Beste wifi dongle van 2023

Top 5 best geteste wifi dongles volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:19

beste_wifi_dongle

Jij bent op zoek naar de beste wifi dongles? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de wifi dongle van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 wifi dongles uitgebreid getest en vergeleken. Na 8,5 uur onderzoek is VU+ Draadloze 300mpbs Dongle als beste wifi dongle uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste wifi dongles van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een wifi dongle. Wist je bijvoorbeeld dat de wifi dongle een snelheid kan behalen van 300mbps? Lees snel verder…

#1 Beste Wifi dongle
VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 Dongle adapter. Zeer compact en krachtig

Zeer compact en krachtig

Behaal snelheden tot maar liefst 300Mbps, dat is snel genoeg voor een Skype meeting of in de Cloud werken. Maakt gebruik van Wifi 4 (802.11n) en is geschikt voor elk platform zoals Linux, Mac Os en Windows

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste wifi dongles van dit moment

Hoe komt deze top 5 wifi dongles tot stand?

8,5 uur getest door experts Onze experts hebben 13 wifi dongles uitvoerig getest en vergeleken.

13 wifi dongles vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 wifi dongles worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 Dongle adapter

  #1 Beste Wifi dongle
  VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 Dongle adapter. Zeer compact en krachtig

  Zeer compact en krachtig

  Behaal snelheden tot maar liefst 300Mbps, dat is snel genoeg voor een Skype meeting of in de Cloud werken. Maakt gebruik van Wifi 4 (802.11n) en is geschikt voor elk platform zoals Linux, Mac Os en Windows

 2. 2. Wifi Dongle USB Wifi-adapter – USB 3.0

  #2 Beste koop Wifi dongle
  Wifi Dongle USB Wifi-adapter – USB 3.0. Dual band Wifi dongle

  Dual band Wifi dongle

  Een extreem krachtige 2dBi antenne voor optimaal ontvangst. Je behaalt tot wel 600 Mbps snelheid. Deze USB adapter is plug and play en dus ben je snel voorzien van een stabiele Wifi verbinding.

 3. 3. TP-Link Archer T3U – Wifi-Adapter

  #3 Best beoordeelde Wifi dongle
  TP-Link Archer T3U – Wifi-Adapter. Eenvoudig en snel te installeren

  Eenvoudig en snel te installeren

  TP-Link is het bekende merk dat al jaren voorziet in de beste wifi verbindingen, je werkt of op 5Ghz en de 2,4Ghz frequentie waardoor er altijd bandbreedte beschikbaar is.

  €17,99 bij bol.com
  bol.com (€17,99)
 4. 4. Rolio WiFi adapter USB

  #4 Snelste Wifi Dongle
  Rolio WiFi adapter USB. Werkt op elk platform

  Werkt op elk platform

  En op elke bandbreedte, dus 2,4Ghz en 5Ghz waardoor je altijd de meest optimale wifi snelheid. Je haalt extreem hoge snelheden tot wel 1200Mbps. Deze dongle heeft een premium kwaliteit.

  €17,95 bij bol.com
  bol.com (€17,95)
 5. 5. Brightside Online Usb Wifi Adapter

  #5 Beste alternatief
  Brightside Online Usb Wifi Adapter. Dubbele antenne

  Dubbele antenne

  Deze krachtige Wifi Dongle werkt Dual band en werkt op alle platformen. Je behaalt een snelheid tot wel 1200 Mbps, zorgeloos internetten en streamen zonder haperend beeld.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)

Wat is de beste koop wifi dongle? We hebben belangrijke info voor je

De wifi dongle die voor jou het beste is, hangt volledig af van jouw eisen. Zo zijn er een aantal aspecten belangrijk. Je kunt denken aan snelheid maar ook gebruiksgemak en hoe eenvoudig de installatie is. Het gaat in deze wat ons betreft ook niet alleen om de beantwoording van de vraag wat de wifi dongle beste getest is. Een wifi dongle voor je pc, een usb wifi dongle, een wifi dongle voor tv of een 4g wifi dongle, een wifi dongle die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste wifi dongle. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een dongle voor wifi beste koop voor jou!

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste wifi dongle, zodat jij de jouwe kunt vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste wifi dongle (van dit moment)’? We bespreken de beste wifi dongle, de dongle voor wifi die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope wifi dongle te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de wifi dongle beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze koopgids tot stand is gekomen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wifi dongle?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste koop wifi dongle, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste wifi dongle, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Hoe werkt een wifi dongle?

Een wifi dongle is een dongle (in de vorm van een usb wifi dongle of andere accessoire) die je kunt aansluiten op een apparaat welke je wilt verbinden met (mobiel) internet. Te denken valt aan een wifi dongle voor je pc, wifi dongle tv, een wifi dongle voor je laptop etc. 

In de wifi dongle plaats je een simkaart die verbinding kan maken met je provider en het daarbij horende mobiele netwerk. Zo ontstaat er vervolgens een (draadloze) wifi verbinding.

beste_wifi_dongle

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een dongle voor wifi gebruik is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Een review over een wifi dongle beste getest kan hierbij nuttig zijn. Wil je een wifi dongle voor tv, 4g wifi dongle, of een hdmi wifi dongle? 

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus even na te denken over je specifieke wensen, maar vooral ook je gebruiksdoel (zie onderstaande alinea). Want de keuze voor wat betreft de beste wifi dongle is best groot, en dit maakt beslissen over welke wifi dongle voor jou het beste is niet per definitie makkelijker.

Het gebruiksdoel

Je bent op zoek naar een wifi dongle omdat je ergens, wellicht zelfs wel op verschillende plekken een online (wifi) verbinding tot stand wilt brengen. Maar waar wil je dat precies? Hoe zit het met de afstand tot je hotspot of router? Dit is belangrijk voor wat betreft het zendvermogen van een wifi dongle. 

En hoe zit het met het gebruiksdoel qua apparaten? Wil jij een wifi dongle voor je pc, een tv wifi dongle, of misschien wel een wifi hdmi dongle of een wifi bluetooth dongle? En heb je voor je gebruiksdoel specifiek een 4g wifi dongle nodig?

Aansluiting/ standaard

Een wifi dongle moet contact kunnen maken met het desbetreffende draadloze netwerk om een probleemloze wifi verbinding tot stand te brengen. Er zijn in zijn algemeenheid vier wifi standaarden die je wellicht niet zoveel zeggen. Toch noemen we ze kort even: IEEE 802.11a

IEEE 802.11b, IEEE 802.11g en IEEE 802.11n.

Bij het aanschaffen van een dongle voor wifi gebruik is het handig erop te letten dat de wifi dongle in dezelfde of hogere standen dan de router die je gebruikt, signalen uitzendt.

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

Zendvermogen

Het zendvermogen is een belangrijk punt van aandacht bij aanschaf van een wifi dongle. Met het zendvermogen bedoelen we de grootte van het bereik van een wifi dongle. Hoe hoger het zendvermogen, hoe hoe beter de ontvangst (over het algemeen). De sterkte van het signaal hangt overigens niet alleen af van het zendvermogen, maar hangt samen met de desbetreffende router. 

Een wifi dongle met externe antenne heeft vaak een groter zendvermogen dan een wifi dongle met een interne antenne.

beste_wifi_dongle_03

Design (materiaal en grootte)

Uiteraard is ook het design van een (usb) wifi dongle belangrijk. Wellicht niet zo belangrijk als de technische aspecten, maar belangrijk genoeg om wel als punt te benoemen. Een wifi dongle van degelijk materiaal gaat langer mee en kan tegen een stootje. Verder is een lichte en compacte dongle voor wifi perfect om mee op pad te nemen, maar is een wifi dongle die wat groter en zwaarder is, vaak wat sterker.

Prijskaartje

Een wifi dongle kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende dongles voor wifi gebruik die er op de markt te koop zijn, kunnen behoorlijk van elkaar verschillen.

Of een wifi dongle goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar wifi dongle beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope wifi dongle?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een wifi dongle aanbieding kan voor jou wel de beste wifi dongle zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Veelgestelde vragen over een wifi dongle

Wat is een wifi dongle?

Een wifi dongle is een accessoire die je kunt aansluiten op een apparaat welke je wilt verbinden met internet, mobiel internet welteverstaan. In de wifi dongle plaats je dan ook een simkaart die verbinding kan maken met je provider en het daarbij horende mobiele netwerk.

Hoe werkt een wifi dongle?

In de dongle dien je een simkaart te plaatsen die vervolgens verbinding maakt met het mobiele netwerk van je provider. De wifi dongle zorgt er vervolgens voor dat je met dit netwerk online kunt middels 4G of zelfs 5G.

 

Wat is de beste wifi dongle?

De beste dongle voor wifi gebruik, dat is niet één type model of merk. Een wifi dongle die voor jou de beste koop is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede wifi dongle is in ieder geval een wifi dongle die zorgt dat jij met een stabiele verbinding online kunt zijn, waar en wanneer dan ook.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een wifi dongle?

Wanneer je van plan bent een wifi dongle aan te schaffen, is het handig dat deze aansluit op de router die het signaal uitzend. Een wifi dongle die dus daadwerkelijk kan zorg dragen voor een wifi verbinding wanneer deze er niet (standaard) is.

Waar koop ik de beste wifi dongle?

Een wifi dongle kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Beste wifi dongle, de eindconclusie

De wifi dongle beste koop is uiteraard ook een goede wifi dongle, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste wifi dongle zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten deze belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je uit.

Aansluiting/ standaard

Een wifi dongle moet contact kunnen maken met het desbetreffende draadloze netwerk om een probleemloze wifi verbinding tot stand te brengen. Er zijn in zijn algemeenheid vier wifi standaarden die je wellicht niet zoveel zeggen. Toch noemen we ze hieronder kort even.

Bij het aanschaffen van een dongle voor wifi gebruik is het handig erop te letten dat de wifi dongle in dezelfde of hogere standen dan de router die je gebruikt, signalen uitzendt.

De vier meest algemene standen zijn de volgende;

IEEE 802.11a

IEEE 802.11b

IEEE 802.11g

IEEE 802.11n

Zendvermogen

Het zendvermogen is een belangrijk punt van aandacht bij aanschaf van een wifi dongle. Met het zendvermogen bedoelen we de grootte van het bereik van een wifi dongle. Hoe hoger het zendvermogen, hoe hoe beter de ontvangst (over het algemeen). De sterkte van het signaal hangt overigens niet alleen af van het zendvermogen, maar hangt samen met de desbetreffende router. 

Een wifi dongle met externe antenne heeft vaak een groter zendvermogen dan een wifi dongle met een interne antenne. Een externe antenne is verder aan te raden wanneer jij je geregeld in situatie begeeft waarbij je verder van een router of hotspot verwijderd bent.

Direct of kabel

Je hebt een keuze tussen een wifi dongle die direct in je laptop, televisie, pc of ander apparaat kan worden gestoken, of een wifi dongle die werkt ‘met tussenkomst’ van een usb kabel. De eerste keuze levert veel gebruiksgemak op. De tweede keuze zorgt over het algemeen voor betere en meer stabielere wifi ontvangst (blijkt het onderzoek). Toch is het verschil niet erg groot. En wat uiteindelijk het beste en meest passend is in jouw situatie en voor jouw gebruiksdoel? Dat kun je het beste zelf inschatten.

Wat is de beste wifi dongle

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste dongle voor wifi gebruik en je uitgelegd dat de beste wifi dongle, niet perse ook de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is best groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig.

De 5 beste wifi dongles nogmaals op een rijtje:

 1. 1. VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 Dongle adapter

  #1 Beste Wifi dongle
  VU+ Draadloze 300 Mbps USB 2.0 Dongle adapter. Zeer compact en krachtig

  Zeer compact en krachtig

  Behaal snelheden tot maar liefst 300Mbps, dat is snel genoeg voor een Skype meeting of in de Cloud werken. Maakt gebruik van Wifi 4 (802.11n) en is geschikt voor elk platform zoals Linux, Mac Os en Windows

 2. 2. Wifi Dongle USB Wifi-adapter – USB 3.0

  #2 Beste koop Wifi dongle
  Wifi Dongle USB Wifi-adapter – USB 3.0. Dual band Wifi dongle

  Dual band Wifi dongle

  Een extreem krachtige 2dBi antenne voor optimaal ontvangst. Je behaalt tot wel 600 Mbps snelheid. Deze USB adapter is plug and play en dus ben je snel voorzien van een stabiele Wifi verbinding.

 3. 3. TP-Link Archer T3U – Wifi-Adapter

  #3 Best beoordeelde Wifi dongle
  TP-Link Archer T3U – Wifi-Adapter. Eenvoudig en snel te installeren

  Eenvoudig en snel te installeren

  TP-Link is het bekende merk dat al jaren voorziet in de beste wifi verbindingen, je werkt of op 5Ghz en de 2,4Ghz frequentie waardoor er altijd bandbreedte beschikbaar is.

  €17,99 bij bol.com
  bol.com (€17,99)
 4. 4. Rolio WiFi adapter USB

  #4 Snelste Wifi Dongle
  Rolio WiFi adapter USB. Werkt op elk platform

  Werkt op elk platform

  En op elke bandbreedte, dus 2,4Ghz en 5Ghz waardoor je altijd de meest optimale wifi snelheid. Je haalt extreem hoge snelheden tot wel 1200Mbps. Deze dongle heeft een premium kwaliteit.

  €17,95 bij bol.com
  bol.com (€17,95)
 5. 5. Brightside Online Usb Wifi Adapter

  #5 Beste alternatief
  Brightside Online Usb Wifi Adapter. Dubbele antenne

  Dubbele antenne

  Deze krachtige Wifi Dongle werkt Dual band en werkt op alle platformen. Je behaalt een snelheid tot wel 1200 Mbps, zorgeloos internetten en streamen zonder haperend beeld.

  €18,95 bij bol.com
  bol.com (€18,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.