Beste ultrawide monitor van 2023

Top 5 best geteste ultrawide monitor volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:19

beste_ultrawide_monitor

Jij bent op zoek naar de beste ultrawide monitor? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de ultrawide monitor van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 ultrawide monitoren uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is Samsung Odyssey G9  als beste ultrawide monitor uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste ultrawide monitoren van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een ultrawide monitor. Wist je bijvoorbeeld dat de beste ultrawide monitor tot het absolute topsegment behoort? Lees snel verder…

#1 Beste ultrawide monitor
Samsung Odyssey G9 Neo LS49AG952NUXEN. De grootste gamingmonitor

De grootste gamingmonitor

Fantastische beelkwaliteit door de QHD resolutie en de super-ultrabrede beelverhouding. Deze curved monitor is net zo groot als twee 27-inch QHD displays.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€1490 bij bol.com
bol.com (€1.490,00)

Naar de top 5

Top 5 beste ultrawide monitoren van dit moment

Hoe komt deze top 5 ultrawide monitoren tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 13 ultrawide monitoren uitvoerig getest en vergeleken.

13 ultrawide monitoren vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 ultrawide monitoren worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

Onze experts hebben 13 ultrawide monitoren uitgebreid getest om voor jou de beste ultrawide monitor te vinden. Tijdens dit onderzoek hebben onze experts gekeken naar prijs, kwaliteit, eigenschappen en beoordelingen van gebruikers om de beste ultrawide monitor te kunnen bepalen. Het resultaat van deze uitgebreide test is de top 5 lijst ‘beste ultrawide monitoren’ die je hieronder ziet. De getoonde producten in deze top 5 beste ultrawide monitoren worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs. Klik op de knop ‘bekijk laagste prijs’ en je wordt automatisch doorgestuurd naar de webshop die vandaag de laagste prijs biedt voor de beste ultrawide monitor. Op deze manier vind jij snel de beste ultrawide monitor. Handig toch?  

Beste ultrawide monitor, de top 5!

 1. 1. Samsung Odyssey G9 Neo LS49AG952NUXEN

  #1 Beste ultrawide monitor
  Samsung Odyssey G9 Neo LS49AG952NUXEN. De grootste gamingmonitor

  De grootste gamingmonitor

  Fantastische beelkwaliteit door de QHD resolutie en de super-ultrabrede beelverhouding. Deze curved monitor is net zo groot als twee 27-inch QHD displays.

  €1490 bij bol.com
  bol.com (€1.490,00)
 2. 2. AOC CU34G2X – QHD VA Curved UltraWide 144Hz Gaming Monitor – 34 Inch

  #2 Beste koop ultrawide monitor
  AOC CU34G2X – QHD VA Curved UltraWide 144Hz Gaming Monitor – 34 Inch. Zeer scherp geprijsd

  Zeer scherp geprijsd

  Een zeer complete ultrawide monitor voor een scherpe prijs. Het QHD beeldscherm met ingouwde speakers is perfect voor gamers of mensen die graag meerdere tabbladen open hebben staan.

  €347 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€347,00)
 3. 3. LG 38GN950-B Ultragear 

  #3 Best beoordeelde ultrawide monitor
  LG 38GN950-B Ultragear . High End Gaming

  High End Gaming

  Het nano-IPS paneel zorgt voor een zeer helder en realistische kleurweergave. Met een maximale refresh rate van 160Ghz is dit de snelste IPS widescreen monitor van dit moment.

  €1209 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€1.209,00)
 4. 4. Dell UltraSharp U4021QW

  #4 High end ultrawide monitor
  Dell UltraSharp U4021QW. Zeer grote monitor

  Zeer grote monitor

  Maar liefst 40 inch, en dat neemt wel wat ruimte in op je bureau maar wat een beeld! Dubbele USB-C aansluiten en Thunderbolt 3 voor de beste verbindingen. Sluit eenvoudig jouw muis en toetsenbord en zelfs laptop aan voor de stroomvoorziening.

  €1589 bij azerty.nl
  azerty.nl (€1.589,00)
 5. 5. LG 29WN600 – Full HD Ultrawide IPS Monitor

  #5 Goedkoop alternatief
  LG 29WN600 – Full HD Ultrawide IPS Monitor. Compacte ultrawide monitor

  Compacte ultrawide monitor

  Het perfecte instap model. Dankzij het IPS paneel is dit beeldscherm zeer goed te gebruiken op plekken met veel lichtinval. Kleuren zijn opvallend helder. Deze monitor is niet in hoogte verstelbaar.

  €222,67 bij bol.com
  bol.com (€222,67)

Wat is de beste ultrawide monitor? Je treft de meest belangrijke info hier!

De ultrawide monitor die voor jou de beste koop is, is niet perse de beste ultrawide monitor van 2020, de beste ultrawide monitor 2021 of de beste ultrawide monitor 2022. En ook niet de best geteste ultrawide monitor. Een ultrawide monitor die voldoet aan jouw eigen wensen en voorkeur(en), dat is de beste. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een ultrawide monitor beste koop voor jou.

Een beste ultrawide monitor curved, of misschien wel een ultrawide 4k monitor, een ultrawide monitor naar jouw wens(en) in ieder geval. En wellicht heb je ook voorkeur voor wat betreft merk? Een lg ultrawide monitor, een samsung ultrawide monitor of juist een philips ultrawide monitor? We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste ultrawide monitor, zodat jij de beste kunt vinden.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de best ultrawide monitor’? We bespreken de beste ultrawide monitor, de monitor ultrawide die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een ultrawide monitor aanbieding te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de ultrawide monitor beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een super ultrawide monitor gaat kopen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een ultrawide monitor?

Wanneer je een ultrawide monitor wilt kopen, de beste curved monitor ultrawide wellicht, op zoek bent naar een ultrawide monitor aanbieding, een ultrawide monitor split screen of bijvoorbeeld een ultrawide monitor 4k, zijn er zaken waar je beter even aandacht aan kunt besteden alvorens aanschaf. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

beste_ultrawide_monitor_02

Als eerste, wat is een ultrawide monitor precies?

Een ultrawide monitor is een grotere monitor, heeft meer schermruimte dan een standaard (formaat) breedbeeld monitor. Een standaard monitor heeft een formaat van 16:9 (breedte x hoogte), waarbij een ultrawide monitor een formaat heeft van in ieder geval 21:9 (breedte x hoogte). Want ze zijn ook nog groter te verkrijgen.

Deze extra ruimte zorgt bij veel mensen voor meer werkgemak, meer game of (video/film etc.) kijkplezier.

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een ultrawide monitor, is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een ultrawide curved monitor, of is een ultrawide monitor zonder curve voor jou ook goed? En ben je op zoek naar de beste ultrawide monitor van 2021 of 2022, of misschien wel de meest cheap ultrawide monitor 2021 of 2022? 

Wil je een ultrawide monitor met split screen, of wellicht heel specifiek een ultrawide monitor kopen van een bepaald merk? Een 29 inch ultrawide monitor, een 34 ultrawide monitor of een 49 ultrawide monitor?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus na te denken over je specifieke voorkeuren. Want de keuze voor wat betreft de beste ultrawide monitor is groot, en dit maakt beslissen over welke ultrawide monitor voor jou de beste koop is niet per definitie makkelijker.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een ultrawide monitor kan verschillen. Over het algemeen zijn geïnteresseerden voor wat betreft een ultrawide monitor allemaal op zoek naar meer schermruimte. Maar is dat een keuze vanuit zakelijk c.q. werk aspect? Of wil jij je games intensiever beleven? 

Misschien wel allebei, en misschien heb jij wel een heel ander gebruiksdoel in je hoofd. Feit is wel dat, wanneer je veel wilt gamen met een ultrawide monitor, het verstandig is om op zoek te gaan naar de beste ultrawide gaming monitor. Heb je een zakelijk doel, is het verstandig hier bij je zoektocht rekening mee te houden en je zoekopdracht hier op aan te passen.

Schermafmeting

Wanneer je op zoek bent naar een ultrawide monitor, dan is het ten allen tijde praktisch te weten hoeveel ruimte je hebt in je werkkamer, op je bureau thuis of op kantoor. De schermafmeting van een ultrawide monitor is in deze de belangrijkste eigenschap om te achterhalen via de specs. Veel voorkomende scherm afmetingen zijn 22 inch, 24 inch, 27 inch en 32 inch (waarbij een inch gelijk staat aan 2,54 cm).  

Maar ook zijn er nog grotere ultrawide monitoren te verkrijgen, bijvoorbeeld een ultrawide monitor 29 inch, ultrawide monitor 34 inch en zelfs een 49 inch ultrawide monitor. Welke maat ultrawide monitor jij nodig hebt, dat hangt samen met je eigen voorkeur. Houdt hierbij vooral ook rekening met je gebruiksdoel (zakelijk, gamen, of bijvoorbeeld films kijken) en natuurlijk ook met de ruimte die jij hebt voor een best ultrawide monitor. Voor een nog grotere monitor, een super ultrawide monitor, heb je ook weer meer ruimte nodig. En die ruimte moet er wel zijn!

Beeldverhouding

De beeldverhouding is tevens een essentieel punt bij de aanschaf van een (curved) ultrawide monitor. De beeldverhouding bestaat uit twee getallen. Het eerste getal vertelt je over de breedte van je ultrawide (curved) monitor, en het tweede getal over de hoogte. De 16:9 beeldverhouding is een veel voorkomende en populaire verhouding. Dit omdat de meeste video’s, films en ook games ook een 16:9 verhouding hebben.

Maar ook in deze zijn andere keuzes te maken. De 16:10 verhouding is bij zakelijk gebruik regelmatig favoriet. Want je scherm is hoger en daardoor creëer je meer verticale werkruimte.  Hierdoor hoef je ook minder te scrollen.

De 21:9 verhouding kun je gezien de grootte zien als vervanging voor het werken met twee beeldschermen. Een super ultrawide monitor heeft het grootste beeldscherm, namelijk 32:9. Deze super ultrawide monitor staat gelijk aan twee monitoren met een 16:9 verhouding.

Resolutie

De hoeveelheid pixels horende bij een ultrawide monitor noemen we ook wel de resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe fijner, meer gedetailleerd het beeld. Het aantal pixels wordt uitgedrukt in de breedte x de hoeveelheid pixels in de hoogte.

Veel voorkomende resoluties zijn Full HD (1920 x 1080 pixels), Quad HD (2560 x 1440 pixels) en 4K UHD (3840 x 2160 pixels). Naarmate de monitoren groter worden, groeien de pixels over het algemeen ook mee. Dit om een scherp beeld te waarborgen. Toch is het goed om in de specs altijd te kijken naar de resolutie informatie. Welke resolutie passend is voor jou, kan je het beste zelf beslissen en hangt dan ook weer volledig samen met je eigen wensen en het primaire gebruiksdoel van je ultrawide monitor.

beste_ultra_wide_monitor_03

Plat of curved

Je hebt niet alleen keuze in soorten monitor ( we komen daar in de volgende alinea nog uitgebreider op terug), maar ook de vorm van een monitor is belangrijk. Zo kun je een platte monitor kopen, maar ook een ultrawide monitor curved. Een ultrawide curved monitor is bol, men noemt het ook wel gekromd. In verhouding tot een plat beeldscherm, welke ook echt prima functioneert, kan een curved ultrawide monitor door zijn bolling zorgen voor meer dimensie en diepte. Voor een intensere kijkervaring dus.

Veel verschillende merken/ fabrikanten produceren ultrawide curved monitors. Te denken valt aan een lg ultrawide curved monitor, samsung ultrawide curved monitor of philips ultrawide curved monitor.

Er zitten voor en nadelen aan een curved ultrawide monitor. De voordelen zijn de intensere kijk en/ of game beleving. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat een gekromde monitor vermoeidheid van ogen kan tegen gaan. Een nadeel van een ultrawide monitor curved is het gegeven dat ze meer licht reflecteren. Tevens nemen ze door de kromming vaak (nog) meer ruimte in beslag.

Soort monitor

Veel van de monitoren die op de markt zijn, zijn LCD- LED schermen. Ook wel vloeibaar kristal scherm genoemd. Vloeibare kristallen laten het licht van achteren doorschijnen vanuit de monitor. LED staat voor Light Emitting Diode. Het is een type lamp dat van achteruit het scherm licht schijnt door de vloeibare kristallen en kleurenfilters.

Daarnaast heb je ook OLED monitoren (Organic Light Emitting Diode). Hierbij zorgt elke subpixel zelf voor licht, en is er dus geen backlight nodig zoals bij de LCD LED schermen. OLED monitoren zorgen mede hierdoor voor een perfect contrast. Direct ook het grootste voordeel van OLED. Het nadeel, er is bij deze monitoren een kans op inbranden. Ook wel beeldretentie genoemd.

De aansluitingen

Je zult een ultrawide monitor op je pc, of misschien laptop moeten aansluiten met een video aansluiting. Daarnaast zijn er vaak ook nog andere aansluitingen aanwezig, zodat je ook andere externe apparaten op je ultrawide monitor kunt aansluiten (zoals bijvoorbeeld een koptelefoon).

De verschillende aansluitingen die er zijn, zijn de volgende: HDMI, Displayport, DVI, VGA, audio input, audio output, en USB. Niet op elke ultrawide monitor zitten al deze aansluitingen. Afhankelijk van jouw eigen wensen zul je specs moeten raadplegen voor wat betreft de verschillende aansluitingen die wel of niet aanwezig zijn.

Speakers/ geluidskwaliteit

Niet elke ultrawide monitor heeft ingebouwde speakers. Dit is, net als een ultra wide 49 inch, geen standaard. En hoewel veel ultrawide monitoren over HDMI beschikken, hierdoor kan zowel audio als video via 1 kabel naar het beeldscherm worden verstuurd, is ook dit niet al een standaard gegeven. Opgelet, wanneer er in een ultrawide monitor geen ingebouwde speakers aanwezig zijn, zul je voor deze ‘losse’ speakers ook nog weer ruimte en budget moeten reserveren.

De ingebouwde speakers bij een ultrawide monitor zijn vaak wel minder krachtig dan losse speakers. Deze laatste leveren dan ook vaak een beter geluid. Iets om in je achterhoofd te houden en op te anticiperen wellicht, afhankelijk van het gebruiksdoel van je ultrawide monitor.

Kleurbereik

De verzameling van kleuren die een ultrawide monitor kan weergeven noemen we het kleurbereik. Een kleurbereik van een ultrawide monitor is sowieso kleiner dan het volledige kleurbereik dat jij als persoon kan waarnemen. Dus aan het menselijk zicht valt (vooralsnog) niet te tippen. Wel wordt het kleurbereik door alle technologische ontwikkelingen steeds groter, dus hier gaat vast nog verandering in komen in de (nabije) toekomst. Een groter kleurbereik is vooral te zien bij HDR beeldmateriaal.

Kort zijsprongetje nog, de kleurnauwkeurigheid is wat anders als het kleurbereik. De kleurnauwkeurigheid van een ultrawide monitor geeft aan hoe goed een ultrawide (curved) monitor is in het weergeven van een kleur zoals deze oorspronkelijk bedoeld is. 

Ook het kleurbereik en de kleurnauwkeurigheid zijn terug te vinden in de specs van een ultrawide monitor of een ultrawide monitor curved. Wanneer dit voor jou -gebruikstechnisch gezien ook- een belangrijk punt is, raden we je aan hier even goed vergelijkend onderzoek naar te doen. Want er zit zeker verschil tussen de verschillende ultrawide monitoren in deze.

Verstelbaarheid

Een ultrawide monitor kun je in veel gevallen verstellen. De verstelbaarheid en de opties hieromtrent verschillen echter enorm per ultrawide (curved) monitor. Er zijn over het algemeen vier manieren waarop je een ultrawide monitor kunt verstellen:

-In hoogte verstelbaar

-Kantelbaar (het naar boven of beneden richten van de monitor)

-Draaien van het scherm (het veranderen van de oriëntatie van het scherm)

-Draaibare voet ( om een staand scherm om zijn as te kunnen draaien)

Je kunt je scherm optimaal aanpassen aan je eigen houding en wensen wanneer er sprake is van een goede en diverse verstelbaarheid van je ultrawide monitor. Dit is toch wel belangrijk wanneer je veel en ook langere tijd achter je ultrawide monitor zit.

Merken

Er zijn diverse merken ultra wide monitoren, na het lezen van deze koopgids is die informatie vast niet meer nieuw voor je. Een beste merk ultrawide monitor? Die is er niet wat ons betreft. Een lg ultrawide monitor of een lg ultrawide monitor curved, een philips ultrawide monitor, een samsung ultrawide (curved) monitor of een ander merk, het zijn over het algemeen allen goede ultrawide monitoren. De specs en je eigen voorkeuren zullen de doorslag geven voor wat betreft jouw beste ultrawide monitor.

Wat kost een ultrawide monitor?

Een ultrawide monitor kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende ultrawide monitoren die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel helder zien.

Of een ultrawide monitor een goede monitor is, hangt niet altijd samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een ultrawide monitor beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een gunstige ultrawide monitor aanbieding? Misschien zelfs wel de ‘cheapest curved ultrawide monitor’ die je kunt vinden. Of een cheap ultrawide monitor 2021, eentje die dus niet meer gloednieuw op de markt is. Dit gegeven drukt de prijs over het algemeen flink. 

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een ultrawide monitor die goedkoop is kan voor jou wel de beste koop ultrawide monitor zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Veelgestelde vragen over een ultrawide monitor

Wat is de beste ultrawide monitor?

Een beste ultrawide monitor, dat is niet één type model of beste merk ultrawide monitor. Een ultrawide monitor beste koop is een persoonsgebonden keuze. Een beste ultrawide monitor is dan ook die goede monitor ultrawide met de voorkeuren die jij zelf wenst.

Wat is de beste curved ultrawide monitor?

Een curved ultrawide monitor is een gebogen breedbeeld monitor. De beste ultrawide monitor curved is een monitor die voldoet aan jouw wensen, maar sowieso een scherp, helder, mooi en duidelijk beeld verzorgt. Daarnaast ook een ultrawide monitor die duurzaam is.

Welk formaat ultrawide monitor heb ik nodig?

Het formaat ultrawide monitor die jij nodig hebt, hangt af van je eigen voorkeur, maar natuurlijk ook van de ruimte die je hebt voor een ultrawide monitor. Verder is het handig je gebruiksdoel niet uit het oog te verliezen en deze mee te nemen in je besluitvorming omtrent het formaat.

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een ultrawide monitor?

Het allerbelangrijkst is dat jij je ultrawide monitor kunt aansluiten op je computer. Want alleen aan een monitor heb je niet zoveel. Dus de aanwezige aansluitingen zijn belangrijk. Let ook op het formaat en de beeldkwaliteit.

Wat is de goedkoopste ultrawide monitor?

Een goedkope ultrawide monitor heeft een prijskaartje van rond de 100 à 125 euro. Een ultrawide monitor kun je zowel offline -in megastores- als online kopen. Wanneer je online op zoek bent naar een goedkope ultrawide monitor, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Beste ultrawide monitor kopen, de eindconclusie

Wat is een goede ultrawide monitor

De ultrawide monitor beste koop is uiteraard ook een goede ultrawide monitor, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste ultrawide monitor zijn er sowieso 5 zaken waar je in het bijzonder op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We zetten ze hieronder (nogmaals) op een rijtje.

Schermafmeting van een ultrawide monitor

Wanneer je op zoek bent naar een ultrawide monitor, dan is het ten eerste handig te weten hoeveel ruimte je hebt in je werkkamer, op je bureau thuis of op kantoor. De schermafmeting is in deze de belangrijkste eigenschap om te achterhalen, nadat je de ruimte die je hebt, hebt opgemeten. Veel voorkomende scherm afmetingen zijn 22 inch, 24 inch, 27 inch en 32 inch (waarbij een inch gelijk staat aan 2,54 cm).  

Maar ook zijn er nog grotere ultrawide monitoren te verkrijgen, bijvoorbeeld een ultrawide monitor 29 inch, ultrawide monitor 34 inch en zelfs een 49 inch ultrawide monitor. Welke inch maat voor jou het beste is, dat beslis je zelf. Dat hangt mede samen met de ruimte die je hebt en het gebruiksdoel van je best ultrawide monitor 2021 of 2022. In ieder geval de beste ultrawide monitor voor jou.

Beeldverhouding van een ultrawide monitor

De beeldverhouding is een tweede belangrijke punt bij de aanschaf van een (curved) ultrawide monitor. De beeldverhouding bestaat uit twee getallen. Het eerste getal vertelt je over de breedte van je ultrawide (curved) monitor, en het tweede getal over de hoogte. De 16:9 beeldverhouding is een veel voorkomende en populaire verhouding. Dit omdat de meeste video’s, films en ook games ook een 16:9 verhouding hebben en je deze dus kunt kijken zonder zwart beeld, zwarte balk.

Maar ook in deze zijn andere keuzes te maken. De 16:10 verhouding is bij zakelijk gebruik regelmatig favoriet. Want je scherm is hoger en daardoor creëer je meer verticale werkruimte. Dit zorgt over het algemeen ook voor minder ‘scroll werk’.

De 21:9 verhouding kun je gezien de grootte zien als vervanging voor het werken met twee beeldschermen. Een super ultrawide monitor heeft het grootste beeldscherm, namelijk 32:9. Deze super ultrawide monitor staat gelijk aan twee monitoren met een 16:9 verhouding.

Resolutie van een ultrawide monitor

De hoeveelheid pixels die een monitor kan weergeven noemen we ook wel de resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe mooier, gedetailleerder het beeld. Het aantal pixels wordt uitgedrukt in de breedte x de hoeveelheid pixels in de hoogte.

Veel voorkomende resoluties zijn Full HD (1920 x 1080 pixels), Quad HD (2560 x 1440 pixels) en 4K UHD (3840 x 2160 pixels). Naarmate de monitoren groter worden, groeien de pixels over het algemeen ook mee. Dit om een scherp beeld te waarborgen. Toch is het goed om in de specs altijd te kijken naar de resolutie informatie. Het is een belangrijk aandachtspunt alvorens aanschaf van jouw beste ultrawide monitor.

Platte of curved ultrawide monitor

Je hebt niet alleen keuze in soorten monitor ( LCD-LED versus OLED, we schreven daar eerder in de koopgids al uitgebreid over), maar ook de vorm van een monitor is belangrijk. Zo kun je een platte monitor kopen, maar ook een ultrawide monitor curved. Een ultrawide curved monitor is bol, men noemt het ook wel gekromd. In verhouding tot een plat beeldscherm, die ook echt prima zijn, kan een curved ultrawide monitor door zijn bolling zorgen voor meer dimensie en diepte. Voor een intensere kijkervaring dus.

De aansluitingen van een ultrawide monitor

We sluiten de rij met de laatste belangrijke eigenschap waar je ons inziens wel op moét letten alvorens aanschaf van een ultrawide monitor. Het gaat in deze om de aansluitingen die er op een ultrawide monitor zitten. Je zult een ultrawide monitor op je pc, of misschien laptop moeten aansluiten met een video aansluiting. Daarnaast zijn er vaak ook nog andere aansluitingen aanwezig, zodat je ook andere externe apparaten op je ultrawide monitor kunt aansluiten.

De verschillende aansluitingen zijn de volgende: HDMI, Displayport, DVI, VGA, audio input, audio output, en USB. Niet op elke ultrawide monitor zitten al deze aansluitingen. Afhankelijk van jouw eigen wensen zul je specs moeten raadplegen voor wat betreft de verschillende aansluitingen die wel of niet aanwezig zijn.

Nogmaals de beste ultrawide monitoren op een rijtje:

 1. 1. Samsung Odyssey G9 Neo LS49AG952NUXEN

  #1 Beste ultrawide monitor
  Samsung Odyssey G9 Neo LS49AG952NUXEN. De grootste gamingmonitor

  De grootste gamingmonitor

  Fantastische beelkwaliteit door de QHD resolutie en de super-ultrabrede beelverhouding. Deze curved monitor is net zo groot als twee 27-inch QHD displays.

  €1490 bij bol.com
  bol.com (€1.490,00)
 2. 2. AOC CU34G2X – QHD VA Curved UltraWide 144Hz Gaming Monitor – 34 Inch

  #2 Beste koop ultrawide monitor
  AOC CU34G2X – QHD VA Curved UltraWide 144Hz Gaming Monitor – 34 Inch. Zeer scherp geprijsd

  Zeer scherp geprijsd

  Een zeer complete ultrawide monitor voor een scherpe prijs. Het QHD beeldscherm met ingouwde speakers is perfect voor gamers of mensen die graag meerdere tabbladen open hebben staan.

  €347 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€347,00)
 3. 3. LG 38GN950-B Ultragear 

  #3 Best beoordeelde ultrawide monitor
  LG 38GN950-B Ultragear . High End Gaming

  High End Gaming

  Het nano-IPS paneel zorgt voor een zeer helder en realistische kleurweergave. Met een maximale refresh rate van 160Ghz is dit de snelste IPS widescreen monitor van dit moment.

  €1209 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€1.209,00)
 4. 4. Dell UltraSharp U4021QW

  #4 High end ultrawide monitor
  Dell UltraSharp U4021QW. Zeer grote monitor

  Zeer grote monitor

  Maar liefst 40 inch, en dat neemt wel wat ruimte in op je bureau maar wat een beeld! Dubbele USB-C aansluiten en Thunderbolt 3 voor de beste verbindingen. Sluit eenvoudig jouw muis en toetsenbord en zelfs laptop aan voor de stroomvoorziening.

  €1589 bij azerty.nl
  azerty.nl (€1.589,00)
 5. 5. LG 29WN600 – Full HD Ultrawide IPS Monitor

  #5 Goedkoop alternatief
  LG 29WN600 – Full HD Ultrawide IPS Monitor. Compacte ultrawide monitor

  Compacte ultrawide monitor

  Het perfecte instap model. Dankzij het IPS paneel is dit beeldscherm zeer goed te gebruiken op plekken met veel lichtinval. Kleuren zijn opvallend helder. Deze monitor is niet in hoogte verstelbaar.

  €222,67 bij bol.com
  bol.com (€222,67)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.