Beste steelstofzuiger van 2023

Top 5 best geteste steelstofzuigers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 4 januari 2023 @13:27

beste_steelstofzuiger

Jij bent op zoek naar de beste steelstofzuiger? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de steelstofzuiger van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 steelstofzuigers uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Philips SpeedPro Max als beste steelstofzuiger uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste steelstofzuigers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een steelstofzuiger. Wist je bijvoorbeeld dat de beste steelstofzuiger ook kan dweilen, en dat tegelijkertijd? Lees snel verder…

#1 Beste steelstofzuiger
Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01. Stofzuigen en dweilen

Stofzuigen en dweilen

Deze alleskunner dweilt direct de kamer terwijl jij stofzuigt. Eenvoudig om te bouwen tot kruimelzuiger. De accuduur is op de turbostand 30 minuten en dat is volgens ons zeer ruim te noemen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€499 bij blokker.nl
blokker.nl (€499,00)

Naar de top 5

Top 5 beste steelstofzuigers van dit moment

Hoe komt deze top 5 steelstofzuigers tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 12 steelstofzuigers uitvoerig getest en vergeleken.

12 steelstofzuigers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 steelstofzuigers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

  #1 Beste steelstofzuiger
  Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01. Stofzuigen en dweilen

  Stofzuigen en dweilen

  Deze alleskunner dweilt direct de kamer terwijl jij stofzuigt. Eenvoudig om te bouwen tot kruimelzuiger. De accuduur is op de turbostand 30 minuten en dat is volgens ons zeer ruim te noemen.

  €499 bij blokker.nl
  blokker.nl (€499,00)
 2. 2. AEG Ergorapido CX7-2-I360 ANIMAL

  #2 Beste koop steelstofzuiger
  AEG Ergorapido CX7-2-I360 ANIMAL. Ook voor dierenharen

  Ook voor dierenharen

  Deze steelstofzuiger van AEG is tevens een kruimeldief en voelt behoorlijk solide in de hand. De ingebouwde lampjes laten zeer duidelijk zien of er nog stof ligt.

 3. 3. Dyson V8 Total Clean

  #3 Best beoordeelde steelstofzuiger

  Tot wel 40 minuten zuigkracht

  Een Dyson steelstofzuiger is toch wel echte klasse. De roterende borstel werkt ook bijzonder goed tegen dierenharen en werkt zelfs op hoogpolig tapijt. Eenvoudig om te bouwen tot kruimeldief.

  €383 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€383,00)
 4. 4. Dyson V11 Extra

  #4 Meest krachtige steelstofzuiger
  Dyson V11 Extra. Ook voor harde vloeren

  Ook voor harde vloeren

  Deze Dyson steelstofzuiger werkt bijzonder goed. De krachtige motor werkt moeiteloos op alle type vloeren en de roterende borstel heeft absoluut geen moeite met dierenharen.

  €3209 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€3.209,00)
 5. 5. Tristar SZ-1980 Steelstofzuiger 2 in 1

  #5 Goedkope steelstofzuiger
  Tristar SZ-1980 Steelstofzuiger 2 in 1. Goede prijs kwaliteit

  Goede prijs kwaliteit

  Deze Tristar steelstofzuiger is zeker niet de allerbeste maar de prijs is zeer redelijk te noemen en doet war ie moet doen. Wij vinden dat deze steelstofzuiger een aanvulling is op je bestaande stofzuiger.

  €83,09 bij bol.com
  bol.com (€83,09)

Steelstofzuiger beste getest, wat is een goede steelstofzuiger?

Steelstofzuiger kopen?

Met een steelstofzuiger houdt jij je huis goed, snel en efficiënt stofvrij. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste steelstofzuigers. Zo heb jij een stofvrij huis in een oogwenk.

Wat is de beste steelstofzuiger? Check hier de belangrijkste info

De steelstofzuiger beste koop voor jou, dat is niet perse de steelstofzuiger beste getest, steelstofzuiger met de beste reviews, de beste steelstofzuiger 2021 of beste steelstofzuiger 2022. Hoewel je veel info kunt halen uit een steelstofzuiger test, is de beste steelstofzuiger een steelstofzuiger beste voor jou die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en voorkeur(en). En daar gaat het uiteindelijk om. Een steelstofzuiger beste koop voor jou.

Een beste dyson steelstofzuiger, hyundai steelstofzuiger, bosch steelstofzuiger, miele steelstofzuiger of philips steelstofzuiger misschien. Wellicht wil je ook graag een goedkope steelstofzuiger, of misschien vooral een hele stille steelstofzuiger.

Hoe het ook zij, we zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste steelstofzuiger, zodat jij de voor jou perfecte steelstofzuiger kunt vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste steelstofzuiger’? We bespreken de beste steelstofzuiger, de steelstofzuiger die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse de goedkoopste steelstofzuiger te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de steelstofzuiger beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een steelstofzuiger gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

Onze top 5 nader bekeken

Nummer 1:

Deze allerbeste steelstofzuiger mag je niet missen! Met het unieke dweilsysteem van deze steelstofzuiger van Philips kun je eenvoudig en efficiënt stofzuigen en dweilen in één! 

Dweil tot wel 60m2 met één reservoir en tot wel 75 minuten zonder onderbreking. Gebruik de Aqua Boost-technologie om hardnekkige vlekken in één keer te verwijderen. Mocht je alleen willen stofzuigen, gebruik dan het 360 graden mondstuk met LED-verlichting. Hiermee wordt 99,7% van al het stof en vuil met iedere beweging opgezogen, zelfs achterwaarts en langs de zijkanten. Gebruik de kleine gemotoriseerde turboborstel voor het reinigen van stoffen oppervlakken.

Wanneer de accu van de steelstofzuiger boven op de steelstofzuiger zit, kun je makkelijk onder meubels stofzuigen en is de steelstofzuiger licht genoeg om op te tillen en zodoende het plafond te kunnen zuigen. Echter, de philips steelstofzuiger is zwaarder voor normaal gebruik op de vloer. Het gewicht van deze steelstofzuiger is 2,732 kg.

Nummer 2:

Wanneer een steelstofzuiger een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop steelstofzuiger. Het gaat in deze dus niet zozeer om de uitkomst steelstofzuiger beste getest, maar is een combinatie van factoren.

Deze beste koop steelstofzuiger mét geïntegreerde kruimelzuiger zuigt met zijn turbostand (en overige standen) jouw kantoor of huiskamer piekfijn schoon. Ook heeft deze AEG steelstofzuiger een mooi en licht design. Is mede hierdoor ontzettend gebruiksvriendelijk.

Er is zowel een turbozuigmond, een combizuigmond, dierenhaarborstel en kierenzuigmond aanwezig. Voor elke klus een passend voorzetstuk aanwezig dus.  Het voetstuk van deze beste steelstofzuiger is roteerbaar. Dit maakt dat alle hoeken en gaten bereikbaar zijn en er geen stof meer blijft liggen! En dat voor een scherpe prijs.

Nummer 3:

De steelstofzuiger die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde steelstofzuiger noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

De Dyson steelstofzuiger is een steelstofzuiger die geschikt is voor zowel harde als zachte vloeren. Met deze snoerloze steelstofzuiger heb je eindeloze bewegingsvrijheid en kun je tot wel 60 minuten stofzuigen. Dat is voor een goede steelstofzuiger erg lang. 

Dankzij het display ben je altijd op de hoogte van de resterende accuduur. Opladen doe je in het meegeleverde basisstation. Deze dyson steelstofzuiger is in 4,5 uur weer volledig opgeladen. Dit is vrij snel voor een steelstofzuiger. Daarnaast is deze steelstofzuiger makkelijk om te toveren tot een kruimelzuiger, enkel door de opzetstukken te veranderen. Zo bereik je ook moeilijk schoon te maken plekken.

Met een gewicht van 3 kg is deze dyson steelstofzuiger vrij licht. Je tilt hem dus makkelijk op. Het HEPA filter houdt minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes tegen en is geschikt voor mensen met een stofallergie.

Deze best beoordeelde steelstofzuiger krijgt positieve steelstofzuiger reviews (4,6 uit 5 sterren) van zijn gebruikers voor onder andere zijn vele opties, kwaliteit en gebruiksgemak.

Nummer 4:

Deze beste koop steelstofzuiger in een wat hogere prijsklasse is een topper en een alleskunner. Zo heeft deze goede steelstofzuiger drie reinigingsstanden, geoptimaliseerd voor uiteenlopende taken. De juiste balans tussen vermogen en gebruiksduur. Een geïntegreerde digitale motor roteert de borstel tot 60 keer per seconde. De stugge nylon borstels dringen diep door in tapijt om vuil te verwijderen, en de koolstofvezelharen verwijderen fijne stofdeeltjes van harde vloeren.

De dyson steelstofzuiger technologie voor vermogens optimalisering en de accubesparende triggerfunctie dragen bij aan een optimale gebruiksduur, doordat je alleen vermogen gebruikt wanneer je dat nodig hebt. Al het stof en vuil in het stofreservoir wordt door een handig mechanisme in één handeling hygiënisch en gericht uitgeworpen. Je hoeft het vuil dus niet aan te raken.

Als laatste, je kunt de steelstofzuiger eenvoudig in het oplaadstation aan de muur hangen om hem op te laden. Ook je accessoires kunt u je opbergen. Altijd binnen handbereik om snel aan de slag te gaan.

Nummer 5:

Met deze beste koop steelstofzuiger met een zeer strak prijskaartje van dik onder de 100 euro maak je stofzuigen een stuk eenvoudiger. Deze draadloze stofzuiger kan heel makkelijk omgevormd worden in een kruimelzuiger door simpelweg het opzetstuk te verwisselen. De hoge zuigkracht maakt korte metten met stof en kruimels. Na het zuigen berg je hem op in het oplaadstation zodat hij direct klaar is voor de volgende ronde stofzuigen.

Deze Tristar steelstofzuiger wordt geleverd met een lange steel en twee zuigmonden. Een grote zuigmond voor grote oppervlakken zoals de vloer en traptreden en een kleine zuigmond voor moeilijk bereikbare plekken en plinten.

Het ruime opvangreservoir van 1 liter kan makkelijk geleegd worden door het reservoir boven de prullenbak te houden en de klep aan de onderkant open te klikken. Hierdoor valt alles vanuit het reservoir rechtstreeks in de afvalbak. Het uitneembare HEPA filter kan makkelijk los gehaald en gereinigd worden zodat de stofuitstoot tot een minimum wordt beperkt. Door de relatief krachtige accu kun je tot wel 30 minuten stofzuigen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een steelstofzuiger?

Wanneer je een steelstofzuiger wilt kopen, misschien op zoek bent naar de beste steelstofzuiger voor thuis of op kantoor, steelstofzuiger aanbiedingen, een goedkope steelstofzuiger, een steelstofzuiger van Philips, een steelstofzuiger van bosch of een steelstofzuiger van hyundai bijvoorbeeld, zijn er zaken waar je beter even specifiek aandacht aan kunt besteden alvorens aanschaf. Punten van aandacht in deze zijn de volgende!

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een steelstofzuiger is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je de beste stille steelstofzuiger? Of ben je op zoek naar een steelstofzuiger aanbieding? Een goede steelstofzuiger voor op kantoor of bij je thuis? Een steelstofzuiger die draadloos is, of wil je specifiek een hyundai steelstofzuiger, of juist een dyson steelstofzuiger? De beste steelstofzuiger van 2021 of de beste steelstofzuiger van 2023 misschien? 

Hoe je het ook went of keert, een steelstofzuiger vergelijk, steelstofzuiger test of steelstofzuiger reviews checken is geen slecht idee. Hetgeen dat je nu al doet, eigenlijk! Verstandige jij!

En zo zijn nog meer persoonlijke voorkeuren te bedenken voor wat betreft steelstofzuigers. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf na te denken over je specifieke voorkeuren. Want de keuze voor wat betreft de beste steelstofzuiger is groot, en dit maakt beslissen over de steelstofzuiger beste koop voor jou niet per definitie makkelijker.

beste_steelstofzuiger_02

Het gebruiksdoel

Super belangrijk bij de aanschaf van een steelstofzuiger is het gebruiksdoel. Natuurlijk schaf jij een steelstofzuiger aan om mee te stofzuigen. Maar ga je met een steelstofzuiger een groot kantoor stofzuigen, of je kleine appartementje op drie hoog? En koop je een steelstofzuiger naast je reguliere stofzuiger, of wil je met de steelstofzuiger je ‘normale’ stofzuiger vervangen?

Het gebruiksdoel is essentieel bij een succesvolle aanschaf en het gebruik van je steelstofzuiger. Alleen al als je kijkt naar belastbaarheid, zuigkracht, laadtijd, duurzaamheid en zo zijn er nog veel meer overige opties te bedenken.

Wat voor een vloer?

Welke ondergrond stofzuig jij met de beste steelstofzuiger? Is dat een strakke, krasloze marmeren vloer op kantoor, laminaat of het hoogpolig tapijt in je slaapkamer (en die van je huisgenoten wellicht). Hoewel een steelstofzuiger veelal wordt geleverd met een aantal accessoires voor verschillende ondergronden, is de ene steelstofzuiger toch meer geschikt voor bijvoorbeeld het stofzuigen van vloerbedekking en tapijt dan de ander.

En hoe zit het met hetgeen je steelstofzuiger aantreft? Hondenharen, kruimels van kinderkoekjes, of waar zal je steelstofzuiger allemaal aan bloot worden gesteld? Iets om ook in gedachten te houden bij aanschaf van een draadloze steelstofzuiger.

Wil je liever alles uit handen geven? Wij selecteerden al eerder de beste robotstofzuiger en zelfs de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. Kun jij ongestoord verder thuis werken. Ben jij in het bezit van harige huisdieren? Bekijk dan ook eens de beste robotstofzuiger voor hondenharen.

Gebruiksduur

Hoe lang jij je steelstofzuiger per stofzuig sessie gebruikt, hangt samen met de oppervlakte, maar ook met hetgeen je steelstofzuiger tegenkomt. In een gezin met dieren en kinderen zal dit meer ‘rommel’ zijn dan in een één of tweepersoonshuishouden zonder dieren en kinderen, bijvoorbeeld. En wat dacht je van de vergaderruimte die maar één keer per week wordt gebruikt, maar wel een enorme oppervlakte kent!

De meeste steelstofzuigers hebben een accu/ batterij die dient opgeladen te worden. Mede afhankelijk van de gebruiksstand -maximale volume vreet veel meer energie dan de eco modus bijvoorbeeld- zal een steelstofzuiger tot zo’n uur, anderhalf uur kunnen stofzuigen. Dit is bij bepaalde modellen ook veel korter.

Afhankelijk van hetgeen er te stofzuigen valt, jouw wensen en ideeën ook in deze, zul je moeten beoordelen hoe belangrijk de gebruiksduur van een steelstofzuiger voor jou is.

Snel laden of niet?

Gezien bovenstaande alinea kun je dus de conclusie trekken, een steelstofzuiger dient te worden opgeladen. Dit gebeurd veelal door middel van een laadstation. Je kunt hier je steelstofzuiger draadloos in hangen of op plaatsen. Soms zijn er ook steelstofzuigers die je moet opladen middels een snoer. 

De laadtijd van een individuele steelstofzuiger verschilt enorm. Zo zijn er steelstofzuigers die met een uurtje of twee alweer volledig geladen zijn, maar zijn er ook steelstofzuigers die hier vier keer zo lang over doen. Afhankelijk van jouw stofzuig ‘gedrag’ is het goed te bepalen of jij een beste steelstofzuiger wilt die snel laadt, of dat dit een niet zo belangrijk punt voor je is.

Stof opvangen

Bij een steelstofzuiger hoort logischerwijs een stofopvangbakje. Dit opvangbakje zit eigenlijk altijd aan de steel van een steelstofzuiger. Gemiddeld zijn deze opvangbakjes een halve liter tot een liter groot. 

Bij een klein(er) opvangbakje zul je logischerwijs vaker moeten legen. Ook zijn er steelstofzuigers met verschillende filters. Filters die het dwarrelen van stof tegen gaan (ook met legen bijvoorbeeld) zijn gunstig wanneer je last hebt van huisstof(mijt).

Afhankelijk van de grootte van het huis of kantoor dat je schoonmaakt en de wel of niet viezigheid, zal je moeten bepalen of je op zoek bent naar een steelstofzuiger met een groot, middel of klein opvangbakje.

Stille steelstofzuiger

Een ook erg belangrijk punt,  het geluid dat een steelstofzuiger produceert tijdens het stofzuigen. Veel steelstofzuigers zijn geen stille steelstofzuigers. Ze produceren gemiddeld zo’n 70 tot 100 decibel. Vooral de power stand maakt vaak veel lawaai. Ben je gevoelig voor geluid en lawaai, kijk dan goed de specs na wat er over het geluid geschreven staat bij een zogenaamde stille stofzuiger. Het kan na aanschaf veel irritatie voorkomen!

Gewicht

Een steelstofzuiger weegt ongeveer tussen de 2 en 4 kilogram. Dat is niet heel veel, maar tussen de verschillende merken en types zit dus best wel veel verschil. Zo zijn er lichtgewicht steelstofzuigers. Je duwt een lichtgewicht steelstofzuiger veel makkelijker vooruit dan een zwaarder exemplaar. Bij een steelstofzuiger duw je de gehele stofzuiger vooruit, bij een reguliere stofzuiger enkel de steel. Een steelstofzuiger is dus vaak sowieso zwaarder dan een reguliere stofzuiger. Ook iets om in je achterhoofd te houden.

Grootte

De grootte en breedte van een steelstofzuiger hangt over het algemeen samen met het stofreservoir onderaan of bovenaan de steel. Met een steelstofzuiger waar dit reservoir zich onderaan bevindt, kun je soms lastiger onder een laag bed, bank of kast komen.

Dit gaat met een steelstofzuiger met reservoir aan de bovenkant, gemakkelijker. Een steelstofzuiger vergelijk is in deze dan ook voor iedereen praktisch. Ook steelstofzuiger reviews omtrent dit onderwerp zijn vaak waardevol.

Merken

De steelstofzuiger beste koop hangt niet perse samen met een specifiek merk steelstofzuiger. Wanneer je op zoek bent naar een snoerloze steelstofzuiger, een steelstofzuiger beste getest, de goedkoopste steelstofzuiger of een stille steelstofzuiger, dan kun je beter op deze termen zoeken, dan op een specifiek merk of test steelstofzuiger.

De meest bekende merken steelstofzuigers die er zijn:

Dyson steelstofzuiger

Philips steelstofzuiger

Bosch steelstofzuiger

Miele steelstofzuiger

Steelstofzuiger hyundai

Steelstofzuiger Tristar

AEG steelstofzuiger

Heel veel merken hebben een goede steelstofzuiger op de markt gebracht. Een goedkope steelstofzuiger kan ook een prima steelstofzuiger zijn. We bespreken dat nog even in de alinea hieronder.

Goedkoopste steelstofzuiger

Een steelstofzuiger kopen, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Je kunt steelstofzuigers in winkels kopen, maar je kunt goedkope steelstofzuigers en tevens duurdere varianten ook online bestellen. Het loont om wat rond te kijken in ieder geval eerst, en wat aan prijsvergelijk te doen, alvorens een steelstofzuiger beste koop definitief te bestellen of kopen.

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende steelstofzuigers die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel helder zien.

Of een steelstofzuiger een goede steelstofzuiger is, hangt zeker niet altijd samen met een hoog (of hoger) budget. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een steelstofzuiger aanbieding, of een steelstofzuiger beste koop die wel iets meer mag kosten? Steelstofzuigers die al wat langer op de markt verkrijgbaar zijn, zijn vaak goedkope(re) steelstofzuigers.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. De goedkoopste steelstofzuiger kan voor jou wel de beste steelstofzuiger zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt de beste steelstofzuiger. Je wilt een schoonhuis maar wel graag zonder dat gedoe met kabels. Goed dat je hier bent. Wij selecteerden op basis van eigen onderzoek, reviews en productspecificaties de beste steelstofzuiger maar ook de best geteste steelstofzuiger. Ben je prijsbewust? Goed nieuws. Ook de beste koop steelstofzuiger is hier te vinden. Zo kun jij snel weer stofzuigen. Met de, voor jou, beste steelstofzuiger.

Veelgestelde vragen over de beste steelstofzuiger

Wat is de beste steelstofzuiger?

Een beste steelstofzuiger, dat is niet één type model of beste merk steelstofzuiger. Een beste steelstofzuiger is die steelstofzuiger die het beste bij jouw gebruikssituatie past en is tevens duurzaam, heeft een goede zuigkracht en is handig in gebruik.

Wat is de steelstofzuiger beste koop?

De steelstofzuiger beste koop is per individu een andere steelstofzuiger. Het is de steelstofzuiger die aan jouw wensen en eisen voldoet. Verder vinden wij duurzaamheid, een goede zuigkracht en gebruiksvriendelijkheid belangrijk wanneer het gaat om een steelstofzuiger beste koop.

Wat is een goede steelstofzuiger?

Een goede steelstofzuiger is die steelstofzuiger die voldoet aan jouw wensen en eisen, maar in ieder geval een prima zuigkracht heeft en je huis of kantoor goed schoon stof-zuigt. Verder zijn duurzaamheid en gebruiksgemak belangrijke kenmerken van een goede steelstofzuiger.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een steelstofzuiger?

Belangrijk is natuurlijk dat een steelstofzuiger zijn werk goed dat, namelijk stofzuigen. Maar ook is het belangrijk dat een steelstofzuiger fijn in de hand ligt, niet teveel weegt en relatief stil is. En wat dacht je van duurzaam en gebruiksvriendelijk? Allemaal zaken om op te letten bij aanschaf.

Waar kan ik de beste steelstofzuiger kopen?

Een steelstofzuiger kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Steelstofzuiger kopen, de eindconclusie

De steelstofzuiger beste koop is uiteraard ook een goede steelstofzuiger, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste steelstofzuiger zijn er sowieso 5 zaken waar je in het bijzonder op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We zetten ze hieronder (nogmaals) op een rijtje.

De ondergrond

Als eerste is het goed te bedenken waarom je een steelstofzuiger aanschaft. Is dat voor een strakke, krasloze laminaatvloer op kantoor, of voor het hoogpolig tapijt in je slaapkamer (en die van je huisgenoten wellicht). Hoewel een steelstofzuiger veelal wordt geleverd met een aantal accessoires voor verschillende ondergronden, is de ene steelstofzuiger toch meer geschikt voor bijvoorbeeld het stofzuigen van vloerbedekking en tapijt dan de ander. En hoe zit het met hetgeen je steelstofzuiger aantreft? Hondenharen, kruimels van kinderkoekjes, of waar zal je steelstofzuiger allemaal aan bloot worden gesteld?

En wil je regelmatig even gewoon snel en efficiënt een aantal hoekjes en gaatjes stofzuigen, dan is het handig wanneer een steelstofzuiger ook een kruimeldief bevat. Een 2 in 1 steelstofzuiger dus.

Gebruiksduur

Hoe lang jij je steelstofzuiger per stofzuig sessie gebruikt, hangt samen met de oppervlakte, maar ook met hetgeen je steelstofzuiger tegenkomt. In een gezin met dieren en kinderen zal dit meer zijn dan in een één of tweepersoonshuishouden zonder dieren en kinderen, bijvoorbeeld. En wat dacht je van de vergaderruimte die maar één keer per week wordt gebruikt, maar wel een enorme oppervlakte kent..

De meeste steelstofzuigers hebben een accu/ batterij die dient opgeladen te worden. Mede afhankelijk van de gebruiksstand (maximale volume vreet meer energie dan de eco modus bijvoorbeeld) zal een steelstofzuiger tot zo’n uur, anderhalf uur kunnen stofzuigen. Dit is bij bepaalde typen en modellen ook veel korter (max een half uur bijvoorbeeld).

Afhankelijk van hetgeen er te stofzuigen valt, jouw wensen en ideeën ook in deze, zul je moeten bekijken of de steelstofzuiger die jij op het oog hebt voldoende lang kan stofzuigen. Dit alles conform jouw maatstaven.

Laadtijd

Gezien bovenstaande alinea kun je dus de conclusie trekken, een steelstofzuiger dient te worden opgeladen. Dit gebeurd veelal door middel van een laadstation. Je kunt hier je steelstofzuiger draadloos in hangen of op plaatsen. Soms zijn er ook steelstofzuigers die je moet opladen met een snoertje. 

De laadtijd van een individuele steelstofzuiger verschilt enorm. Zo zijn er steelstofzuigers die met een uurtje of twee alweer volledig geladen zijn, maar zijn er ook steelstofzuigers die hier vier keer zo lang over doen. Afhankelijk van jouw stofzuig ‘gedrag’ is het goed te bepalen of jij een beste steelstofzuiger wilt die snel laadt, of ook wel genoegen neemt met een beetje minder tempo. 

Stof opvangen

Bij een steelstofzuiger hoort logischerwijs een stofopvangbakje. Dit opvangbakje zit eigenlijk altijd aan de steel van een steelstofzuiger. Gemiddeld zijn deze opvangbakjes een halve liter a een liter groot. Niet enorm dus. Dat kan ook niet, want daarvoor zijn de meeste steelstofzuigers niet groot en breed genoeg. 

Bij een klein(er) opvangbakje zul je logischerwijs vaker moeten legen. Ook zijn er steelstofzuigers met verschillende filters. Filters die het dwarrelen van stof tegen gaan (met legen bijvoorbeeld) zijn gunstig wanneer je last hebt van huisstof(mijt).

Afhankelijk van de grootte van het huis of kantoor dat je schoonmaakt en de wel of niet viezigheid, zal je moeten bepalen of je op zoek bent naar een steelstofzuiger met een groot, middel of klein opvangbakje.

Stille steelstofzuiger

Als laatste, maar wat ons betreft een erg belangrijk punt, het geluid dat een steelstofzuiger produceert tijdens het stofzuigen. Veel steelstofzuigers zijn geen stille steelstofzuigers. Ze produceren gemiddeld dan ook zo’n 70 tot 100 decibel. Vooral de power stand maakt vaak veel lawaai. Ben je gevoelig voor geluid en lawaai, kijk dan goed de specs na wat er over het geluid geschreven staat bij een zogenaamde stille stofzuiger. Het kan na aanschaf een hoop irritatie en zere oren voorkomen.

Wat is de beste steelstofzuiger

We hebben ons in deze koopgids bezig gehouden met steelstofzuigers en de vele aspecten hiervan. Want er valt veel te kiezen en te overwegen, wanneer het gaat om een steelstofzuiger die het beste is. Voor jou persoonlijk dan.

Daarbij gaat het bij de aanschaf van een steelstofzuiger, of het nou een dyson steelstofzuiger, hyundai steelstofzuiger, bosch steelstofzuiger, philips steelstofzuiger of bijvoorbeeld miele steelstofzuiger is, voor thuis of op kantoor, om één heel belangrijk aspect. 

En dat is natuurlijk dat de steelstofzuiger goed, effectief stofzuigt. Samen met jou je huis stofvrij houdt. De belangrijkste eigenschap van een best geteste steelstofzuiger. Een steelstofzuiger vergelijken met die van concurrenten is dan ook helemaal geen slecht idee. Een steelstofzuiger beste getest hoeft voor jou niet de steelstofzuiger beste koop te zijn namelijk.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft een goede steelstofzuiger en je uitgelegd dat de steelstofzuiger best getest, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 5 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste steelstofzuigers die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

De 5 beste steelstofzuigers die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

 1. 1. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

  #1 Beste steelstofzuiger
  Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01. Stofzuigen en dweilen

  Stofzuigen en dweilen

  Deze alleskunner dweilt direct de kamer terwijl jij stofzuigt. Eenvoudig om te bouwen tot kruimelzuiger. De accuduur is op de turbostand 30 minuten en dat is volgens ons zeer ruim te noemen.

  €499 bij blokker.nl
  blokker.nl (€499,00)
 2. 2. AEG Ergorapido CX7-2-I360 ANIMAL

  #2 Beste koop steelstofzuiger
  AEG Ergorapido CX7-2-I360 ANIMAL. Ook voor dierenharen

  Ook voor dierenharen

  Deze steelstofzuiger van AEG is tevens een kruimeldief en voelt behoorlijk solide in de hand. De ingebouwde lampjes laten zeer duidelijk zien of er nog stof ligt.

 3. 3. Dyson V8 Total Clean

  #3 Best beoordeelde steelstofzuiger

  Tot wel 40 minuten zuigkracht

  Een Dyson steelstofzuiger is toch wel echte klasse. De roterende borstel werkt ook bijzonder goed tegen dierenharen en werkt zelfs op hoogpolig tapijt. Eenvoudig om te bouwen tot kruimeldief.

  €383 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€383,00)
 4. 4. Dyson V11 Extra

  #4 Meest krachtige steelstofzuiger
  Dyson V11 Extra. Ook voor harde vloeren

  Ook voor harde vloeren

  Deze Dyson steelstofzuiger werkt bijzonder goed. De krachtige motor werkt moeiteloos op alle type vloeren en de roterende borstel heeft absoluut geen moeite met dierenharen.

  €3209 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€3.209,00)
 5. 5. Tristar SZ-1980 Steelstofzuiger 2 in 1

  #5 Goedkope steelstofzuiger
  Tristar SZ-1980 Steelstofzuiger 2 in 1. Goede prijs kwaliteit

  Goede prijs kwaliteit

  Deze Tristar steelstofzuiger is zeker niet de allerbeste maar de prijs is zeer redelijk te noemen en doet war ie moet doen. Wij vinden dat deze steelstofzuiger een aanvulling is op je bestaande stofzuiger.

  €83,09 bij bol.com
  bol.com (€83,09)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.