dat zijn grofweg de twee grootste verschillen in (de werking van) bloeddrukmeters. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de automatische bloeddrukmeter de markt eigenlijk vrijwel geheel heeft overgenomen van de (wat meer ouderwetse) handmatige bloeddrukmeter. Bij een bloeddrukmeter die handmatig werk, wordt het manchet handmatig opgepompt. De druk kan vervolgens worden afgemeten op een klokje. Voor wat betreft de automatische bloeddrukmeter, ook wel elektrische bloeddrukmeter, wordt gebruik gemaakt van de oscillometrische methode. Aan de hand van trillingen in de wand van de slagaders worden metingen verricht die je vervolgens af kunt lezen op je digitale bloeddrukmeter.

Uiteraard kan het zijn dat je voorkeur ligt bij een handmatige bloeddrukmeter en het is ook zeker niet dat dit geen goede bloeddrukmeter is. Maar de best geteste bloeddrukmeters zijn niet voor niets veelal automatische bloeddrukmeters. Een bloeddrukmeter moet betrouwbaar zijn en dit zijn ze mede door de komst van de elektrische bloeddrukmeter nog meer geworden. Gezien het gebruiksgemak en de kwaliteiten adviseren wij dan ook een automatische bloeddrukmeter. Maar ook in deze ligt de keuze weer geheel bij jezelf.

Wat is de beste bloeddrukmeter

Een gezonde bloeddruk is belangrijk. Het correct kunnen meten van jouw bloeddruk of die van anderen dus ook. Dit zodat er tijdig medisch actie kan worden ondernomen, wanneer dit nodig blijkt. In dat opzicht heeft een bloeddrukmeter een belangrijke signaalfunctie en is een goede bloeddrukmeter en daarbij een betrouwbare bloeddrukmeter, belangrijk. We hebben dit gegeven dan ook in ons achterhoofd gehouden bij het schrijven van deze koopgids.

Het einde van deze koopgids nadert echter. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste bloeddrukmeter en je uitgelegd dat bloeddrukmeter beste getest, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste bloeddrukmeters nogmaals op een rijtje:

 1. 1. OMRON EVOLV Slimme Bovenarm Bloeddrukmeter met app – Klinisch Gevalideerd

  #1 Beste bloeddrukmeter
  OMRON EVOLV Slimme Bovenarm Bloeddrukmeter met app – Klinisch Gevalideerd. Klinisch gevalideerd

  Klinisch gevalideerd

  Deze bloeddrukmeter blinkt uit in kwaliteit en is zeer eenvoudig in gebruik. De metingen zijn snel en nauwkeurig volgens de tests. Meet ook een onregelmatige hartslag.

  €112 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€112,00)
 2. 2. OMRON X3 Comfort – Bovenarm Bloeddrukmeter

  #2 Beste koop bloeddrukmeter
  OMRON X3 Comfort – Bovenarm Bloeddrukmeter. Groot en duidelijk beeldscherm

  Groot en duidelijk beeldscherm

  Deze bloeddrukmeter is voorzien van een uiterst eenvoudig en helder beeldscherm. Het manchet zit comfortabel. Deze bloeddrukmeter detecteert ook een onregelmatige hartslag.

  €65 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€65,00)
 3. 3. Omron M6 Comfort 

  #3 Best beoordeelde bloeddrukmeter
  Omron M6 Comfort . Zeer hoge beoordeling

  Zeer hoge beoordeling

  Deze Omron bloeddrukmeter kan ook een gemiddelde berekenen waardoor je nog nauwkeuriger kunt meten. Deze bloeddrukmeter heeft een geheugen voor 2 personen.

  €84,99 bij bol.com
  bol.com (€84,99)
 4. 4. Beurer BM95 – Bloeddrukmeter bovenarm + ECG functie

  #4 Beste bloeddrukmeter met ECG functie
  Beurer BM95 – Bloeddrukmeter bovenarm + ECG functie. Met ECG functie

  Met ECG functie

  Eenvoudig te bedienen en te bekijken via de app via Bluetooth. Herkent ook voorkamerfibrilatie en vroegtijdige samentrekkingen van het hart. Met alarmfunctie. Schakelt automatisch uit.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 5. 5. Bintoi® BX300 – Bloeddrukmeter Bovenarm

  #5 Goedkoop alternatief bloeddrukmeter
  Bintoi® BX300 – Bloeddrukmeter Bovenarm. Zeer scherp geprijsd

  Zeer scherp geprijsd

  Deze bleoddrukmeter wordt geleverd inclusief opbergtas en batterijen. Naast een onregelmatige hartslag detecteert deze bloeddrukmeter ook een onjuist aangebracht manchet. Zo weet je altijd of je nauwkeurig meet.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.